Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 04 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Η φαντασία σας θα δουλέψει δημιουργικά και θα...

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Με μακρύ μαλλί στην Ευελπίδων ο πατέρας Αντώνιος στη δίκη για την άγρια σωματική κακοποίηση 14 παιδιών της «Κιβωτού»

Πολιορκήθηκε από τις κάμερες και είχε στο πλευρό του την παπαδιά και νεαρούς φιλοξενουμένους της ΜΚΟ

Με αλλαγμένη εμφάνιση, που παρέπεμπε περισσότερο σε μοναχό παρά σε ιερέα, εμφανίστηκε χθες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο πατέρας Αντώνιος, προκειμένου να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να δικαστεί για την υπόθεση της άγριας σωματικής κακοποίησης 14 παιδιών που φιλοξενούσε σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

kivotos tou kosmou

Με μακριά πλέον μαλλιά και έχοντας δίπλα του την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, ο πατέρας Αντώνιος πέρασε από νωρίς την πύλη των δικαστηρίων για να παρασταθεί στη δίκη του, η οποία άρχισε με δίωρη καθυστέρηση λόγω στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων. Οση ώρα μάλιστα περίμενε τους δικαστές να ανέβουν στην έδρα ο ιερέας κάθισε σε μια από τις καφετέριες που βρίσκονται απέναντι από τα δικαστήρια. Εκεί, όμως, πολιορκήθηκε από τα τηλεοπτικά συνεργεία, τα οποία τον περίμεναν να βγει από το κατάστημα για να επιστρέψει στη δικαστική αίθουσα.

Κοιτούσαν απαξιωτικά

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», εκτός από την πρεσβύτερα και τους δικηγόρους του, είχε στο πλευρό του και πολλά νεαρά παιδιά, που υπήρξαν φιλοξενούμενα στη ΜΚΟ και τα οποία υποστηρίζουν την αθωότητά του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά εξ αυτών κοιτούσαν επίμονα και απαξιωτικά τους μάρτυρες κατηγορίας.

pater antonios02043
Ο πατέρας Αντώνιος έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων

Οταν πια η στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων έληξε, ο πατέρας Αντώνιος βρέθηκε πάλι στην αίθουσα του ποινικού δικαστηρίου, όμως η εκδίκαση της υπόθεσής του διεκόπη για την ερχόμενη Πέμπτη λόγω προβλήματος υγείας ενός εκ των συνηγόρων του. Μάλιστα, η δικαστική αίθουσα όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη ήταν κατάμεστη. Εκτός από τους υποστηρικτές του πατρός Αντωνίου, στο δικαστήριο βρέθηκαν και πολλά από τα θύματά του, όπως και πέντε εκ των εφτά συγκατηγορουμένων του, πρώην συνεργατών του στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Οταν πια ανακοινώθηκε η διακοπή της δίκης για την ερχόμενη Πέμπτη, ο ιερέας αποχώρησε από τα δικαστήρια χωρίς να μιλήσει. Το μόνο που αρκέστηκε να πει στους δημοσιογράφους ήταν «χρόνια πολλά». Από την πλευρά του, ο εκ των δικηγόρων του Θρασύβουλος Κονταξής ανέφερε: «Εως τώρα ακούγατε τους εισαγγελάτους. Ελάτε μέσα να ακούσετε την αλήθεια. Δεν υπάρχει καν υπόθεση».

kivotos17017

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι οχτώ συνολικά κατηγορούμενοι της υπόθεσης κατά περίπτωση θα δικαστούν για βαριά σωματική βλάβη ανηλίκου, επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκου, απλή σωματική βλάβη ανηλίκου, απειλή σε βάρος ανηλίκου, συνέργεια σε απλή σωματική βλάβη, έκθεση, βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων που δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, ηθική αυτουργία κατά συρροήν σε επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκου, ηθική αυτουργία κατά συρροήν σε απλή σωματική βλάβη ανηλίκου και ηθική αυτουργία κατά συρροήν σε απειλή σε βάρος ανηλίκου.

Πρώην συνεργάτες

Σε ό,τι αφορά τον πατέρα Αντώνιο, το κατηγορητήριο του αποδίδει τον ρόλο του ηθικού αυτουργού σε επικίνδυνες και απλές σωματικές βλάβες παιδιών με τους πρώην συνεργάτες του και σήμερα συγκατηγορουμένους του, που δρούσαν υπό τις εντολές του. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι σε δομή του Βόλου ανήλικος έμεινε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε απομόνωση περίπου δύο μήνες για λόγους δήθεν σωφρονισμού. Το παιδί, όπως αναφέρει η δικογραφία, ήταν διαρκώς κλειδωμένο και μόνο του, ενώ αναγκαζόταν να πίνει νερό από την τουαλέτα του σπιτιού, όπου το είχαν βάλει… τιμωρία.

kivotos pater presvitera

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση αυτή αφορά μία εκ των τριών ανοιχτών δικογραφιών που έχει συνολικά στη Δικαιοσύνη ο ιερέας. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η έκδοση βουλεύματος για τις καταγγελίες σε βάρος του ιερέα περί σεξουαλικής κακοποίησης δύο νεαρών, ενώ στο στάδιο της ανάκρισης βρίσκεται η δικογραφία για τα οικονομικά της ΜΚΟ, με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για υπεξαίρεση και απιστία.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...