Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

4amea: Γιορτή – υπόκλιση στην ηρωίδα μητέρα

Στιγμές συγκίνησης στην πολύ όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε η 4amea, στην πλατεία Ηρώων, Δήμου Φυλής

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η 4amea της Νένας Χρονοπούλου και του Τάσου Μητρόπουλου για τη δεύτερη γιορτή μητέρας παιδιού με αναπηρία, που έγινε την Τρίτη στην πλατεία Ηρώων, Δήμου Φυλής, καθώς πλήθος κόσμου βρέθηκε στη συγκινητική εκδήλωση, με την «Εspresso» να βρίσκεται εκεί αποτυπώνοντας την άκρως πετυχημένη γιορτή.

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Πρόκειται για μια ημέρα ορόσημο, καθώς είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία. Οι μητέρες παιδιών με αναπηρία είναι οι καθημερινές ηρωίδες, οι αφανείς ηρωίδες, οι οποίες δίνουν μια πραγματική καθημερινή μάχη για να ικανοποιήσουν όλες τις πλευρές.

Πλήθος κόσμου στην πλατεία Ηρώων, Δήμου Φυλής

Την παρουσίαση ανέλαβαν ο παρουσιαστής Γρηγόρης Γκουντάρας και ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος. Ομιλήτρια ήταν η μαχητική παιδοψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη και τραγούδησαν ο Πέτρος Ιμβριος και ο Γιώργος Δασκουλίδης. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν οι ευρωβουλευτές Αλέξης Γεωργούλης και Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο ηθοποιός και βουλευτής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Σπύρος Μπιμπίλας, ο βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Λιάκος, η αθλήτρια και περιφερειακή σύμβουλος Ερρικα Πρεζεράκου, η παρουσιάστρια Ναταλί Κάκαβα και ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Οι πρωταγωνιστές, όμως, ήταν τα ίδια τα παιδιά ΑμεΑ μαζί με τις μητέρες τους, καθώς απήλαυσαν την όμορφη βραδιά, τραγουδώντας, χορεύοντας, περνώντας ξέγνοιαστες στιγμές.

Ο Τάσος Μητρόπουλος, η Νένα Χρονοπούλου και ο μικρός Χρήστος

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές όταν παιδιά ΑμεΑ μαζί με τις μητέρες τους χόρεψαν και τραγούδησαν στη σκηνή, ενώ η χορωδία παιδιών γοήτευσε με τις υπέροχες φωνές της, με κεντρικό σύνθημα «Είμαι παιδί, είμαι Αγγελος». Στην «Εspresso» μίλησε ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, τονίζοντας: «Πρόκειται για μια σπουδαία ημέρα και ως ευρωβουλευτής έχω μεριμνήσει για τα παιδιά ΑμεΑ και τις μητέρες τους και υπόσχομαι να συνεχίσω το έργο μου, εφόσον εκλεγώ ξανά».

Η Ερρικα Πρεζεράκου και ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς

Να πιέσει την κυβέρνηση δεσμεύτηκε ο ηθοποιός και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας: «Δεσμεύομαι ως βουλευτής και ως αντιπολίτευση να πιέσουμε την κυβέρνηση για τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών ΑμεΑ και των γονιών τους». Συγκινημένη ήταν η αθλήτρια και περιφερειακή σύμβουλος Ερρικα Πρεζεράκου: «Πρόκειται για μια συγκινητική εκδήλωση, όσο συγκινητικό είναι και το έργο της Νένας και του Τάσου με το 4amea. Ως Περιφέρεια εργαζόμαστε στην υλοποίηση έργων για τα παιδιά ΑμεΑ».

Η Χρονοπούλου με τα παιδιά της χορωδίας

Ο… οικοδεσπότης και δήμαρχος του Δήμου Φυλής Χρήστος Παππούς τόνισε: «Στηρίζουμε έμπρακτα το έργο του 4amea και ως δήμος είναι τιμή και χαρά μας αυτή η γιορτή να γίνεται κάθε χρόνο στον δήμο μας». Ιδιαίτερα εκδηλωτικοί ήταν οι δύο παρουσιαστές της εκδήλωσης, Γρηγόρης Γκουντάρας και Γιώργος Γιαννόπουλος. «Είναι τιμή και χαρά μου που συμμετέχω σε αυτήν την ξεχωριστή εκδήλωση, βλέποντας χαμογελαστά και χαρούμενα πρόσωπα» δήλωσε στην εφημερίδα μας ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Γκουντάρας. Από την πλευρά του, ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος τόνισε: «Είμαι δίπλα στη Νένα Χρονοπούλου και στον Τάσο Μητρόπουλο στον αγώνα που δίνουν για αυτά τα παιδιά και ταυτίζομαι μαζί τους, καθώς είχα μια αδελφούλα με σύνδρομο Down και είναι χαρά μου να τιμώ τη μνήμη της».

Γκουντάρας και Γιαννόπουλος ανέλαβαν την παρουσίαση

Τη βραδιά «έντυσαν» με τις φωνές τους οι δύο τραγουδιστές Πέτρος Ιμβριος και Γιώργος Δασκουλίδης. Ο πρώτος δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του: «Πρόκειται για μια σπουδαία εκδήλωση και χαίρομαι που θα τραγουδήσω απόψε γι’ αυτά τα παιδιά». Ο Δασκουλίδης είχε έναν λόγο παραπάνω να είναι ικανοποιημένος: «Ως πατέρας παιδιού ΑμεΑ, είναι χρέος μου να είμαι δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, όπως μπορώ και με κάθε μου δύναμη».

Δασκουλίδης – Ιμβριος

Ιδιαίτερη στιγμή της γιορτής αποτέλεσε όταν ο Κυριάκος, που είναι παιδί ΑμεΑ, μαζί με τη μητέρα του χόρεψε λάτιν στη σκηνή, εντυπωσιάζοντας με τις φιγούρες του. Η μητέρα του Κυριάκου, Μαργαρίτα, δήλωσε στην «Εspresso»: «Θέλει υπομονή και θέληση για να προχωρήσει ένα παιδί ΑμεΑ. Εγώ μέσα από τη μουσική και τον χορό βρήκα τη δύναμη να στέκομαι δίπλα στον Κυριάκο μου, θέλοντας να περάσουμε το μήνυμα οι γονείς και τα παιδιά ΑμεΑ να συνεχίσουν τον αγώνα τους». Επίσης, γοήτευσε επί σκηνής ο Χρήστος, παιδί ΑμεΑ, όπου με τη φωνή του ερμήνευσε λαϊκά τραγούδια ξεσηκώνοντας το κοινό.

Ο Κυριάκος με τη μητέρα του χόρεψε λάτιν

Tο στήριγμα

Η μητέρα του Γιαχάνα αναφέρει: «Η Νένα κάνει ένα σπουδαίο έργο και αποτελεί το στήριγμά μας, καθώς το κράτος είναι ανύπαρκτο. Θα είμαστε δίπλα της, όπως είναι και αυτή σε εμάς, δίνοντας καθημερινά μάχες για τα παιδιά μας κι εμάς». Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Νένα Χρονοπούλου έδωσε τον καλύτερό της εαυτό ως διοργανώτρια της εκδήλωσης, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, σκορπίζοντας συγκίνηση, χαμόγελα και χαρά στους παρευρισκομένους: «Ολη αυτή η εκδήλωση αποδεικνύει πόσο ανάγκη έχει η μητέρα παιδιού με αναπηρία, την αποδοχή τη δική της και κατά επέκταση του παιδιού της από την κοινωνία. Είναι η ευκαιρία μας σε όλες τις μητέρες μία φορά τον χρόνο να γινόμαστε μια αγκαλιά και ευελπιστούμε από την Πολιτεία να καθιερώσουμε αυτή τη γιορτή ως παγκόσμια ημέρα. Θέλω να πω ένα τεράστιο “ευχαριστώ” σε όλους, ήρθαν όλοι εθελοντικά, και να σημειώσω ότι, παρόλο που είχαμε ισχυρές πολιτικές παρουσίες, σε καμία περίπτωση δεν μεταλλάχτηκε η συγκεκριμένη γιορτή σε προεκλογική εκστρατεία».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας με τη Νένα Χρονοπούλου

Γεωργούλης, Γκουντάρας

Τα παιδιά έπαιξαν και λαϊκά τραγούδια

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...