Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ντρίμπλαρε τους δημοσιογράφους ο καθηγητής λυκείου που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριάς του

«Είναι όλα συκοφαντίες»

Από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων, προκειμένου να αποφύγει τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν μετά την αναβολή της δίκης του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης, έφυγε ο 46χρονος καθηγητής λυκείου που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος μιας 17χρονης μαθήτριάς του, την οποία φέρεται ότι είχε επιχειρήσει επανειλημμένα να θωπεύσει σε ευαίσθητα σημεία.

Αν και την περασμένη Τρίτη, μετά την πρώτη αναβολή, μίλησε επί πολλή ώρα στους δημοσιογράφους, τραγούδησε (!) και άρχισε να κάνει ασυνάρτητα σχόλια, χθες, κατά την προσέλευσή του στα δικαστήρια, απέφυγε να κάνει δηλώσεις. Οταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, και ενώ τον περίμεναν οι δημοσιογράφοι με τηλεοπτικές κάμερες στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου, επέλεξε πάλι να μην πει τίποτα και έφυγε από την πίσω πόρτα. Κατά τη διάρκεια, ωστόσο, της ακροαματικής διαδικασίας ήταν… λαλίστατος, καταφέρνοντας να εκνευρίσει τόσο τον εισαγγελέα όσο και τον πρόεδρο του δικαστηρίου, καθώς, την ώρα που ο συνήγορός του Δημοσθένης Φωτιάδης ανέπτυσσε το αίτημα για αναβολή της δίκης, εκείνος «πεταγόταν» για να σχολιάσει και να συμπληρώσει.

Την πρώτη φορά που συνέβη αυτό, ο εισαγγελέας τού έκανε έντονες συστάσεις να σταματήσει να διακόπτει τη διαδικασία, ενώ και ο πρόεδρος του δικαστηρίου τού ξεκαθάρισε ότι «εδώ είναι δικαστήριο», ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να σέβεται και δεν βρίσκεται εκτός δικαστηρίων, κάνοντας δηλώσεις στους δημοσιογράφους, όπως έκανε πριν από τρεις ημέρες.

kathigitis12044

Μετά τις έντονες παρατηρήσεις ο κατηγορούμενος καθηγητής ηρέμησε και δεν ξαναδιέκοψε τη διαδικασία. Λίγη ώρα αργότερα, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 19 Απριλίου, ώστε να παραστεί σε αυτό και η 17χρονη μαθήτρια, η οποία χθες απουσίαζε, προσκομίζοντας διά του συνηγόρου της ιατρική βεβαίωση ότι είναι άρρωστη. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι η δίκη θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της παρουσίας της ανήλικης.

Ο 46χρονος καθηγητής, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος ως τη δίκη του, υπό τον όρο να μην πλησιάζει το σχολείο και τη μαθήτρια που τον κατήγγειλε, αρνείται σθεναρά τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι είναι θύμα σκευωρίας, και δηλώνει ότι το κατηγορητήριο θα καταπέσει πολύ σύντομα. «Το κατηγορητήριο είναι για διατάραξη ησυχίας στο σχολείο, που υπηρετώ για πάνω από 10 χρόνια και θα καταπέσει πολύ σύντομα. Το κατηγορητήριο λέει και για απειλή. Είναι όλα συκοφαντίες» τόνισε. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε τόσο στο ζήτημα της αξιολόγησης, μετά και τις δηλώσεις της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ότι δεν έχει αξιολογηθεί, όσο και στις κατηγορίες σε βάρος του.

«Διδάσκω στη γ΄ λυκείου 17 χρόνια. Αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης της διδασκαλίας μου είναι οι μεγάλες επιτυχίες, όχι μόνο οι δικές μου, αλλά και για άλλους καθηγητές στο σχολείο. Δεν μπορεί 17 χρόνια ένας με στολή νίντζα να διδάσκει…» είπε αρχικά και ανέφερε για τη μαθήτρια που τον κατήγγειλε: «Ισως κακώς είπα ότι δεν ανταλλάχθηκαν μηνύματα. Ανταλλάχθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος, επειδή ήθελε βοήθεια. Γνωριζόμαστε προσωπικά με τη μητέρα της και με κάλεσε ότι θέλει βοήθεια για την κόρη της. Οι ημερομηνίες που αναφέρει στο κατηγορητήριο είναι τελείως άκυρες. Είμαι παντρεμένος με ένα παιδί, η οικογένειά μου κρύβεται, μου κάνατε ζημιά οι δημοσιογράφοι με τις τηλεδίκες. Οι συγγενείς μου δεν μπορούν να βγουν έξω από το σπίτι. (…) Είπε ψέματα το κορίτσι, αλλά δεν φταίει. Ο πατέρας της την πίεσε, δεν ξέρω για ποιον λόγο».

Σύμφωνα με το βιογραφικό του 46χρονου καθηγητή, σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και το 2007 διορίστηκε καθηγητής. Εχει διδάξει σε τέσσερα γενικά λύκεια, σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, ενώ στο facebook δηλώνει συγγραφέας, αποκαλείται «Ομηρος στην τοποθεσία Τροία», ισχυρίζεται ότι είναι ιατρικός σύμβουλος της Εθνικής ομάδας και ότι εργάζεται ως καθηγητής στο… Χόγκουαρτς. Οπως εξήγησαν μαθητές του, από τα Χριστούγεννα και μετά ο καθηγητής άλλαξε εντελώς συμπεριφορά. «Πριν από τα Χριστούγεννα έκανε μάθημα μια χαρά. Μετά άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα και να λέει πράγματα που δεν βγάζουν νόημα» αποκάλυψαν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...