Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Χειροπέδες σε πέντε ανηλίκους που έσπασαν στο ξύλο συμμαθητές τους στα Πεύκα Θεσσαλονίκης

Μαθητές «Ρόκι»

Ολοένα πληθαίνουν τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων, πολλές φορές ακόμα και μέσα σε σχολεία, παρά τις προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας να αντιμετωπίσει το φαινόμενο με δραστικά μέτρα.

Προχθές το μεσημέρι στο 2ο Γυμνάσιο Πεύκων της Θεσσαλονίκης και λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του κ. Πιερρακάκη, τρεις ανήλικοι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από πέντε συμμαθητές τους έπειτα από σχολικό περίπατο. Οπως έγινε γνωστό, η επίθεση σημειώθηκε όταν οι τρεις 13χρονοι μαθητές αποχωρούσαν από το σχολείο τους. Μία παρέα μαθητών της β’ γυμνασίου από το ίδιο σχολείο πλησίασε τα τρία αγόρια και άρχισε να τα βρίζει, με αφορμή έναν αγώνα ποδοσφαίρου που έπαιξαν μαζί στην εκδρομή. Τα πράγματα δεν άργησαν να ξεφύγουν και οι πέντε άγουροι νταήδες άρχισαν να ξυλοφορτώνουν τους τρεις ανηλίκους, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τους.

via10044

Τα παιδιά ενημέρωσαν τους καθηγητές τους και αυτοί με τη σειρά τους τους γονείς, που απευθύνθηκαν στην Αστυνομία. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθησαν οι πέντε ανήλικοι, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ η έρευνα των Αρχών συνεχίστηκε για την ταυτοποίηση και επιπλέον ατόμων που τυχόν συμμετείχαν στην επίθεση. Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος των επιτηρητών – καθηγητών του σχολείου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Πεύκων αναφέρει ότι στο συγκεκριμένο σχολείο δεν έχουν υπάρξει αντίστοιχα περιστατικά βίας, εκτός από κάποιους διαπληκτισμούς, ενώ η σχολική κοινότητα φροντίζει για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας με την «καθημερινή παρουσία ψυχολόγων και τη διενέργεια εκδηλώσεων».

Την ίδια μέρα στο Αίγιο 17χρονος μαθητής του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Αιγίου δέχθηκε επίθεση από δύο ανηλίκους. Σύμφωνα με τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί, η κόντρα άρχισε το πρωί της ίδιας μέρας, όταν ο 17χρονος μαθητής από την Ακράτα που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο προαύλιο του σχολείου δέχθηκε εξύβριση και απειλές από έναν 15χρονο από το Αίγιο που βρέθηκε έξω από το σχολικό συγκρότημα, με τους δύο ανηλίκους να ανταλλάσσουν μερικά… κοσμητικά επίθετα.

via110444

Το επεισόδιο φάνηκε να λήγει εκεί, όμως λίγες ώρες αργότερα, ενώ ο 17χρονος κατευθυνόταν προς το λεωφορείο για να επιστρέψει στο σπίτι του, ο 15χρονος και ένας 17χρονος που του είχαν στήσει καρτέρι κυνήγησαν τον μαθητή μέχρι τη στάση, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές στο πρόσωπο. Ο 17χρονος επέστρεψε χτυπημένος στο σχολείο και ζήτησε βοήθεια από τους καθηγητές, ενώ οι δύο εξωσχολικοί διέφυγαν, πιθανότατα προς την Πάτρα. Το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου ανέλαβε την έρευνα για τον εντοπισμό των δύο δραστών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...