Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Είχε εμμονή μαζί μου» είπε ο Δασκαλάκης στο δικαστήριο για την Πισπιρίγκου

Μήδεια εκδίκησης

Νέα «πυρά» προς τη Ρούλα Πισπιρίγκου εξαπέλυσε χθες ο Μάνος Δασκαλάκης εξεταζόμενος στη δίκη για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών του, της Ιριδας και της Μαλένας. «Είχε εμμονή μαζί μου» είπε για την πρώην σύζυγό του και μητέρα των παιδιών του, συνδέοντας μάλιστα τη συμπεριφορά αυτή της κατηγορουμένης με τις «δολοφονίες» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- των παιδιών του.

pispirigkou260142
Στο νοσοκομείο με την Τζωρτζίνα

Πλέον, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή διαδικασία, κάθε σημείο επαφής μεταξύ του πρώην ζευγαριού έχει χαθεί ολοκληρωτικά. Και αυτό καθώς χθες η Ρούλα Πισπιρίγκου, μέσω του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια, δήλωσε ότι θα μηνύσει τη συνήγορο του Μάνου Δασκαλάκη, Εύα Αμπατζή, επειδή ζήτησε από το δικαστήριο να προστατέψει τον πελάτη της από τις επιθέσεις της κατηγορουμένης. Απαντώντας η συνήγορος του Μάνου Δασκαλάκη είπε πως κι εκείνη επιφυλάσσεται να καταθέσει αντίστοιχη μήνυση σε βάρος της κατηγορουμένης και του δικηγόρου της.

Nα ληφθούν μέτρα

Σημείο αιχμής για αυτή την ένταση αποτέλεσε η τοποθέτηση που έκανε νωρίς χθες το πρωί στο δικαστήριο η κυρία Αμπατζή, η οποία, απευθυνόμενη στην έδρα, είπε: «Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε μια αήθη επίθεση από την κατηγορουμένη προς τον κ. Δασκαλάκη. Τη σταμάτησαν από το να του χιμήξει. Ζητάμε να ληφθούν μέτρα από το δικαστήριό σας…» Λίγο αργότερα ο Αλέξης Κούγιας απάντησε ως εξής στην αντίδικό του: «Καταθέτουμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στην κυρία συνήγορο. Είπε εδώ το εξής συκοφαντικό: ότι δήθεν η κυρία κατηγορουμένη με τα προβλήματα υγείας που έχει, με ένα σωρό αστυνομικούς να τη φυλάνε, επιτέθηκε στον κ. Δασκαλάκη… Τι θα κάνει δηλαδή στον εντολέα της; Θα βγει από το παράθυρο του Κορυδαλλού να του επιτεθεί;»

malena diki pispirigkou14093
Μαλένα

Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο πως όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ο κ. Κούγιας βρέθηκε… εμβόλιμα για λίγο στο συγκεκριμένο ακροατήριο, καθώς αγόρευε στη διπλανή αίθουσα, όπου διεξάγεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της οικογένειας Δασκαλάκη, Τζωρτζίνας. Στο δικαστήριο αυτό μάλιστα βρέθηκε και η κατηγορούμενη μητέρα, δηλώνοντας έτσι με τον δικό της τρόπο ότι δεν θέλει να ακούσει όσα έχει να καταθέσει για εκείνη ο Μάνος Δασκαλάκης σε ό,τι αφορά στους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών τους, της Ιριδας και της Μαλένας.

Kηλίδες αίματος

Εξεταζόμενος πάντως από τα μέλη της έδρας, ο Μάνος Δασκαλάκης επέμενε να «σφυροκοπά» την κατηγορουμένη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως εκ των υστέρων ο ίδιος μπόρεσε να ενώσει τα κομμάτια του παζλ και να αποδώσει τους θανάτους των παιδιών της στην όλη στάση της μητέρας τους. Αναφέρθηκε μάλιστα εκ νέου στο περιβόητο πανάκι με τις κηλίδες αίματος που βρέθηκε στην κούνια της Ιριδας, λέγοντας πως, όταν μετά τον θάνατο του παιδιού η κατηγορουμένη τον είδε να το κρατά στα χέρια του, «σταμάτησε κατευθείαν να κλαίει, σάστισε και κοίταξε την αδελφή της».

diki pispirigkou140931
Ιριδα

Εισαγγελέας: Ποια ήταν η ψυχολογική κατάσταση της κατηγορουμένης και αφού έχετε βρει εσείς το πανάκι του παιδιού; Την απασχολούσε ο θάνατος της Ιριδας ή η αποκατάσταση της σχέσης σας;

Δασκαλάκης: Δεν ήταν όλη την ημέρα στα πατώματα, υπήρχαν όμως ώρες που μπορεί να ξέσπαγε. Εμαθα μετά ότι έπαιρνε τη θεία μου τηλέφωνο και της έλεγε: «Πείτε του Μάνου να μείνει».

Εισαγγελέας: Γιατί σας είπε να ζητήσετε το πανάκι πίσω από την ιατροδικαστή;

Δασκαλάκης: Μου είπε ότι «κάνανε κάτι στο πανάκι». Τότε δεν έδωσα καμία σημασία, είχα το παιδί στο νοσοκομείο. Το μυαλό της ήταν αλλού εκείνη την περίοδο, για παράδειγμα, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν στη ΜΕΘ του Ρίου, εκείνη μου ζητούσε να την ξεμπλοκάρω στο facebook για να κάνει ανάρτηση.

Ο Μάνος Δασκαλάκης δέχτηκε στη συνέχεια ερωτήσεις για τον θάνατο της Μαλένας.

Εισαγγελέας: Τον Μάρτιο του 2019, οπότε και η Μαλένα διαγιγνώσκεται με λευχαιμία, πώς ήταν η σχέση σας;

Δασκαλάκης: Δεν είχαμε έντονους καβγάδες. Επειδή είχε προηγηθεί η εξωσυζυγική μου σχέση, είχα πέσει κι εγώ πάνω της για να κερδίσω πάλι την εμπιστοσύνη της.

Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι είχε εμμονή μ’ εσάς. Πώς εκδηλωνόταν αυτή η συμπεριφορά;

Δασκαλάκης: Εβγαινα με φίλους και μου έκανε 500 ερωτήσεις, είχε μούτρα, έπαιρνε το κινητό μου και το έψαχνε. Εμαθα μετά τον θάνατο, τη δολοφονία δηλαδή του παιδιού, ότι έτρεχε στις χαρτορίχτρες για να δει τι κάνω.

manos daskalakis
Μάνος Δασκαλάκης

«Υπόδειγμα μητέρας» η Ρούλα, σύμφωνα με τον πατέρα του Μάνου

Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσε στο δικαστήριο πρώτη φορά και ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη, Γιώργος, ο οποίος χαρακτήρισε την κατηγορουμένη «υπόδειγμα μητέρας», λέγοντας πως τα εγγόνια του ήταν πάντα φροντισμένα και χαρούμενα μαζί της. Παρ’ όλα αυτά, και ο κ. Δασκαλάκης άφησε αιχμές για τη στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου και το κίνητρο που της αποδίδει το κατηγορητήριο. «Μου είχε κάνει εντύπωση ότι μου ζητούσε να τη βοηθήσω να μη χωρίσει από τον γιο μου, ακόμη και τις στιγμές που βίωνε το απόλυτο πένθος» είπε ο κ. Δασκαλάκης, τονίζοντας πως ο ίδιος της έλεγε να προχωρήσει τη ζωή της μετά το διαζύγιο από τον γιο της κι εκείνος θα είναι δίπλα της.

Μιλώντας δε για τον θάνατο της Ιριδας, ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη είπε στο δικαστήριο: «Το προηγούμενο βράδυ από τον θάνατο της Ιριδας ο γιος μου μού είπε ότι θα χώριζε και ότι είχε νοικιάσει σπίτι. Το άλλο πρωί με πήρε και μου είπε ότι η Ιριδα δεν αναπνέει». Για την απώλεια της Μαλένας κατέθεσε: «Το παιδί ήταν καλά, είχα πάει και την είχα δει στο νοσοκομείο. Δεν είχε την εικόνα παιδιού με λευχαιμία, ήταν ιάσιμο όλο αυτό, όπως μου έλεγε ο γιος μου». Τέλος, χθες έγινε γνωστό πως το πρώτο δικαστήριο που δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 29 Μαρτίου.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...