Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

Αθώοι οι ιερείς που κατηγορούνταν για διάδοση fake news για την πανδημία...

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισαν ο ηγούμενος,...

«Power of Love» με Μπακοδήμου (;) παρουσιάστρια

Σας έλειψε... η δύναμη της αγάπης; Μην παραπονιέστε, επανέρχεται!...

Το πόρισμα της ΕΔΕ «καίει» τον σκοπό του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, μπροστά στα μάτια του οποίου σφάχτηκε η Κυριακή

«Δεν εξήλθες, ως όφειλες, από το φυλάκιο»

«Κόλαφος» είναι η Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων που είχαν υπηρεσία την 1η Απριλίου και άφησαν αβοήθητη την 28χρονη Κυριακή, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρή από τις μαχαιριές του πρώην συντρόφου της. Το πόρισμα της ΕΔΕ, το οποίο παραδίδεται σήμερα στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι επιβαρυντικό για τον φρουρό του Αστυνομικού Τμήματος μπροστά στα μάτια του οποίου μαχαιρώθηκε η κοπέλα.

«Δεν εξήλθες, ως όφειλες, από το φυλάκιο» φέρεται ότι αναφέρει το πόρισμα για τον σκοπό, μπροστά στον οποίο έπεσε νεκρή η αδικοχαμένη 28χρονη Κυριακή. Οπως αποδεικνύεται από τη διοικητική έρευνα, ο αστυνομικός έμεινε άπραγος, ενώ η κοπέλα δεχόταν τις φονικές μαχαιριές από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της. «Tο άτομο (άνδρας), κρατώντας μαχαίρι συνολικού μήκους 34 cm με λάμα 20 cm στο δεξιό του χέρι, προσέγγισε τη Γρίβα Κυριακή και εκδήλωσε επίθεση σε βάρος της, τραυματίζοντάς την θανάσιμα, σε απόσταση περίπου ενάμισι (1,5) μέτρου από το φυλάκιο, εντός του οποίου βρισκόσουν, και πάλι χωρίς να προβείς σε καμία ενέργεια προκειμένου να αποτρέψεις την εκδηλωθείσα επίθεση. Δεν εξήλθες, ως όφειλες, από το φυλάκιο, με αποτέλεσμα να μην αντιληφθείς άτομο (άνδρας) το οποίο επιβιβαζόμενο σε μοτοσικλέτα προσέγγισε το ανωτέρω Α.Τ. και στάθμευσε επί του πεζοδρομίου τη μοτοσικλέτα, σε απόσταση 30 μέτρων από το φυλάκιο» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

kyriaki griva10054
Η Κυριακή νεκρή έξω από το φυλάκιο

Η ΕΔΕ αναφέρεται και στην επόπτρια αξιωματικό, καταγράφοντας ότι «δεν μερίμνησες για τη διάθεση περιπολικού οχήματος, αν και στην υπηρεσία σου ήτο διαθέσιμο το υπ’ αριθ. Ε.Α.31… περιπολικό όχημα προς εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας για τη μεταφορά της ανωτέρω στην οικία της, και δεν ενημέρωσες τον διοικητή της υπηρεσίας σου και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής για τη λήψη εντολών – οδηγιών, με αποτέλεσμα η καταγγέλλουσα να αποχωρήσει από το Τμήμα» αναφέρεται στο πόρισμα της ΕΔΕ, απόσπασμα του οποίου δημοσίευσε η «Καθημερινή».

Ως προς τις ευθύνες της αστυνομικού που εκτελούσε χρέη αξιωματικού Υπηρεσίας και στην οποία απευθύνθηκε η άτυχη 28χρονη, η διοικητική έρευνα διαπίστωσε: «Αν και σου καταγγέλθηκε από την Κυριακή Γρίβα ότι ο πρώην σύντροφός της βρίσκεται έξωθεν της οικίας της, αναφέροντας ότι αδυνατεί να μεταβεί σ’ αυτήν φοβούμενη για τη σωματική της ακεραιότητα, αιτούμενη παράλληλα αστυνομική συνοδεία για τη μετάβασή της και ειδικότερα τη διάθεση περιπολικού οχήματος, δεν αξιολόγησες τους λόγους προσέλευσής της στην υπηρεσία σας, ώστε να ενεργήσεις ως όφειλες και ως είχες υποχρέωση τις προβλεπόμενες υπηρεσιακές ενέργειες προς διερεύνηση της καταγγελίας».

kyriaki griva100541
Η 28χρονη με τον δολοφόνο της

Η ΕΔΕ καταλογίζει ευθύνες και στον τηλεφωνητή αστυνομικό στο 100 της ΓΑΔΑ, ο οποίος απάντησε στην κλήση της Κυριακής, ύστερα από σχετική παρότρυνση της αξιωματικού Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων. «Παρέλειψες να ζητήσεις τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του πρώην συντρόφου της προκειμένου να προβείς στη σχετική καταχώρισή τους προς διάθεση περιπολικού οχήματος για τη μετάβασή του στο σημείο, και σε περίπτωση ανεύρεσής του να προσαχθεί (…) Απαντώντας δε στο αίτημά της για αποστολή περιπολικού για την ασφαλή μετάβαση στην οικία της, της ανέφερες μεταξύ άλλων ότι “το περιπολικό δεν είναι ταξί”, η οποία (σ.σ.: επικοινωνία) μετά την παρέλευση δύο λεπτών διεκόπη τελικά λόγω του θανάσιμου τραυματισμού της» αναφέρει η ΕΔΕ για τις ευθύνες του τηλεφωνητή της Αμεσης Δράσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Δήμητρα Ζέρβα: «Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός και τραγουδίστρια

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο μετά την ανακοίνωση του προέδρου...

Με χιούμορ απάντησε ο Κουτσόπουλος στις φήμες για χωρισμό από τη Μιχαλοπούλου

Ποιος χώρισε; Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πάντως όχι. Παρά τις...

4amea: Γιορτή – υπόκλιση στην ηρωίδα μητέρα

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η 4amea της...

Ο Μουτσινάς Σκάι… μύτη ξανά στην τηλεόραση

Στο... παρά πέντε φλερτάρει με τον Σκάι ο Νίκος...