Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Ο ρόλος του αστυνομικού που βρισκόταν στο φυλάκιο την ώρα της σφαγής της Κυριακής στην εγκληματική οργάνωση

Είχε τον... σκοπό του στις «μαϊμού» ελληνοποιήσεις

Το όνομα του σκοπού του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων μπροστά στο φυλάκιο του οποίου το βράδυ της Δευτέρας σφαγιάστηκε η 28χρονη Κυριακή από τον πρώην σύντροφό της είχε εμπλακεί τον Δεκέμβριο 2021 στην εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες ελληνοποιήσεις, στην οποία εμπλέκονταν και πολλοί άλλοι αστυνομικοί.

gynaikoktonia030441

Η οργάνωση, μάλιστα, είχε «βαπτίσει» Ελληνα τον Τούρκο διεθνώς καταζητούμενο ονόματι Γιασάμ Αγιαβέφε. Τη συστατική επιστολή για την τιμητική πολιτογράφηση του διαβόητου Τούρκου καταζητούμενου είχε δώσει ο τότε υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, που είχε διαβεβαιώσει ότι είναι επιχειρηματίας διεθνούς εμβέλειας. Κυρίαρχο ρόλο στη συμμορία είχε ο πρώην διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου, αλλά και η εντυπωσιακή ξανθιά αστυνομικός φίλη του. Το «συνδικάτο» των ελληνοποιήσεων τα είχε κάνει πλακάκια με την Greek Μafia και έβγαζε ελληνικές ταυτότητες σε Τσετσένους, Αλβανούς και άλλους καταζητούμενους.

Μάλιστα, τότε οι Εσωτερικές Υποθέσεις είχαν εισβάλει στο γραφείο του διοικητή Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου και βρήκαν «κομπόδεμα» 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο, το οποίο έκοψαν με τροχό. Οπως δήλωσε, χθες, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, «αυτός ο άνθρωπος, από τη στιγμή που υπηρετεί σε ένα Αστυνομικό Τμήμα και βρίσκεται σε αυτήν τη θέση, σημαίνει ότι προβλέπεται από το πειθαρχικό δίκαιο να βρίσκεται στη θέση αυτή», αφήνοντας να εννοηθεί πως ο αστυνομικός «καθάρισε» υπηρεσιακά απ’ την τότε εμπλοκή του.

gynaikoktonia03044
Η άτυχη Κυριακή κείτεται νεκρή έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων

Βίος και πολιτεία

Ωστόσο, αν και βρισκόταν στο φυλάκιο δεν έτρεξε να βοηθήσει την άτυχη Κυριακή από τη δολοφονική μανία του πρώην της. O 39χρονος δράστης το 2019 είχε συλληφθεί για βία κατά αστυνομικών, σωματική βλάβη και εξύβριση, το 2020 συνελήφθη για ναρκωτικά, ενώ τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου είχε υποβληθεί μήνυση από την 24χρονη τότε Κυριακή για ενδοοικογενειακή βία, σωματικές βλάβες, απόπειρα βιασμού και ασέλγεια. Μια μήνυση που αργότερα απέσυρε, μετά τις απατηλές υποσχέσεις του και συνεχίζοντας μια διαλειμματική σχέση, ως στις 9 Μαρτίου που αποφάσισε να βάλει ένα οριστικό τέλος.

Ο 39χρονος είχε και τρεις εκούσιους εγκλεισμούς σε ψυχιατρεία για απεξάρτηση και προβλήματα υγείας. Οι γυναίκες αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι επιχείρησαν να την πείσουν να υποβάλει μήνυση, με την ίδια να μην επιθυμεί (;), καθώς θεωρούσε ότι δεν κινδυνεύει… Εξέφρασε την επιθυμία να τη συνοδεύσει περιπολικό στο σπίτι της, γιατί θεωρούσε ότι ο δράστης θα είναι έξω από αυτό και δεν περίμενε -τάχα- ότι θα την έχει ακολουθήσει ως το Τμήμα… Οι γυναίκες αστυνομικοί, πάντως, της συνέστησαν, ελλείψει περιπολικού, να τηλεφωνήσουν στην Αμεση Δράση και είπαν στην Κυριακή να περιμένει στο Τμήμα, ωστόσο εκείνη τους είπε (;) πως θα το κάνει η ίδια. Θεωρούσε -είπαν- ότι ο 39χρονος ήταν έξω από το σπίτι της και δεν τους είχε παρακολουθήσει.

gynaikoktonia030443

Στον τηλεφωνητή της Αμεσης Δράσης του είπε τι είχε συμβεί, τον ενημέρωσε ότι βρισκόταν έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, ποια διαδρομή θα ακολουθούσε προς στο σπίτι της, καθώς εκεί εκτιμούσε ότι θα βρισκόταν ο δράστης, προκειμένου να πάει περιπολικό, με τη συνομιλία να προκαλεί οργή και ανατριχίλα. Οργή για την κυνικότητα με την οποία την αντιμετώπισε ο τηλεφωνητής της Αμεσης Δράσης και ανατριχίλα για το φρικτό τέλος της.

«Χρειάζομαι κάποιον να με πάει στο σπίτι. Ο πρώην μου έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα, φοβάμαι να πάω μόνη μου» λέει η 28χρονη.

«Το περιπολικό δεν είναι ταξί», ακούγεται να της λένε από την Αμεση Δράση.

«Περιμένει να με εκδικηθεί, να με χτυπήσει» επιμένει η 28χρονη…

«Εχει έρθει εδώ! Είναι εδώ», ακούγεται να λέει…

Αμέσως μετά έρχονται οι κραυγές του κοριτσιού από τις πέντε μαχαιριές που δέχεται…

Δυστυχώς, αυτό έμελλε να είναι το τελευταίο τηλεφώνημα της 28χρονης, που δευτερόλεπτα μετά ξεψύχησε μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα. Το τηλέφωνο παρέμεινε ανοιχτό για αρκετά λεπτά μετά την επίθεση, καθώς το κινητό έπεσε από τα χέρια της 28χρονης και έμεινε ανοιχτό…

gynaikoktonia030442
Η Κυριακή

Ποινική έρευνα

Η Αστυνομία, πάντως, περιορίζεται σε μια διαταγή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, την ώρα που ο προϊστάμενος Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος παρενέβη αυτεπάγγελτα ζητώντας ποινική έρευνα για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Ο δράστης τα είχε μελετήσει όλα. Ωρα 21.12, βράδυ Δευτέρας. Ενα λευκό σκούτερ πλησιάζει το σπίτι της 28χρονης. Κινείται περιμετρικά της κατοικίας και παραμένει στο σημείο. Πέντε λεπτά αργότερα, στις 21.17, περνάει ξανά από το σπίτι και στη συνέχεια εξαφανίζεται.

Η Κυριακή και ο 38χρονος φίλος της, με τον οποίο είχαν βγει βόλτα, αντιλαμβάνονται τις ύποπτες κινήσεις και την παρουσία του δράστη και κινούνται κατευθείαν προς το Αστυνομικό Τμήμα. Ο 39χρονος, χωρίς να τον αντιληφθούν, τους ακολουθεί διανύοντας απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. Μένει κρυμμένος κοντά στο Τμήμα, περιμένοντας να σκοτώσει την άτυχη Κυριακή. Η 28χρονη πέρασε το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος στις 22.10 και ύστερα από περίπου 15 λεπτά ανούσιων συνομιλιών βγαίνει από αυτό, επικοινωνώντας παράλληλα με την Αμεση Δράση. Είναι οι στιγμές που περπατά προς τη θανατηφόρα ενέδρα του πρώην συντρόφου της, που ήταν αποφασισμένος να τη σκοτώσει με ένα κουζινομάχαιρο. Την έπληξε δύο φορές στον θώρακα και τρεις στην πλάτη, με τέσσερα από τα τραύματα να είναι θανατηφόρα, μπροστά απ’ το φυλάκιο του σκοπού που, όπως είπε, δεν πρόλαβε να αντιδράσει…

gynaikoktonia030444
Σε ανέμελες στιγμές με τον δράστη

Στον εισαγγελέα το ατόφιο ηχητικό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα εστάλη ατόφιο από χθες από την ίδια την Αστυνομία στον εισαγγελέα.

Ο αστυνομικός της Αμεσης Δράσης που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες, ενώ αντικαθίσταται και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων.

Υπενθυμίζεται ότι το ηχητικό είναι μέρος της δικογραφίας και πως η έρευνα για όλους τους εμπλεκομένους έχει αρχίσει ήδη από προχθές. Ελέγχονται όλοι ενδελεχώς και στο Α.Τ. και στο «100», ενώ έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους και έως την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα, τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν.

Εκανε τον τρελό στο νοσοκομείο

Ο δράστης μετά το φονικό αυτοτραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όμως το τραύμα ήταν επιπόλαιο. Εκεί, αφού είπε στους γιατρούς ότι διέπραξε το έγκλημα γιατί «την ήθελα μόνο δική μου», στη συνέχεια επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στο ψυχιατρικό κέντρο στο Δαφνί, καθώς εκεί είχε ιστορικό από ναρκωτικές ουσίες. Οι γιατροί όμως διαπίστωσαν πως δεν έχει κανένα πρόβλημα, οπότε πήρε εξιτήριο και μεταφέρθηκε στα κρατητήρια.

gynaikoktonia040432

«Διέγνωσαν από την αρχή ότι δεν έχει πρόβλημα ψυχιατρικό… Θέλει να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο για να εγκλειστεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο και όχι στη φυλακή! Είναι εγκληματικό να συμβεί… Χρησιμοποιούν πολλοί φυλακισμένοι αυτή την οδό. Ελεος, έως εδώ» τόνισε ο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. Σήμερα θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Ήταν έγκυος και απέβαλε από την συστηματική κακοποίηση

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της φρικτής γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους, με θύμα την 28χρονη Κυριακή, η οποία δέχτηκε θανάσιμες μαχαιριές έξω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, από τον πρώην σύντροφό της. Οπως αποκάλυψε ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας, πριν από δύο χρόνια εκείνη είχε μείνει έγκυος, ωστόσο τελικά απέβαλε, λόγω της συστηματικής κακοποίησης που δεχόταν από τον μετέπειτα δολοφόνο της.

«Είχε μείνει έγκυος πριν από περίπου 2-3 χρόνια. Μας το είχε ανακοινώσει. Είχε μιλήσει με αυτόν και υποτίθεται ότι το ήθελε. Αλλά στο τέλος μάς είπε ότι έκανε έκτρωση. Δεν μου είπαν ότι τη χτύπησε. Τη χτυπούσε συνέχεια αυτός. Και μετά κατάλαβα ότι την είχε χτυπήσει και έχασε το παιδί. Για να μη μας πει τι είχε γίνει, μας είπε ότι έκανε έκτρωση» ανέφερε ο πατέρας της και συμπλήρωσε: «Περνούσε μεγάλο γολγοθά το παιδί μου και τον ανέβαινε μόνη της. Δεν μου έλεγε τίποτα για να μη με στεναχωρήσει. Καβγάδιζε μαζί του, αλλά έκρυβε μεγάλο μαρτύριο το παιδί μέσα του, δυστυχώς».

Ο ίδιος εξήγησε πως η κόρη του δεν του μιλούσε για τον εφιάλτη που βίωνε. «Τώρα μου λένε πώς να την ντύσω, τι παπούτσια να βάλει, τι φόρεμα… 28 ετών ήταν και με ρωτάνε τώρα “θες να τη ντύσουμε νυφούλα;” Ηξερα ότι τσακώνονταν και την έδερνε, αλλά δεν το είχε παραδεχτεί ποτέ. Της έλεγα να μου μιλάει. Οταν χώρισα ήμουν 26 ετών και ήταν 5 ετών η Κούλα. Αφιέρωσα όλη μου τη ζωή μαζί με τα αδέλφια μου να με βοηθήσουν για να τη μεγαλώσω».

Από την πλευρά της, φίλη της αδικοχαμένης Κυριακής τόνισε πως η 28χρονη ήταν αποφασισμένη να βγάλει τον δράστη από τη ζωή της, καθώς πλέον φοβόταν μην της κάνει κακό. «Ο δράστης ήταν χειριστικός, ήξερε καλά να παίζει με τα συναισθήματα της Κυριακής. Τον Μάιο του 2019 είχαν αρραβωνιαστεί. Τώρα στο τέλος το ποτήρι ξεχείλισε και ήταν αποφασισμένη να τον βγάλει οριστικά από τη ζωή της γιατί πλέον φοβόταν. Δεν μας έλεγε πολλά, αλλά βλέπαμε ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει» είπε.

Θύμισε τον «χαμό» της Γεωργίας στη Σαλαμίνα

«Μουδιασμένο» παραμένει το πανελλήνιο από τη φρικτή δολοφονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, η οποία ξυπνά μαύρες μνήμες από την υπόθεση της Σαλαμίνας, όπου η 43χρονη Γεωργία έπεσε νεκρή από τα πυρά του πρώην συντρόφου της, τον περασμένο Δεκέμβριο. Η γυναίκα είχε καταθέσει μήνυση εις βάρος του συντρόφου της κι επειδή η Αστυνομία δεν την είχε βοηθήσει, είχε πάει να μείνει με τη μητέρα της, όμως ο δράστης τη βρήκε και τη σκότωσε!

gynaikoktonia040431
Ο δολοφόνος της Σαλαμίνας

Η αδερφή της 43χρονης Γεωργίας αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που είχαν τα δύο θύματα από την Αστυνομία όταν πήγαν να καταγγείλουν τον εφιάλτη που βίωναν. «Είχε ζητήσει περιπολικό να πάει από το σπίτι που τη χτύπησε, για να την πάρει. Δεν υπήρχε περιπολικό και την είχε μεταφέρει η μητέρα μου τότε. Ηταν τραυματισμένη, είχε ζητηθεί από τον αστυνομικό υπηρεσίας να δώσει κατάθεση, και η μητέρα μου είπε “κατεβείτε κάτω να δείτε την κατάσταση”. Αυτός απάντησε “να έρθει πάνω η ίδια” και η μητέρα μου του είπε πως ήταν πολύ τραυματισμένη και δεν μπορούσε. Τότε της απάντησε να πάει πρώτα η Γεωργία να την περιθάλψουν και μετά στο Τμήμα» ανέφερε και προσέθεσε:

«Την πήρε η μητέρα μου, απελπισμένη όπως ήταν, γιατί πονούσε πάρα πολύ και την πήγε στο Κέντρο Υγείας, όπου την περιέθαλψαν. Μετά επειδή το παιδί έκλαιγε γιατί ήταν σε κατάσταση σοκ, πήγαν από το σπίτι, αφού είχε περάσει. Κατά την καθοδήγηση της Αστυνομίας την άλλη μέρα πήγαν και κατέθεσαν τη μήνυση».

gynaikoktonia04043
Η αδικοχαμένη Γεωργία

Η αδερφή της Γεωργίας κατήγγειλε ότι δεν αρκεί η χρήση μιας ψηφιακής εφαρμογής (το κόκκινο κουμπί) για να προστατευτούν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. «Tα ζούμε και τα ξαναζούμε. Δεν ξέρουμε πόσες φορές θα τα ξαναζήσουμε και αυτό είναι το τραγικό της υπόθεσης. Της έδωσαν και το περιβόητο panic button, που το ακούω συνέχεια, που θεωρώ ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο σε μια χώρα που είναι ενεργή σε όλα, όχι στα μισά. Δηλαδή, ένα κουμπί δεν νομίζω ότι σώζει μια κατάσταση» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}36{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...