Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Οργή από τον πατέρα του ήρωα πεζοναύτη

Κόβουν την έκπτωση πολυτέκνων της ΔΕΗ στην οικογένεια του Φ. Ανδρικόπουλου

Διπλό «χαστούκι» ρίχνει το ανάλγητο κράτος στην οικογένεια του άτυχου 19χρονου Φώτη Ανδρικόπουλου, ο οποίος σκοτώθηκε όταν εξερράγη όλμος κατά τη διάρκεια άσκησης σε πεδίο βολής στον Βόλο. Η Εφορία παρακράτησε μέρος της αποζημίωσης που έδωσε ο Στρατός (μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών καθυστερεί να καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος της, δηλαδή 100.000 ευρώ) και τώρα η πολιτεία έφτασε στο σημείο να κόψει ακόμη και τη μείωση της ΔΕΗ που δικαιούταν ως πολύτεκνη οικογένεια, με το αιτιολογικό ότι πλέον… δεν είναι πολύτεκνη!

Με την οργή και την αγανάκτηση να ξεχειλίζει, ο πατέρας του άτυχου στρατιώτη Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος μίλησε στην «Espresso» για την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης η κόρη του Αγγελική: «Αναγκάστηκε να κοινοποιήσει επιστολή, επειδή αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα με τη ΔΕΗ. Ολα αυτά τα χρόνια ανήκαμε στο πολύτεκνο τιμολόγιο, αλλά μετά τον θάνατο του γιου μου μας είπαν ότι δεν το δικαιούμαστε πλέον και πως θα πρέπει να αποταθούμε στο κοινωνικό τιμολόγιο! Μας είπαν, δίχως ντροπή, ότι πλέον έχουμε τρία και όχι τέσσερα παιδιά και πρέπει να τηλεφωνήσουμε σε έναν αριθμό για να μας πουν τι δικαιολογητικά πρέπει να καταθέσουμε. Φυσικά δεν κάθισα με τα χέρια σταυρωμένα και ρώτησα αν μπορώ να μιλήσω με κάποιον ανώτερο. Μου είπαν να πάω στο υποκατάστημα της Ηρώων Πολυτεχνείου, αλλά όταν πήγα, διαπίστωσα ότι έχει κλείσει εδώ και πέντε χρόνια»!

Ο κ. Ανδρικόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν θα το βάλει κάτω: «Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγω από το πολύτεκνο, γιατί τον μοναχογιό μου δεν τον χάσαμε από τροχαίο, αλλά από δυστύχημα στη στρατιωτική θητεία του! Το πιστοποιητικό του ΓΕΣ που λέει ότι ο γιος μας “έφυγε” εν ώρα καθήκοντος σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν το δέχονται καν».

Ο λογαριασμός

Οπως λέει, ο τελευταίος λογαριασμός της ΔΕΗ ήρθε πολύ φουσκωμένος (493 ευρώ), όταν ο προηγούμενος (του Οκτωβρίου, οπότε χάθηκε ο άτυχος 19χρονος) ήταν 140 ευρώ: «Δεν χρησιμοποιούμε παρά μόνο το φως, αφού η σύζυγός μου ακόμη δεν είναι σε κατάσταση να μαγειρέψει»!

Ο Φώτης ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας, αφού πρώτη είναι η 21χρονη Μαρίνα, τρίτη η 18χρονη Αγγελική που έγραψε την επιστολή και τέταρτη η 16χρονη Αθανασία που πηγαίνει στη Β’ Λυκείου. «Είμαι η αδερφή του φαντάρου από την Πάτρα, που σκοτώθηκε στον Βόλο. Μας ειδοποίησαν από τη ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το πολύτεκνο, γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα και δεν είμαστε τέσσερα. Οταν μπήκαν τα λεφτά του Φώτη για τα έξοδα που έβαλε ο Στρατός, τα 13.000, τα 3.000 τα πήρε η Εφορία πριν μπουν στον λογαριασμό. Ντροπή, αίσχος. Οταν χάνονται τέτοια παιδιά, ήρωες, όπως αποκάλεσαν το παιδί μας, και το κράτος κοιτάει από πού να μαζέψει χρήματα. Ντροπή!!! Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας» ανέφερε η επιστολή της Αγγελικής.

Να θυμίσουμε ότι ο σωλήνας του όλμου των 81 χιλιοστών, που ανατινάχθηκε, προκάλεσε στις 7 Οκτωβρίου την ασύλληπτη τραγωδία κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στο πεδίο Γλαφυρών Μαγνησίας. Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους ο 19χρονος κληρωτός, δεκανέας των πεζοναυτών Φώτης Ανδρικόπουλος, φοιτητής του ΤΕΙ Μεσολογγίου και γιος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, και οι επαγγελματίες λοχίες (ΕΠΟΠ) του 505 Τάγματος Πεζοναυτών Γιώργος Ορφανίδης (33 ετών, πατέρας δύο παιδιών, από τις Σέρρες) και Αναστάσιος Μεζαλάς (34 ετών, πατέρας ενός παιδιού, από τον Βύρωνα). Βαριά είχε τραυματιστεί ο 30χρονος υπολοχαγός Κ.Β. που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.
235245rt34tw3tΕύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...