Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Χωρίς φρένα το εξπρές της οργής

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας αναζητούν οι συγγενείς θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, οι οποίοι κατέθεσαν συμπληρωματικές μηνύσεις ενώπιον του εφέτη ανακριτή Λάρισας που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση. Οι μηνύσεις αφορούν τους αξιωματούχους της Πυροσβεστικής και ιατροδικαστές που δεν βρέθηκαν στον χώρο του δυστυχήματος για τη νεκροψία, ως όφειλαν, καθώς έγινε μόνο νεκροτομή.

tempi05034

Οι συγγενείς των θυμάτων κατηγορούν τους υπευθύνους της Πυροσβεστικής ότι δεν φρόντισαν να σβήσουν τη φωτιά και να περιφράξουν τον τόπο του δυστυχήματος. Μάλιστα, επικαλούνται νόμο του Δεκεμβρίου του 2022 ως προς τη διαδικασία αντιμετώπισης καταστροφών, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να περιφραχτεί ο χώρος και να μην επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν άλλον πέραν των εκπροσώπων των Αρχών και των εμπειρογνωμόνων. Παράλληλα επαναλαμβάνουν τον ισχυρισμό ότι «οι εμπειρογνώμονες δεν βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος για να εξετάσουν τον τόπο, τα βαγόνια κ.τ.λ., καθώς 3-4 ημέρες μετά “μπαζώθηκε” το σημείο, μεταφέρθηκαν τα χώματα και μεταφέρθηκαν και τα βαγόνια, οπότε οι εμπειρογνώμονες τα εξέτασαν στο Κουλούρι».

tempi12034

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος οικογένειας τραυματία και οικογενειών θυμάτων Λουκάς Αποστολίδης έχει ήδη καταθέσει έγγραφη ερώτηση στον εφέτη ανακριτή, ζητώντας απάντηση για το αν ήταν παρών εισαγγελέας στο μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας. Στο μεταξύ, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, το οποίο θα αποφανθεί αν η δικογραφία για το μπάζωμα θα ενσωματωθεί στη δικογραφία που χειρίζεται ο εφέτης ανακριτής για τα αίτια και τις συνθήκες της τραγωδίας.

tempi01034

Αν οι εφέτες αποφασίσουν πως πρέπει να συμπεριληφθεί στην υπάρχουσα δικογραφία, τότε αναμένεται να αρχίσει νέος «χορός» καταθέσεων και, ενδεχομένως, ποινικών διώξεων. Την ίδια ώρα, ο εφέτης ανακριτής αναμένει τα αποτελέσματα των πραγματογνωμοσυνών ως προς το ξυλόλιο και την έκρηξη που σημειώθηκε στα βαγόνια, αλλά και για το βιντεοληπτικό υλικό από την εμπορική αμαξοστοιχία που διαγράφηκε από τον σκληρό δίσκο του καταγραφικού.

tempi1113

Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφέτης ανακριτής αναμένεται να ασκήσει νέες διώξεις σε τέσσερα έως πέντε άτομα. Η ανάκριση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και οι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους σε χώρο του πρώην ΤΕΙ Λάρισας, που ήδη διαμορφώνεται. Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για το μοντάζ στα ηχητικά ανάμεσα στον μοιραίο σταθμάρχη και στους μηχανοδηγούς που διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης, η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης, που εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς, έστειλε εξώδικο προς τον ΟΣΕ, με κοινοποίηση προς όλες τις αρμόδιες Αρχές και το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

tragodia tempi

Με το εξώδικο η διοίκηση του ΟΣΕ καλείται να απαντήσει ποιοι μετέβησαν λίγες ώρες μετά το δυστύχημα στο ελεγχόμενο σύστημα καταγραφής και γιατί διατηρούσε στην κατοχή της το επίμαχο υλικό επί δύο ημέρες, αντί να μεριμνήσει για την άμεση παράδοσή του στις αρμόδιες εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...