Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί που στα… χαρτιά είναι αποσπασμένοι στις Φυλακές Μαλανδρίνου, στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου μεταξύ άλλων κρατούνται υπόδικος εκτελεστής της Greek Mafia, ο δολοφόνος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, και πολλοί ακόμη επικίνδυνοι κακοποιοί.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες για λόγους ασφαλείας από το Μαλανδρίνο μετήχθη στις Φυλακές Γρεβενών και ένας εκ των δύο αδελφών (σ.σ.: ο άλλος είναι εξαρχής σε άλλη φυλακή) που κατηγορούνται πως δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ στον Αλιμο στις 9/4/2021, αλλά και τον πυγμάχο Χάρη Κοντογιώργη (σ.σ.: γνωστός στην πιάτσα ως «Dirty Harry») στην οδό Εκάβης, στο Γαλάτσι στις 6/12/2021. Η μεταγωγή του κρίθηκε επιβεβλημένη επειδή οι Φυλακές Μαλανδρίνου βρίσκονται στην κυριολεξία στην εξοχή, στη μέση του πουθενά, κι έτσι το πρώτο σωφρονιστικό κατάστημα υψίστης ασφαλείας βρίσκεται ανά πάσα στιγμή εκτεθειμένο σε κάθε λογής βλέψεις σκληρών κακοποιών που βρίσκονται στα κελιά τους.

anagnostopoulos

Σε αποκαλυπτικό έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η «Espresso», η ένωση υπαλλήλων της εξωτερικής φρουράς από τον περασμένο Ιούλιο καταγγέλλει πως και οι πέντε ένστολοι αστυνομικοί –ανάμεσά τους και ο υπαστυνόμος διοικητής τους- κάνουν τις περισσότερες υπηρεσίες στη φυλακή από το σπίτι τους στη Ναύπακτο ή την Αμφισσα. Το έγγραφο έχει αποσταλεί μεταξύ άλλων τόσο στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής όσο και στις εσωτερικές υποθέσεις τις ΕΛ.ΑΣ, ενώ μέχρι τώρα είναι χαρακτηριστικό πως όλοι οι αρμόδιοι κάνουν τον «Κινέζο».

Το «έξυπνο» κόλπο

Η συνταγή του «ξαπλώπουλου» είναι γνωστή για τους αστυνομικούς, όπως καταγγέλλουν οι 70 εξωτερικοί φρουροί, αφού συνεχώς «άυπνοι», με «φουσκωμένο» δηλωμένο 24ωρο «αδιάκοπης» εργασίας και παρουσίας [;] στη φυλακή πετυχαίνουν συνήθως να κάθονται σερί για τις επόμενες τέσσερις ημέρες, αφού υποτίθεται πως συμπληρώνεται ο απαραίτητος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας τους. Επίσης, όπως επισημαίνει το σωματείο των εξωτερικών φρουρών, «από τον Μάιο του 2022 μέχρι και τον μήνα Ιούνιο του 2023 οι υπηρεσίες των αστυνομικών οργάνων δεν ήταν αναρτημένες (σ.σ.; ούτε και τυπικά) στον ημερήσιο πίνακα υπηρεσίας, ούτε και σε κάποιον άλλον πίνακα, όπως προβλέπεται. Αυτό άλλαξε τον Ιούλιο του 2023 κατόπιν προφορικής διαμαρτυρίας δικής μας. Ακόμη οι αστυνομικοί δεν χτυπούν ηλεκτρονική κάρτα προσέλευσης και αποχώρησης, όπως προβλέπεται και συμβαίνει για όλους τους λοιπούς εργαζομένους, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής της φυλακής».

fylakes

Τα παράδοξα όμως δεν σταματούν εδώ. Η φυλακή είναι στην ερημιά και οι αστυνομικοί αποφεύγουν συστηματικά τις μεταγωγές γιατί φοβούνται [;] τυχόν πέσιμο στην κλούβα. Οι εξωτερικοί φρουροί, μάλιστα, επισημαίνουν: «Για τη μεταφορά στο νοσοκομείο ή τις μεταγωγές κρατουμένων στα δικαστήρια της Αμφισσας δεν τηρείται η προβλεπόμενη διαδικασία που επιβάλλει να προΐστανται βαθμοφόροι, ωστόσο οι ανωτέρω αστυνομικοί σπάνια συμμετέχουν σε μεταγωγές κρατουμένων κ.λπ. Ακόμη, στη διάρκεια των επισκεπτηρίων στο κατάστημα δεν βρίσκεται στο θυρωρείο βαθμοφόρος εκ των ανωτέρω αστυνομικών προκειμένου να μεριμνά για τα προβλεπόμενα, σύνταξη αναφορών, συμβάντων. Επίσης, εις γνώσιν του υπαστυνόμου διοικητή τους, ο εκάστοτε αξιωματικός υπηρεσίας δεν εφαρμόζει την προβλεπόμενη επικοινωνία με την εποχούμενη νυχτερινή περίπολο των εξωτερικών φρουρών», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι ο αξιωματικός υπηρεσίας συνηθίζει να κοιμάται…

Οσον αφορά πάντως τις δηλωμένες «υπηρεσίες-υπερωρίες», οι εξωτερικοί φρουροί βάλλουν και κατά του υπαστυνόμου διοικητή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν τον έχουμε αντιληφθεί να προσέρχεται Σαββατοκύριακα και νυχτερινές ώρες».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...