Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών αποκάλυψε ότι τη στιγμή της τραγωδίας στα Τέμπη ο μοιραίος σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη

Ο Νίκος Πλακιάς κατήγγειλε επίσης πως οι πυροσβέστες ήξεραν για τον αγωγό φυσικού αερίου στο σημείο και δεν πλησίαζαν τα βαγόνια

Μια νέα σοκαριστική καταγγελία έρχεται στο φως 14 μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών και ενώ οι δικαστικές Αρχές δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα την έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

trena21123

Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών Χρύσας και Θώμης, που ξεψύχησαν μαζί με την 20χρονη ξαδέρφη τους μέσα στην επιβατική αμαξοστοιχία, Νίκος Πλακιάς, κατήγγειλε πως το μοιραίο βράδυ ο προφυλακισμένος σταθμάρχης ήταν μαζί με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο. Την καταγγελία έκανε προχθές στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus και αμέσως έκανε τον γύρο του διαδικτύου και στα social media.

nikos plakias18044

«Σας είπα δύο πράγματα που δεν γνωρίζει ο κόσμος. Ξέρουν αυτοί ότι ο σταθμάρχης είχε ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο; Αυτός που είναι στη φυλακή. Εκείνη τη μέρα ο σταθμάρχης είχε ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο. Πού είναι το παράξενο; Την έχεις δει τη φωτογραφία; Δες την για να καταλάβεις περί τίνος προσώπου πρόκειται. Πού τον έβαλαν αυτοί; Πού είχε πολιτικό μέσο;» ανέφερε ο Νίκος Πλακιάς στη συνέντευξή του, τονίζοντας πως αυτό που επιθυμούν οι συγγενείς των θυμάτων είναι να καταδικαστούν όλοι οι υπεύθυνοι για τη σιδηροδρομική τραγωδία.

vagonia kentriki

Η καταγγελία για την ύπαρξη ιερόδουλης στο σταθμαρχείο το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των τρένων έρχεται να προστεθεί στη μαρτυρία εργαζόμενης στον τομέα καθαριότητας λίγα 24ωρα μετά την τραγωδία, ότι ήταν συχνό φαινόμενο υπάλληλοι του ΟΣΕ να μαζεύονται τα βράδια με φίλους τους, να βάζουν μουσική και να πίνουν ποτά. Λίγες ώρες νωρίτερα ο πατέρας των δύο κοριτσιών που χάθηκαν στα Τέμπη είχε καταγγείλει στο Χ πως οι πυροσβέστες ήξεραν για την ύπαρξη του αγωγού φυσικού αερίου στο σημείο της τραγωδίας, δεν πλησίαζαν τα βαγόνια και «άφησαν να καούν τα παιδιά μας».

Ας σημειωθεί ότι η ύπαρξη του αγωγού είναι και ένας από τους λόγους που, σύμφωνα με το αφήγημα της κυβέρνησης, αποφασίστηκε από την Πυροσβεστική να σταθεροποιηθεί το έδαφος με τη χρήση χαλικιών, ώστε να μπορέσουν να εργαστούν οι γερανοί. Μάλιστα, στις 13 Απριλίου εκδόθηκε ανακοίνωση του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), επιβεβαιώνοντας ότι ο αγωγός διέρχεται σε απόσταση 10 μέτρων από τις γραμμές του τρένου και ότι ένα από τα βαγόνια μετά τη σύγκρουση βρέθηκε ακριβώς πάνω από τον αγωγό.

trenaaaa

Την ανακοίνωση του ΔΕΣΦΑ αναδημοσίευσε στο Χ ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας: «Η επίσημη απάντηση της εταιρίας στη νέα συνωμοσιολογία. Ο αγωγός φυσικού αερίου ήταν εκεί και κινδύνευσε. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που χρειαζόταν να ενισχυθεί το έδαφος με επιπλέον υλικά για να στηριχθούν οι γερανοί». Η ανάρτηση του Αδωνη Γεωργιάδη προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του Νίκου Πλακιά στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Θα ευχαριστήσω τον κύριο Γεωργιάδη για τη δήλωσή του ότι ο αγωγός του φυσικού αερίου ήταν εκεί και κινδύνευσε. Θα χρειαστώ αυτή τη δήλωσή του στα δικαστήρια. Για αυτό, κύριε Γεωργιάδη, επειδή γνωρίζανε για τον φυσικό αγωγό οι πυροσβέστες, δεν πλησιάζανε τα βαγόνια και αφήσανε να καούν τα παιδιά μας. Για αυτό ο πυροσβέστης φώναζε απομακρυνθείτε και δίνανε σε επιβάτες ψαλίδια και λοστούς για να απεγκλωβίσουν επιβάτες; Τα παιδιά που βοηθούσαν δεν κινδύνευαν, οι πυροσβέστες που πληρώνονται για αυτή τη δουλειά όπου φύγει φύγει. Ντροπή τους. Το κουβάρι ξετυλίγεται και εσείς μας βοηθήσατε σήμερα πολύ».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...