Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Η «Lady» και η… εκλεκτή παρέα της

Η «Lady» του ελληνικού πενταγράμμου Άντζελα Δημητρίου συναντιέται επί...

Η Καγιά κάνει το… φέσι μόδα στον Σκάι

Με αέρα από την Τουρκία το νέο ριάλιτι της...

Ο Μουτσινάς Σκάι… μύτη ξανά στην τηλεόραση

Στο... παρά πέντε φλερτάρει με τον Σκάι ο Νίκος...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

«Μαρινάκης: Οι σχέσεις με Ελληνες ultras»!

Mπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων στον βρετανικό Τύπο κατά του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ

Με ένα μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων, που πυροδότησε -κυρίως- η ανακοίνωση που εξέδωσε η Νότιγχαμ Φόρεστ για τον διαιτητή της αναμέτρησης με την Εβερτον Αντονι Τέιλορ αλλά και τον χειριστή του VAR, ο βρετανικός Τύπος εξαπέλυσε πυρά κατά του ιδιοκτήτη της αγγλικής ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Από τα 44.500.000 ανθρώπους που είδαν το τοξικό -και σύντομα αντιδημοφιλές- tweet που ανέβασε η Νότιγχαμ Φόρεστ λίγο μετά την ήττα της Κυριακής από την Εβερτον, ελάχιστοι θα σκέφτηκαν ότι αυτά τα λόγια προήλθαν από τον διαχειριστή των social media του συλλόγου» είναι η φράση με την οποία η Charlotte Duncker προλογίζει για τους «Sunday Times» το προφίλ που επιχειρεί να φτιάξει για τον ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ, Βαγγέλη Μαρινάκη, σε ένα άρθρο με τίτλο: «Ευάγγελος Μαρινάκης: οι σχέσεις του με τους Ελληνες ultras και η πληγή των διαιτητών».

marinakis290441
Κάποιοι από τους συλληφθέντες στον εισαγγελέα

Από τον υπότιτλο γίνεται, επίσης, αντιληπτό το ύφος του κειμένου, καθώς αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η οργή του συνιδιοκτήτη της Νότιγχαμ Φόρεστ για το VAR ήταν ήπια σε σχέση με τα στάνταρ που έχει θέσει στην άλλη του ομάδα, τον Ολυμπιακό, στην Ελλάδα, όπου η βία και ο εκφοβισμός απέναντι σε αξιωματούχους και αντιπάλους είναι σύνηθες φαινόμενο».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, με τις πρόσφατες εξελίξεις: «Από έγγραφα που είδαν οι “Times”, o Μαρινάκης αναφέρεται εμπράκτως στον τρόπο που οι ultras του συλλόγου λειτουργούν στην πόλη του Πειραιά και στον αθλητισμό. Κατά τη διάρκεια της έρευνας υποστηρίζεται ότι στους πιο επικίνδυνους οπαδούς χορηγείται διαπίστευση για ορισμένα εντός έδρας ματς και πλήρης έλεγχος του σταδίου.

Οι τρεις μάρτυρες έπρεπε να τεθούν σε πρόγραμμα προστασίας λόγω φόβου για την ασφάλειά τους, επειδή μιλούσαν εναντίον της ομάδας» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα των «Sunday Times». Σε δημοσίευμα της «Telegraph» ο δημοσιογράφος Mike McGrath εξαπολύει κεραυνούς κατά του προέδρου του Ολυμπιακού, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων στη χώρα μας.

marinakis29044

«Ο ίδιος και 67 ακόμη άτομα κατονομάστηκαν από τις Αρχές στο σκάνδαλο στημένων αγώνων στην Ελλάδα το 2015. Ο Μαρινάκης, ο οποίος πάντα αρνιόταν οποιαδήποτε ανάμειξη, αθωώθηκε προτού η υπόθεση οδηγηθεί σε δίκη. Η σχέση του με τους αξιωματούχους, ωστόσο, ήταν συγκρουσιακή και ενώ η δήλωση της Φόρεστ το Σαββατοκύριακο προκάλεσε αίσθηση στην Premier League, δεν αποτέλεσε έκπληξη για τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Ακολουθούσε ένα μοτίβο συμπεριφοράς για τον Μαρινάκη από την εποχή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο» τονίζει. Σε δημοσίευμα του «Athletic», πάλι, αναφέρεται με νόημα ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ μετατρέπεται σιγά σιγά στην εκδοχή του Ολυμπιακού στην Premier League: «Οργισμένες δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με την αφοσίωση των αξιωματούχων των αγώνων και απειλητικές εμφανίσεις στο τούνελ μετά τα παιχνίδια – όλα αυτά θα φανούν απολύτως οικεία σε όσους παρακολουθούν τις τύχες της ελληνικής ομάδας» είναι η φράση με την οποία επιχειρείται σύνδεση μεταξύ των δύο ομάδων.

Τέλος, η «Nottingham Post» αναφέρεται στα γεγονότα που ακολούθησαν την αναμέτρηση του Μαρτίου με τη Λίβερπουλ στο City Ground. Οπως επισημαίνεται, τότε «ακολούθησε χάος, με τον ιδιοκτήτη Ευάγγελο Μαρινάκη να εισβάλλει στη γραμμή του γηπέδου και το προπονητικό τιμ να πλησιάζει τον διαιτητή Paul Tierney, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο 75.000 λιρών στο σύλλογο, καθώς και αποκλεισμός δύο αγωνιστικών και πρόστιμο 5.000 λιρών στον προπονητή Steven Reid».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Πού θα είναι του χρόνου η Τατιάνα Στεφανίδου;

Η ψυχαγωγία «έφαγε» την ενημέρωση στον Alpha. Οριστικό τέλος...

Η εγγονή του Ανδρέα Παπανδρέου, Φαίδρα, full in love με τον επιχειρηματία Παναγιώτη Νίκα

Το «επιχειρείν» και η πολιτική… ερωτεύτηκαν στο L.A.! Η...

«Zούλας travel» στη Eurovision! – Ο πρόεδρος της ΕΡΤ και η σύμβουλός του για… weekend στο Μάλμε!

Τα παρατράγουδα με την ελληνική αποστολή στη Eurovision καλά...

Με χιούμορ απάντησε ο Κουτσόπουλος στις φήμες για χωρισμό από τη Μιχαλοπούλου

Ποιος χώρισε; Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πάντως όχι. Παρά τις...

«TV Queen»: Κοκλώνης με «φέσι» και «χαρέμι στούρνων»

Δεν περιμέναμε και πολλά 24ωρα για να μας επιβεβαιώσει...

Ο Λύρας και ο «άσχημος» Αυγουστίδης

Την παράσταση «Ο άσχημος» με τον Ορφέα Αυγουστίδη και...