Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νεκρός από overdose ο πρώτος άντρας στη ζωή της πριγκίπισσας Βεατρίκης!

Ο γυναικάς Αμερικανός που λάτρευε τις κραιπάλες και υπήρξε...

Σαν Φρανσίσκο: Αφαντη ανήλικη κόρη κροίσου

Ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τη 16χρονη κόρη Αμερικανού κροίσου...

Αμαλία Ζαργιανάκη – Δραμουντάνη: H… καράτε Σταματάκαινα του «Σασμού»

Είναι η «γριά Σταματάκαινα» του «Σασμού», που συγκλόνισε στη...

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Ταραξίες βγήκαν ξανά από την Πανεπιστημιούπολη και κατέστρεψαν οχήματα και δίκυκλα

Νέρωνες στου Ζωγράφου

Το μπαράζ των εμπρησμών με ορμητήριο τις εστίες της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου συνεχίζεται, με τους ταραξίες να καίνε σαν Νέρωνες και να καταστρέφουν οχήματα και δίκυκλα που οι ιδιοκτήτες τους έκαναν το λάθος να σταθμεύσουν κοντά στις εγκαταστάσεις του ΑΕΙ. Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι, ενώ ακόμα μια φορά την πληρώνουν πολίτες που έχουν την ατυχία να κατοικούν δίπλα από τα πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις που παραμένουν κέντρα ανομίας.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Χθες τα ξημερώματα μια οργανωμένη ομάδα λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης εξήλθε από την Πανεπιστημιούπολη και με καταδρομικό τρόπο προκάλεσε απανωτούς εμπρησμούς σε σταθμευμένα οχήματα επί της οδού Ταξίλου. Οι βάνδαλοι περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό τα οχήματα και έκαψαν πέντε σχολικά λεωφορεία του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Σχολή Κανάση», έξι αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες.

emprismos150342

«Γύρω στις 3 τα μεσάνυχτα είδα έντονη λάμψη, βγήκα στο μπαλκόνι και είδα τα οχήματα να καίγονται οι μπροστινές ρόδες τους. Μετά το εύφλεκτο υλικό που ρίξανε μάλλον στην μπροστινή ρόδα του κάθε αυτοκινήτου η φωτιά αναζωπυρωνόταν. Κατέβηκα κατευθείαν κάτω για να δω τις μηχανές μου να τις σώσω, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα, καθώς, από τη φωτιά που είχε πάρει όχημα, κύλησε, με συνέπεια να τη μεταδώσει στην πολυκατοικία. Αμέσως έτρεξα πάνω να ανεβάσω την τέντα για να μην εξελιχθεί η φωτιά σε μεγάλο βαθμό. Εχουν καεί πολλά οχήματα. Η Πυροσβεστική έδρασε αμέσως. Δίπλα είναι η Πανεπιστημιούπολη, έθεσαν τη φωτιά άμεσα υπό έλεγχο. Οι δύο μηχανές μου έχουν λιώσει, υπάρχει μέταλλο λιωμένο στον δρόμο. Δεν επισκευάζονται» περιγράφει κάτοικος της περιοχής του οποίου τα οχήματα καταστράφηκαν.

emprismos150341

Η ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Σχολή Κανάση» Στέλλα Φραγκούλη ενημερώθηκε τηλεφωνικά για τον εμπρησμό από κατοίκους της περιοχής. «Μου είπαν ότι βλέπουν άτομα να βάζουν φωτιές. Θα μπορούσαν να υπάρχουν θύματα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έγινε αυτό. Το σχολείο είναι εδώ από το 1960. Οι άνθρωποι ανησυχούσαν μην πάρουν φωτιά τα διαμερίσματά τους. Εδώ είναι δύο σχολεία, το δικό μας και ένα δημόσιο, με παιδιά από 6 ετών, που το μόνο που βλέπουν είναι ωμή βια. Ημασταν τυχεροί στην ατυχία μας γιατί το σχολείο έχει άκαυστο ασφαλτοτάπητα» ανέφερε η ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού σχολείου.

emprismos15034

Στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, με κύριο μέλημα να μην επεκταθεί και σε άλλα οχήματα ή κατοικίες. Επίσης στο σημείο έσπευσε και ισχυρή αστυνομική δύναμη. Σε βίντεο από τους εμπρησμούς φαίνεται η ένταση της φωτιάς, με τις φλόγες να φτάνουν τον τοίχο του σχολείου σε ύψος 12 μέτρων, ενώ από τύχη δεν επεκτάθηκε στο παρακείμενο άλσος. Το εύρος των εμπρησμών έγινε αντιληπτό με το πρώτο φως του ήλιου, που έκανε την περιοχή να μοιάζει κρανίου τόπος. Οι Αρχές αποδίδουν την εμπρηστική επίθεση σε αντιδράσεις μετά την ψήφιση του νόμου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Την έρευνα για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια. Υπενθυμίζεται ότι και την περασμένη Κυριακή είχε γίνει επίσης εμπρηστική επίθεση από κουκουλοφόρους που βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη και έκαψαν σχεδόν 10 σταθμευμένα οχήματα επί των οδών Υμηττού και Τσάφου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...