Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Οργή στην Αλεξανδρούπολη για τα βασανιστήρια σε παιδικό σταθμό

«Μεσαίωνας» για τρίχρονα

Δεν χωράει ανθρώπινος νους όσα φρικτά έρχονται στο φως σχετικά με τη δράση μιας παιδαγωγού από την Αλεξανδρούπολη, η οποία φέρεται ότι κλείδωνε τα παιδιά στο αποθηκάκι της τάξης χωρίς φως για… τιμωρία! Η είδηση έχει προκαλέσει οργή και σύγχυση στους γονείς των μαθητών του 2ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι προχώρησαν σε μηνύσεις και περιμένουν απαντήσεις σχετικά με τον άνθρωπο στον οποίο εμπιστεύονταν τα παιδιά τους.

viasmos07034

Το κουβάρι της ανατριχιαστικής ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται πριν από μερικές ημέρες, όταν ένα 3χρονο κοριτσάκι έπαιζε με τον πατέρα του κι ενώ κρατούσε την κούκλα του, είπε: «Θα σε κλείσω στο αποθηκάκι, θα σβήσω τα φώτα και θα τραβήξω τον σύρτη». Ξαφνιασμένος, ο πατέρας τη ρώτησε τι είναι αυτά τα λόγια που λέει κι αν τα είχε ακούσει από κάπου. Τότε, η μικρή απάντησε: «Ετσι μας κάνει η κυρία ****». Οι γονείς του κοριτσιού έσπευσαν στον παιδικό σταθμό την επόμενη ημέρα, ώστε να μιλήσουν με τη δασκάλα και προς μεγάλη τους έκπληξη εκείνη το επιβεβαίωσε, λέγοντας ότι τα παιδιά μπαίνουν εκεί για να «ηρεμήσουν». Σε κατάσταση σοκ οι γονείς της 3χρονης έφυγαν από τον παιδικό σταθμό και αμέσως ειδοποίησαν τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Kλειστές πόρτες

Εκτοτε άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για την ασυνείδητη παιδαγωγό, αφού το ένα μετά το άλλο τα παιδάκια άρχισαν να περιγράφουν τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του παιδικού σταθμού. Ορισμένα από αυτά έκαναν λόγο για μια καρέκλα στην οποία τα έδενε, κάποια για έναν σύρτη που τον άκουγαν να κλείνει όταν τα έβαζε στο αποθηκάκι και άλλα εκδήλωσαν περίεργες συμπεριφορές, που μέχρι τώρα οι γονείς δεν μπορούσαν να εξηγήσουν. Από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι πρακτικές της παιδαγωγού, τόσο η ίδια όσο και η συνάδελφός της από το ίδιο τμήμα απομακρύνθηκαν από το σχολείο, παρότι οι γονείς είχαν βγάλει από το κάδρο τη δεύτερη γυναίκα.

viasmos29034

Η μόνιμη δημοτική υπάλληλος η οποία φέρεται ότι προχώρησε στις απίστευτες αυτές πράξεις με γραπτή απολογία της στον δήμαρχο παραδέχεται ότι έβαζε τα παιδιά στον συγκεκριμένο χώρο κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης». Μάλιστα, η παιδαγωγός και μητέρα τριών παιδιών υποστήριξε πως με τον τρόπο αυτό οι μαθητές της… συνετίστηκαν. Πλέον το τμήμα του σχολείου έχει κλείσει και τα μικρά παιδιά, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι ηλικίας 3 ετών, μοιράστηκαν προσωρινά σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού, ενώ σήμερα, Δευτέρα, οι δύο βρεφονηπιοκόμοι θα λάβουν κλήση για απολογία.

Σε ένορκη διοικητική εξέταση προχωρά ο δήμος

Την ώρα που οι παιδαγωγοί από τον παιδικό σταθμό-κολαστήριο αναμένεται να λογοδοτήσουν για όσα φρικτά είδαν το φως της δημοσιότητας, οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης παρακολουθούν τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα. Για τον λόγο αυτόν ο δήμος προχώρησε σε ανακοίνωση για την υπόθεση, επισημαίνοντας ότι έχουν ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες και έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση.

«Οσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ ηλεκτρονικής ιστοσελίδας για περιστατικά που συνέβησαν σε παιδικό σταθμό της πόλης μας αποτελούν αντικείμενο ένορκης διοικητικής εξέτασης. Η Διεύθυνση Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης ερευνά ήδη τις καταγγελίες για τις απαράδεκτες αντιπαιδαγωγικές μεθόδους και συμπεριφορές συγκεκριμένων εργαζομένων.

viasmos 1

Η διαδικασία απορρήτου χαρακτήρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ολα τα δεδομένα ερευνώνται από τους αρμόδιους λειτουργούς, ενώ οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πράττει ήδη όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές σε όσους αποδειχθεί ότι ευθύνονται για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Σε σχέση με τα παιδιά της πόλης μας και την αγωνία των οικογενειών τους, δεν θα γίνει ανεκτή καμία ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...