Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Απίστευτη η ωριμότητα του 5χρονου αγοριού που το ξέχασαν ο οδηγός και...

Η αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και η ωριμότητα που επέδειξε ένα...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ: Έμπρακτα δίπλα σε 80.000 παιδιά

Όνειρο κάθε παιδιού που ασχολείται με το άθλημα που...

Οταν ο Βενιζέλος συνάντησε τον Νιόνιο

Διονύσης Σαββόπουλος και Ευάγγελος Βενιζέλος, το «νέο αχτύπητο δίδυμο»...

Η «Βίλα Ελενα» των κατασκόπων

Πώς δρούσε ζευγάρι Ρώσων «James Bond»

Κατάσκοποι της Ρωσίας φέρεται ότι ήταν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείου στη Χαλκιδική, σύμφωνα με έρευνα του «Insider». Η Ελενα και ο Νικολάι Σαπόσνικοφ φέρεται ότι μετέτρεψαν τη «Βίλα Ελενα» σε κρησφύγετο, μία από τις πιο φονικές μονάδες της ρωσικής στρατιωτικής μυστικής υπηρεσίας, η οποία ανατίναζε αποθήκες όπλων και δηλητηρίαζε εχθρούς του Κρεμλίνου στην Ευρώπη.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το ζευγάρι αγόρασε την τριώροφη «Βίλα Ελενα» στη Φράμα της Χαλκιδικής το 2008-2009 αντί 275.292 ευρώ και τη μετέτρεψε σε ξενοδοχείο, όπου ζούσε από το 2010. Εκτός από τουρίστες, όμως, το ξενοδοχείο φέρεται ότι φιλοξενούσε «σε τακτική βάση για τουλάχιστον 15 χρόνια» και πράκτορες της «Μονάδας 29155» της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του στρατού της Ρωσίας (GRU), η οποία περιγράφεται σαν «η πιο επιτυχημένη ομάδα δολοφονιών και σαμποτάζ» της Ρωσίας.

kataskopoi02054
Η Ελενα και ο Νικολάι Σαπόσνικοφ

Η Ελενα και ο έμπορος όπλων Νικολάι Σαπόσνικοφ φέρεται ότι ήταν επιφορτισμένοι, μεταξύ άλλων, με τη συλλογή πληροφοριών, τη λογιστική υποστήριξη Ρώσων μυστικών πρακτόρων, την παροχή ασφαλών καταφυγίων και τη στρατολόγηση νέων κατασκόπων. Ειδική υποχρέωσή τους ήταν «να βοηθούν και να εξασφαλίζουν τη φυσική πρόσβαση σε πράκτορες της GRU, οι οποίοι διεξήγαγαν επιχειρήσεις σαμποτάζ». «Αν και οι δύο σύζυγοι Σαπόσνικοφ έκαναν κατασκοπία, η 62χρονη σύζυγος φαίνεται ότι ήταν άμεσα ενταγμένη στη “Μονάδα 29155”» γράφει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι η 62χρονη Ελενα «διηύθυνε και επιτηρούσε τις δραστηριότητες του συζύγου της -και πιθανώς του γιου τους- για την υποστήριξη των ρωσικών κρατικών συμφερόντων».

Το ζευγάρι, σύμφωνα με τις τσεχικές Αρχές, ήταν πίσω από τις εκρήξεις σε αποθήκες σοβιετικών όπλων στην Τσεχία και τη Βουλγαρία το 2014, πριν αυτά καταλήξουν στη Γεωργία, στην Ουκρανία και στους αντάρτες στη Συρία που είχαν τη στήριξη της Δύσης. Στην επιχείρηση αυτή φέρεται ότι συνεργάστηκε με τους πράκτορες της «Μονάδας 29155» Αλεξάντερ Μίσκιν και Ανατόλι Τσέπιγκα, οι οποίοι είναι οι κύριοι ύποπτοι για τη δηλητηρίαση το 2018 του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σόλσμπερι της Βρετανίας με τον νευροδιαδραστικό παράγοντα Νοβιτσόκ.

kataskopoi020541
H «Βίλα Ελενα» στην περιοχή Φράμα της Χαλκιδικής

Το δημοσίευμα συνεχίζει γράφοντας ότι η Ελενα και ο Νικολάι Σαπόσνικοφ, ο οποίος πέθανε από έμφραγμα φέτος τον Φεβρουάριο στη Χαλκιδική, «είναι “παράνομοι” Ρώσοι ή κατάσκοποι που λειτουργούν εκτός διπλωματικής κάλυψης, οι οποίοι πέρασαν δεκαετίες ζώντας κάτω από ψεύτικες ταυτότητες σαν πολιτογραφημένοι πολίτες της Τσεχίας». Εξηγεί ότι ο Νικολάι γεννήθηκε το 1961 στη ρωσική πόλη Σεβερόντβινσκ και έκανε καριέρα ως αξιωματικός του στρατού της Σοβιετικής Ενωσης, ενώ η γεννημένη στο Κίεβο Ελενα είναι η δεύτερη σύζυγός του. Το 1990 το ζευγάρι ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Τσεχία και πήρε την τσεχική υπηκοότητα, ενώ το 2015 η Ελενα ταξίδεψε με ρωσικό διαβατήριο από τη Θεσσαλονίκη στη Μόσχα, όπου στις 5 Δεκεμβρίου έλαβε το παράσημο του Ηρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με χιούμορ απάντησε ο Κουτσόπουλος στις φήμες για χωρισμό από τη Μιχαλοπούλου

Ποιος χώρισε; Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πάντως όχι. Παρά τις...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

Πού θα είναι του χρόνου η Τατιάνα Στεφανίδου;

Η ψυχαγωγία «έφαγε» την ενημέρωση στον Alpha. Οριστικό τέλος...

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Ο Λύρας και ο «άσχημος» Αυγουστίδης

Την παράσταση «Ο άσχημος» με τον Ορφέα Αυγουστίδη και...

«Δράκος» στα στενά της Σακελλαροπούλου – Η επίθεση το βράδυ της Παρασκευής σε 19χρονη!

Σοκ, ανατριχίλα και έντονο προβληματισμό προκαλεί η αποκάλυψη που...

«TV Queen»: Κοκλώνης με «φέσι» και «χαρέμι στούρνων»

Δεν περιμέναμε και πολλά 24ωρα για να μας επιβεβαιώσει...