Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο Δασκαλάκης «αποτελείωσε» την Πισπιρίγκου στην κατάθεσή του για τον θάνατο της Ιριδας και της Μαλένας

«Κίνητρο η εμμονή σε εμένα»

Εμμονική μαζί του περιέγραψε στην κατάθεσή του στη δίκη ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της έδρας και για το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της Ιριδας (του επιδείχθηκαν και φωτογραφίες) αλλά και της υπεράσπισης, συγκεκριμένα της συνεργάτιδας του Αλέξη Κούγια Αναστασίας Μπάκα.

pispirigkou09044
Ρούλα Πισπιρίγκου

«Το πανάκι βρέθηκε κοντά στο τρίτο με τέταρτο κάγκελο, όπως είναι στη φωτογραφία, και η μύτη από το πανάκι προεξείχε πάνω από το στρώμα» είπε απαντώντας σε ερώτηση της έδρας ο Μάνος Δασκαλάκης, για να προσθέσει: «Ρωτήσαμε την ιατροδικαστή και μας είπε για το αίμα στο πανάκι ότι ήταν από τον βλεννογόνο, είπε ότι ήταν από το πνευμονικό οίδημα». Η περιγραφή πάντως αυτή του πατέρα των κοριτσιών ήρθε σε αντίθεση με όσα έχει καταθέσει η Δήμητρα Πισπιρίγκου, ότι δηλαδή το πανάκι βρέθηκε από την εσωτερική πλευρά του κρεβατιού.

Το πανάκι

Μάλιστα λίγο αργότερα ο Μάνος Δασκαλάκης, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, δήλωσε βέβαιος πως η πρώην σύζυγός του σκότωσε τη μικρότερη κόρη τους Ιριδα χρησιμοποιώντας το πανάκι που ήταν στην κούνια του παιδιού. «Δεν έφερε αντίρρηση να πάμε το πανάκι στην Αστυνομία, γιατί δεν είχε περιθώριο. Θα φαινόταν ύποπτο (σ.σ.: να αρνηθεί). Πιστεύω ότι το χρησιμοποίησε για το παιδί» ανέφερε ο μάρτυρας, δηλώνοντας μάλιστα ότι εδώ και δύο χρόνια και ο ίδιος πενθεί για τις απώλειες των παιδιών όντας κλεισμένος, όπως είπε, μέσα σε ένα σπίτι.

pispirigkou090441
Μάνος Δασκαλάκης

Ακολούθως ο Μ. Δασκαλάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, επανέλαβε πως η πρώην σύζυγός του είχε εμμονή μαζί του.

Υπεράσπιση: Για ποιο λόγο υποστηρίζετε την κατηγορία;

Μάρτυρας: Αρχικά είδα μια ιατροδικαστή να έχει αλλάξει τις καταθέσεις της τέσσερις φορές και τους συναδέλφους της Καρακούκη και Καλόγρια να είναι κάθετοι για το τι συνέβη. Τώρα είμαι πλέον σίγουρος για ποιο λόγο υποστηρίζω την κατηγορία. Ειδικά μετά την απολογία της κατηγορουμένης στο δικαστήριο.

Υπεράσπιση: Το κίνητρο ποιο είναι;

Μάρτυρας: Η εμμονή της σε εμένα.

Υπεράσπιση: Εσείς τη ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Οχι.

Μπάκα: Εσείς που ψάχνατε τα likes δεν ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Οχι, δεν είναι έτσι…

pispirigkou090444
Μαλένα

Υπεράσπιση: Είχε εμμονή μαζί σας, αλλά απίστησε με άλλον άντρα;

Μάρτυρας: Για να ζηλέψω το έκανε.

Μπάκα: Μα δεν σας το είπε. Εσείς το ανακαλύψατε…

Μάρτυρας: Οταν το ανακάλυψα, αυτό μού είπε.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθεσε πως η κατηγορούμενη κατά τη διάρκεια του γάμου τους πήγαινε παντού μαζί του.

Υπεράσπιση: Γιατί θεωρείτε ότι σκότωσε, όπως αναφέρει η κατηγορία, την Ιριδα; Ποιο το κίνητρό της;

Μάρτυρας: Επειδή έφυγα από το σπίτι και για να γυρίσω.

pispirigkou090443
Ιριδα

«Δεν τον είδα να βιώνει το πένθος»! Βολές από την αδελφή της Ρούλας στον πρώην γαμπρό της

Με ευθείες βολές κατά του Μάνου Δασκαλάκη και με πλήρη στήριξη στην κατηγορούμενη αδελφή της «έντυσε» χθες την κατάθεσή της στη δίκη για τους θανάτους των δύο μικρότερων ανιψιών της, Μαλένας και Ιριδας, η Δήμητρα Πισπιρίγκου. Η κατάθεση της μάρτυρα υπήρξε διεξοδική, με την έδρα μάλιστα να την «πυροβολεί» με ερωτήσεις, δεδομένου ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου ήταν εκείνη που είχε βρει νεκρή την μόλις έξι μηνών Ιριδα στην κούνια της.

pispirigkou090442

Περιγράφοντας τις στιγμές κατά τις οποίες βρήκε νεκρή στην κούνια της τη μικρή Ιριδα, η μάρτυρας είπε στη χθεσινή κατάθεσή της στο δικαστήριο: «Πήγα να ξυπνήσω το μωρό. Οταν έφτασα, είδα το κεφάλι της στο ύψος μεταξύ πρώτου και δεύτερου κάγκελου (σ.σ.: της κούνιας) και τα ποδαράκια διαγώνια προς τον τοίχο. Το χεράκι της, θυμάμαι, ακουμπούσε το μαξιλάρι. Πήγα να τη χαϊδέψω και είδα τα μάτια μισάνοιχτα. Την έπιασα από τις μασχάλες, τη σήκωσα ψηλά και πήγα γρήγορα στην κουζίνα. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο, είναι σαν να έχει πέσει μαύρο. Η Ρούλα έφτιαχνε φρουτόκρεμα. Ετρεμα. Μπήκα στην κουζίνα και φώναξα: “Ρούλα, το παιδί”, αλλά δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Εβαλα το παιδί στη μοκέτα και του έκανα ΚΑΡΠΑ».

Συνεχίζοντας, η αδελφή της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα αναφέρθηκε στο περιβόητο σημάδι στο άνω χείλος του βρέφους, αλλάζοντας μάλιστα την κατάθεση που είχε δώσει στην ανακρίτρια. Χθες η Δήμητρα Πισπιρίγκου δήλωσε βέβαιη πως το βρέφος τις στιγμές που εκείνη του έκανε ΚΑΡΠΑ δεν είχε σημάδι στο άνω χείλος του και απαντώντας σε ερώτηση για όσα αντίθετα είχε καταθέσει στην ανάκριση, είπε: «Μου έδειξαν φωτογραφία και είπα στη φωτογραφία πως το βλέπω (σ.σ.: το σημάδι). Οταν έκανα ΚΑΡΠΑ εγώ, δεν υπήρχε κάτι» ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας, η οποία μάλιστα «λύγισε», όταν στην αίθουσα προβλήθηκαν με προτζέκτορα φωτογραφίες του νεκρού παιδιού.

Καταθέτοντας για τον θάνατο της μόλις 3,5 ετών Μαλένας μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», η θεία του κοριτσιού ανέφερε πως έμαθε για τον χαμό του ενώ έπαιζε χαρτιά με μια φίλη της. «Μου κόπηκαν τα πόδια. Μου είπε ο θείος μου ότι το παιδί έπαθε ανακοπή» ανέφερε η μάρτυρας, για να περιγράψει στη συνέχεια την κατάσταση της αδελφής της: «Για πολλούς μήνες η Ρούλα ήταν μαζεμένη στον καναπέ και έκλαιγε όλη μέρα».

pispirigkou260141
Με τον Μάνο Δασκαλάκη

Αντίθετα, η μάρτυρας κατακεραύνωσε στη συνέχεια τον πρώην γαμπρό της Μάνο Δασκαλάκη, για τον οποίο κατέθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν τον είδα να βιώνει το πένθος. Είπε πως ό,τι φεύγει, φεύγει. Αυτό ειπώθηκε σε μια συζήτηση που κάναμε για να βοηθήσουμε τη Ρούλα. (…) Δεν μου είχε κάνει καλή εντύπωση ο Δασκαλάκης. Δεν είχε φρένο…».

Πρόεδρος: Καλοκαίρι του 2018 τι έγινε;

Μάρτυρας: Κάποιος πήρε τηλέφωνο την αδελφή μου και της είπε: «Είμαι ο σύζυγος της γυναίκας που έχει σχέση ο άνδρας σου». Της είπε να μαζέψει τον Μάνο, γιατί στέλνει γυμνές φωτογραφίες στη σύζυγό του. Μετά ο Μάνος, δεν ξέρω πώς το έμαθε, έστειλε στη Ρούλα ένα κατεβατό μήνυμα που της έλεγε όλη την αλήθεια. Του απάντησε: «Ελα σπίτι να μιλήσουμε». Την πήρε τηλέφωνο και έκλαιγε. Της έλεγε «Θα αυτοκτονήσω, γιατί σ’ το έκανα αυτό, αγάπη μου…»

Πρόεδρος: Πώς ήταν η αδελφή σας;

Μάρτυρας: Ηταν απογοητευμένη από εκείνον.

{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...