Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

«Έκανε την πάπια» για τον παιδεραστή αρχαιοφύλακα στο Μουσείο της Νισύρου;

Σάλος με τη χθεσινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» ότι το υπουργείο Πολιτισμού αγνόησε έγγραφη καταγγελία από το 2021 για τον παιδεραστή αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο! Ημίγυμνα παιδιά στο υπόγειο του μουσείου

Σάλο έχει προκαλέσει η χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας «δημοκρατία» για την αναφορά-φωτιά που είχε υποβληθεί ήδη από το 2021 στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου σχετικά με την ανώμαλη δράση του 50χρονου αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο, ο οποίος φέρεται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά ένα 10χρονο αγόρι, και το «θάψιμό» της από τους αρμοδίους!

Με μια σπασμωδική κίνηση, που προδίδει αμηχανία, το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε μια λακωνική ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε πως η υπουργός Λίνα Μενδώνη «προσφεύγει στα αστικά και ποινικά δικαστήρια», αντί να απαντήσει στις σοβαρές καταγγελίες του δημοσιεύματος, που ανέδειξε άγνωστες πτυχές της ανατριχιαστικής υπόθεση, η οποία σε πολλά σημεία της θυμίζει το σκάνδαλο Λιγνάδη. Οπως τονίζεται στο δημοσίευμα της Μαρίας Παναγιώτου, κάτοικοι του νησιού είχαν στείλει έγγραφη καταγγελία στην προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου Μαρία Μιχαηλίδου σχετικά με τον 50χρονο αρχαιοφύλακα από τον Ιούλιο του 2021!

Μάλιστα, στην έγγραφη καταγγελία, που παρουσίασε η «δημοκρατία», μεταξύ πολλών άλλων, φωτιζόταν με σαφήνεια το γεγονός ότι ο υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού είχε αναπτύξει ανησυχητική εγγύτητα με ανήλικα αγόρια κυρίως ευάλωτων οικογενειών. Στη δε επιστολή είχαν επισυναφθεί φωτογραφίες ανήλικων αγοριών, στις οποίες εμφανίζονταν ημίγυμνα στον αύλειο χώρο του υπογείου του μουσείου, το οποίο ο 50χρονος είχε μετατρέψει σε σπίτι, να έχουν στήσει… γλέντι καθώς έψηναν, προφανώς με τον εξοπλισμό του αρχαιοφύλακα, ενώ κρατούσαν στα χέρια τους και μπίρες! «Σας παρακαλούμε, κάνετε κάτι να φύγει από αυτό το νησί! Είναι επικίνδυνος και ανίκανος! Σας γράφουμε ανώνυμα, γιατί, αν εσείς θέλετε, μπορείτε να ψάξετε την κατάσταση» ήταν η σπαρακτική έκκληση που έκαναν στο τέλος οι κάτοικοι της Νισύρου προς την προϊσταμένη της Εφορείας Δωδεκανήσων, από την οποία ζητούσαν να απομακρυνθεί ο υπάλληλος του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται πως, την περασμένη εβδομάδα, πατέρας στη Νίσυρο κατήγγειλε στην Αστυνομία τον 50χρονο αρχαιοφύλακα για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του 10χρονου γιου του, γεγονός που προκάλεσε τσουνάμι καταγγελιών και για άλλα περιστατικά. Συγκεκριμένα, ο πατέρας, που κατάγεται από την Αλβανία, κατήγγειλε ότι ο υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού απομόνωσε το αγοράκι στον υπόγειο χώρο του μουσείου, όπου ζούσε, και του έδειξε πορνογραφικό βίντεο και μια πλαστική ερωτική κούκλα. Οπως προέκυψε από το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η προαναφερθείσα επιστολή του 2021 έφτασε στο e-mail της Εφορείας Αρχαιοτήτων και έγινε αντικείμενο συζητήσεων. Η επιτυχής αποστολή επιβεβαιώθηκε από πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για μαγική… εξαφάνισή της στη συνέχεια, με συνέπεια να καλλιεργηθεί η αίσθηση πως επιχειρήθηκε από την επικεφαλής της Εφορείας προσπάθεια συγκάλυψης όσων καταγγέλλονταν.

Στο δημοσίευμα, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυρίας Μενδώνη, τίθεται μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα, στα οποία το υπουργείο οφείλει να απαντήσει, όπως τα εξής: η κυρία Μιχαηλίδου, που έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και λίγους μήνες και η οποία αποτελεί άνθρωπο του στενού φιλικού περιβάλλοντος της υπουργού, διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας, όπως είχε δικαίωμα και υποχρέωση να πράξει; Εν συνεχεία, προώθησε τις σοβαρές καταγγελίες στην πολιτική ηγεσία, στην οποία μάλιστα είναι βέβαιο ότι είχε ανεμπόδιστη πρόσβαση, ή τις απέκρυψε; Ηταν ενήμερη η υπουργός ή «ξεγελάστηκε» από την προϊσταμένη, όπως είχε δηλώσει ότι συνέβη στην περίπτωση Λιγνάδη; Στην περίπτωση που ενημερώθηκε η κυρία Μενδώνη, εκκίνησε εκείνη κάποια έρευνα τότε, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όσα καταγγέλλονταν ήταν ψευδή ή αληθή; Κι αν εκκίνησε έρευνα, γιατί παρέμενε ο αρχαιοφύλακας στη θέση του έως ότου αυτή ολοκληρωθεί, όταν μάλιστα από το 2020 έως το 2023 υπήρχε και άλλη αρχαιοφύλακας στο νησί;

Τσουνάμι οι καταγγελίες

Συνολικά 11 παιδιά, ηλικίας 10 έως 15 ετών, φέρεται ότι έχουν πέσει θύματα των ορέξεων του αρχαιοφύλακα, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος στην Αθήνα και αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες.

Ομως, οι μαρτυρίες των παιδιών τον διαψεύδουν. «Μας είπε το δικό μας το παιδί ότι είχε και κάμερες στην τουαλέτα. Επίσης, ότι το είχε κάνει τύπου ερωτική φωλίτσα. Δηλαδή, έλεγε στα παιδιά “φέρτε το κορίτσι σας, θα σας δώσω το κλειδί”» ανέφερε κάτοικος του νησιού. «Το δικό μου το παιδί ήρθε τη Δευτέρα το απόγευμα. Είχε πάρει ήδη το θέμα διάσταση, οπότε λέει “θέλω να σας μιλήσω, αφορά και εμένα”. Ανεβαίνει στο δωμάτιο, κατεβαίνει και μας δείχνει κάποια προφυλακτικά. Μας ανέφερε ότι τον έχει καλέσει σπίτι του. Του έχει δείξει όλα αυτά τα παιχνίδια που έχει, του έκανε πρόταση να πάει να τα δοκιμάσει. Του έβρισκε συχνά δικαιολογία για να πάει, δήθεν “έλα να σου δώσω κάτι”, και πήγαινε και τελικά του έδινε προφυλακτικά» ανέφερε η μητέρα 14χρονου, η οποία καταγγέλλει πως υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν τον φύλακα και έχουν κρύψει τα σεξουαλικά αντικείμενά του.

«Οχι μόνο έδειχνε πορνογραφικό υλικό, αλλά κυκλοφορούσε και στο σπίτι γυμνός. Εδειχνε και τα sex toys μαζί με βίντεο και όταν προσπάθησε να τον αγγίξει, ο συγγενής μου σηκώθηκε, έφυγε και δεν ξαναμίλησε ποτέ γι’ αυτό. Και τώρα, που ήρθαν όλα στη φόρα, επειδή δεν φοβήθηκε, μας τα είπε όλα» δήλωσε συγγενής παιδιού που είχε πέσει στα… δίχτυα του αρχαιοφύλακα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...