Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Οι «νοθευμένες» έρευνες στα καύσιμα και ο killer του Σκαφτούρου

Το πρατήριο καυσίμων στις Τρεις Γέφυρες και η μαφιόζικη «επίσκεψη» στον Ασπρόπυργο

Το ένοχο μυστικό για το λαθρεμπόριο-μαμούθ με τα νοθευμένα καύσιμα, που ξεσκέπασαν την περασμένη εβδομάδα οι διωκτικές Αρχές, βρίσκεται στην οδό Μεγαρίδος στον Ασπρόπυργο, σε χώρο στάθμευσης-πρατήριο που ανήκε στον δολοφονηθέντα Γιάννη Σκαφτούρο, αλλά, όλως περιέργως, στη λίστα των 30 κατηγορουμένων που συνέταξε η Οικονομική Αστυνομία δεν γίνεται, επί του παρόντος, ουδεμία αναφορά σε πρόσωπα που τυχόν συνδέονται με το όνομα αυτό.

giannis skaftouros1606
Ο «θείος Τζο», Γιάννης Σκαφτούρος

Επίσης, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στις Τρεις Γέφυρες στα Κάτω Πατήσια, όπου πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω σε μεγάλο πρατήριο να γεμίζουν με νοθευμένα καύσιμα τις δεξαμενές, η εν λόγω επιχείρηση εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά με «open» όλο το 24ωρο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση καλούνται αυτομάτως συνεργεία του υπουργείου Οικονομικών που σφραγίζουν με βουλοκέρι το κατάστημα, κολλώντας μάλιστα και τη σχετική επιγραφή για την προστασία των οδηγών που οι κινητήρες των αυτοκινήτων τους τινάζονται στον αέρα απ’ το μείγμα με τους βουλγαρικούς διαλύτες… Είναι το πρατήριο όπου πέρασαν χειροπέδες στην 27χρονη υπάλληλο Ι.Λ., που είχε πάρει μέρος και στο ριάλιτι «My style rocks», αλλά λόγω «οικονομικής στενότητας» το έριξε στη βιοπάλη…

Παραδόξως απ’ την Οικονομική Αστυνομία δεν υπήρξαν ούτε διαρροές ότι στο μακρινό παρελθόν η ίδια επιχείρηση είχε και πάλι εμπλακεί, και μάλιστα πολύ ενεργά, σε νόθευση. Τότε που η παράνομη μετάγγιση καυσίμου γινόταν στο ίδιο πρατήριο στα Κάτω Πατήσια, την ώρα που ξέσπασε η φωτιά τον Οκτώβριο του 2000, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας υπάλληλος και ο οδηγός βυτιοφόρου.

venzinadiko080346
Η εκρηκτική παίκτρια ριάλιτι

Οι πρώτες υποψίες για παράνομες δραστηριότητες που προκάλεσαν το ολοκαύτωμα επιβεβαιώθηκαν, αφού στον χώρο του πλυντηρίου γινόταν μετάγγιση καυσίμου. Στο βυτίο υπήρχαν σωλήνες εισροής και εκροής καυσίμου που οδηγούσαν σε δεξαμενή. Σε δωμάτιο στο πίσω μέρος του πλυντηρίου υπήρχαν οι υποδοχές, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η καταστροφική φωτιά προκλήθηκε από ανάφλεξη υγρού. Την ώρα της μετάγγισης έπεσε στο δάπεδο βενζίνη και από κάποιον σπινθήρα, είτε από τον κινητήρα του βυτιοφόρου είτε από άλλη εγκατάσταση, προκλήθηκε η φωτιά και ακολούθησαν οι εκρήξεις. Μάλιστα, την εποχή εκείνη προκλήθηκε μέγα δικαστικό και πολιτικό σκάνδαλο, όταν ο λαθρέμπορος ιδιοκτήτης της επιχείρησης βρέθηκε να έχει καλεσμένους μια ανακρίτρια και έναν δικαστή, που στη συνέχεια εκδιώχθηκαν απ’ το σώμα.

Με την απειλή καλάσνικοφ

Πάντως, για την περίπτωση Σκαφτούρου, μέλη της ρωσόφωνης μαφίας στις 10 Ιουνίου του περασμένου έτους φτάνουν με μηχανή μεγάλου κυβισμού και αυτοκίνητο στις εγκαταστάσεις βενζινάδικου συμφερόντων του «θείου Τζο» στον Ασπρόπυργο και με την απειλή καλάσνικοφ και πιστολιών ακινητοποιούν τον υπάλληλο του πρατηρίου και τον φύλακα του υπαίθριου πάρκινγκ, παραδίδοντας στις φλόγες φορτηγά, βυτιοφόρα και επιβατικά αυτοκίνητα. Επτά ημέρες αργότερα, οι λαθρέμποροι τσιγάρων με ένα βαν και δύο αυτοκίνητα φτάνουν πάλι στον Ασπρόπυργο και, με την απειλή βαρέος οπλισμού, ακινητοποιούν εργάτες του παράνομου εργοστασίου καπνικών προϊόντων, βάζουν φωτιά στο εμπόρευμα και προκαλούν φθορές στον εξοπλισμό. Το παράνομο εργοστάσιο διαχειριζόταν ο «θείος Τζο», σύμφωνα με την Αστυνομία.

venzinadiko080345
Ενα από τα εργαστήρια της εγκληματικής οργάνωσης

Ουκρανός καταζητούμενος 32 ετών, που είχε πυροβολήσει στο πόδι 16χρονο τον περασμένο Μάρτιο στο Λαγονήσι, πιστοποιήθηκε πως ανήκει στον εκτελεστικό βραχίονα 43χρονου Ρώσου που με τη συμμορία του ευθύνεται για την εξόντωση του επονομαζόμενου «θείου Τζο» Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας, το «γάζωμα» στον Κορυδαλλό του σεσημασμένου Βασίλη Ρουμπέτη αλλά και του κουνιάδου του, Διονύση Μουζακίτη. Ο 16χρονος μαζί με φίλο του, φορώντας κουκούλες, έκανε γκράφιτι σε τοίχο στην οδό Κολοκοτρώνη, στις 24 Μαρτίου 2023, έξω απ’ τη μεζονέτα του Ρώσου, με αποτέλεσμα να δεχτεί την επίθεση του 32χρονου, που πιθανόν τον πέρασε για εκτελεστή. Στο κινητό τηλέφωνο του δολοφονημένου Ρουμπέτη είχαν βρεθεί δύο φωτογραφίες με ημερομηνία δημιουργίας 3 Απριλίου 2023, δύο μήνες πριν από τη δολοφονία του. Στην πρώτη αποτυπώνεται ένας 41χρονος από το Ουζμπεκιστάν, που αναζητείται για φόνους μελών της Greek Mafia, και στην άλλη ο 43χρονος Ρώσος.

vasilis roumpetis
O Βασίλης Ρουμπέτης

Ο τελευταίος γνώριζε προφανώς ότι ο Ρουμπέτης τον αναζητούσε ως υπεύθυνο για τη δολοφονία του «θείου Τζο», και για αυτόν τον λόγο είχε φρουρά έξω από τη μεζονέτα όπου κατοικούσε. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 43χρονος Ρώσος ήταν μέλος εγκληματικής ομάδας που ειδικευόταν σε εκβιασμούς και ληστείες, ενώ σχετιζόταν με ανθρωποκτονία το 2012 στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Ο Ρουμπέτης, όμως, σχεδίαζε και τη δολοφονία στο πρατήριο στον Ν. Κόσμο και του Βαγγέλη Ζαμπούνη, αλλά ο τελευταίος τον πρόλαβε, πριν πέσει και αυτός θύμα, στις 14/1/2024, της αλληλοεξόντωσης μπράβων της νύχτας, που κάνουν πλέον και εκτεταμένο λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων. Παραμονές της δολοφονίας ΡουμπέτηΜουζακίτη έξω απ’ την πολυκατοικία τους στον Κορυδαλλό αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ η ύπαρξη κλεμμένου Ι.Χ.-οπλοστασίου στον Ν. Κόσμο, πολύ κοντά στο βενζινάδικο του Ζαμπούνη. Ηταν τότε που ο Ζαμπούνης αντιλήφθηκε πως ο Ρουμπέτης σχεδίαζε τη δολοφονία του και τον πρόλαβε τις επόμενες ώρες… Οπως όμως αποκαλύπτεται, μέσα στο όχημα βρέθηκε και το DNA τρίτου ατόμου σε αποτσίγαρο που ανήκει σε 43χρονο σεσημασμένο συγγενικό πρόσωπο, το οποίο έχει κατηγορηθεί για τη δολοφονία της 51χρονης Φρειδερίκης Καρζή, πρώην συζύγου του δολοφονημένου επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, στις 24 Μαΐου 2018, στη Μάνδρα Αττικής.

gialias220242
Ο Χρήστος Γιαλιάς

Οι αναλυτές, δηλαδή, βλέπουν πληρωμένους εκτελεστές να στρέφονται σε ομάδες απ’ τις οποίες παλαιότερα είχαν χρησιμοποιήσει και τα μελλοντικά θύματα της εγχώριας μαφίας. Για το Nissan Qashqai είχε δηλωθεί η κλοπή του στις 19 Ιανουαρίου 2023 από την περιοχή της Νίκαιας. Το αυτοκίνητο ήταν ασφαλισμένο για κλοπή, μετά τη δήλωση της οποίας η ιδιοκτήτρια είχε λάβει 27.000 ευρώ από την ασφαλιστική εταιρία.

Το αυτοκίνητο το είχε εισαγάγει από τη Γερμανία ο γιος της 58χρονης, προκειμένου να το μεταπωλήσει σε μεγαλύτερη τιμή στην Ελλάδα, ως μια λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισαν, όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του. Κατά τη διαδικασία της εισαγωγής διαπίστωσε ότι θα επιβαρυνόταν περισσότερο οικονομικά και αποφάσισε να μεθοδεύσει τη δήλωση εικονικής κλοπής και είσπραξης της ασφάλειας. Πίεσε τη μητέρα του, παρότι αντιδρούσε, να δηλώσει την κλοπή. Στη συνέχεια, ο γιος της πούλησε αντί 4.000 ευρώ το όχημα σε έναν 25χρονο ιδιοκτήτη επιχείρησης εμπορίας αυτοκινήτων, συγγενή του 43χρονου, γενετικό υλικό του οποίου βρέθηκε πάνω και σε οπλισμό του αυτοκινήτου. Οι τελευταίες εξελίξεις, όπως όλα δείχνουν, θα ανοίξουν νέο κύκλο αίματος για τον «μαύρο χρυσό»…

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...