Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η Ήβη Αδάμου αποκαλύπτει: «Ο Μιχάλης Κουινέλης ήταν η πρώτη μου σχέση»

Η Ήβη Αδάμου παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The...

Γιώργος Αγγελόπουλος – Δήμητρα Βαμβακούση: Ταξίδι στη Σκιάθο

Η Δήμητρα Βαμβακούση και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έκαναν ένα...

Η πιο δύσκολη επέτειος γάμου για Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον

Την πιο δύσκολη επέτειο γάμου της ζωής τους γιόρτασαν...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σάλος με παιδεραστή αρχαιοφύλακα

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου στη Νίσυρο και παράγοντας παιδικής ομάδας ποδοσφαίρου του νησιού παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10 έως 15 ετών, δείχνοντάς τους πορνογραφικό υλικό.

Η υπόθεση ήρθε στο φως την περασμένη Δευτέρα, όταν ο Αστυνομικός Σταθμός Νισύρου ενημερώθηκε από το Χαμόγελο του Παιδιού για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη. Οι αστυνομικοί κάλεσαν τον πατέρα του αγοριού, που υπέδειξε ως δράστη τον 50χρονο αρχαιοφύλακα, κάτοικο του νησιού. Οπως κατήγγειλε ο Αλβανός πατέρας, ο υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού απομόνωσε την περασμένη Παρασκευή τον 10χρονο γιο του σε έναν υπόγειο χώρο και του έδειξε πορνογραφικό βίντεο και μια πλαστική ερωτική κούκλα!

Με εντολή εισαγγελέα προσήχθη ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος εξετάστηκε, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια που απεστάλησαν για εργαστηριακή ανάλυση. Ενώ αρχικά αρνούνταν τα πάντα, στη συνέχεια ο καταγγελλόμενος φέρεται ότι ζήτησε συγγνώμη. Το αγόρι και ο πατέρας του μετέβησαν συνοδεία αστυνομικών στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, για να εξεταστεί ο ανήλικος με την προβλεπόμενη διαδικασία, παρουσία ψυχολόγου. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο πατέρας του αγοριού δεν είχε τα απαιτούμενα έγγραφα διαμονής, εν μέσω της διερεύνησης της καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση του παιδιού του.

nisyros19044

Μπροστά στον κίνδυνο απέλασης του πατέρα, κάτοικοι του νησιού προχώρησαν την περασμένη Τρίτη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Νισύρου, με αποτέλεσμα την… αναδίπλωση της Αστυνομίας, εκδίδοντας ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία εφαρμόστηκε διοικητική διαδικασία, χωρίς κράτηση, και ο πατέρας έλαβε προθεσμία 25 ημερών για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του. Στο μεσοδιάστημα ο 50χρονος αρχαιοφύλακας είχε καταφέρει να φύγει ανενόχλητος από το νησί.

Οπως δήλωσε χθες η δικηγόρος της οικογένειας του 10χρονου Θ. Οικονομίδου, όταν ο καταγγελλόμενος έμαθε για την καταγγελία, απειλούσε ότι θα ελεγχθούν όλοι οι αλλοδαποί που μένουν στο νησί για να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμοι. Μάλιστα, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως έφυγε από το νησί γιατί κάποιοι επιχείρησαν να κάψουν το αυτοκίνητό του και κινδυνεύει. Την ίδια ώρα άρχισαν να ανοίγουν στόματα, καθώς δεν ήταν μόνο ο 10χρονος που είχε δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από τον υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού. Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του γυμνασίου – λυκείου του νησιού Γιάννη Κουλάκη, «τα πράγματα δυστυχώς, από αυτά που βγαίνουν και θα βγουν στην πορεία, είναι πολύ χειρότερα», κάνοντας λόγο για σίγουρα πάνω από έξι παιδιά με τα οποία συναναστρεφόταν ο 50χρονος αρχαιοφύλακας.

«Ο φύλακας έχει διοριστεί τα τελευταία χρόνια. Κάναμε μια πολύ σοβαρή κουβέντα με τα παιδιά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις. Πολλά παιδιά πλέον ανοίχτηκαν και μίλησαν» πρόσθεσε. Εξάλλου, ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε χθες πως υπάρχουν καταγγελίες για ακόμα τέσσερα ανήλικα που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Τα παιδιά φέρεται ότι έχουν περιγράψει πως ο 50χρονος τα κάλεσε στο σπίτι του για να τους δείξει κάποιες καρέκλες μασάζ που είχε. Εκεί τους έβαλε να δουν πορνογραφικό υλικό, ενώ υπήρχαν και σεξουαλικά βοηθήματα. Μετά τον σάλο εκδόθηκε χθες με καθυστέρηση ημερών ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού σύμφωνα με την οποία διατάχθηκε διοικητική έρευνα, ενώ με απόφαση της υπουργού Λίνας Μενδώνη ο υπάλληλος τίθεται σε αναστολή καθηκόντων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...