Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Δίκη Πισπιρίγκου: Νοσηλεύτρια περιέγραψε την άριστη κατάσταση της Μαλένας λίγες ώρες προτού φύγει από τη ζωή

«Το παιδί ήταν καλά»

«Προσπαθούσαμε όλοι να καταλάβουμε πώς πέθανε αυτό το παιδί, κανείς δεν μπορούσε να το καταλάβει ούτε και να το πιστέψει. Την είχαμε βγάλει με το ζόρι από τον παιδότοπο για να την εξετάσουν οι γιατροί. Το παιδί ήταν πολύ καλά». Με αυτά τα λόγια η νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Κωνσταντίνα Κωνσταντού περιέγραψε χθες στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου την άριστη, όπως είπε, κλινική εικόνα της μόλις 3,5 ετών Μαλένας Δασκαλάκη λίγες ώρες προτού «αιφνιδίως» φύγει από τη ζωή μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου είχε εισαχθεί με λευχαιμία σε αρχικό στάδιο και με τους γιατρούς να θεωρούν την ασθένειά της απολύτως ιάσιμη.

pispirigkou21054
Η Μαλένα

Η μάρτυρας, μάλιστα, δεν μπορούσε να κρύψει το σοκ από τον αιφνίδιο, όπως τον χαρακτήρισε, χαμό της Μαλένας Δασκαλάκη στις 19 Απριλίου του 2019, με την κατηγορούμενη μητέρα του κοριτσιού να την ακούει με προσοχή από το εδώλιο και να κρατάει συνεχώς σημειώσεις. «Μείναμε με το στόμα ανοιχτό όταν μάθαμε για την ηπατική ανεπάρκεια. Κλινικά η εικόνα της δεν αντιστοιχούσε με ηπατική ανεπάρκεια. Παιδί με ηπατική ανεπάρκεια είναι κατακίτρινο, έχει διόγκωση κοιλιάς, δεν μπορεί να φάει ούτε να περπατήσει» σημείωσε η νοσηλεύτρια και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις της έδρας σχετικά με τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, όταν είχαν ενημερωθεί ότι είχαν χάσει ακόμα ένα παιδί τους, το τρίτο κατά σειρά.

«Ηταν συντετριμμένοι. Η μητέρα έκλαιγε, ο πατέρας ήταν σοκαρισμένος, σαν νεκρός. Περπατούσε σαν ρομπότ. Η μητέρα μας αγκάλιασε κλαίγοντας και μας είπε “σας ευχαριστούμε για ό,τι κάνατε για το παιδί μας”» ανέφερε η κυρία Κωνσταντού, η οποία κλήθηκε να δει φωτογραφίες της νεκρής Μαλένας και να πει τη γνώμη της για τα σημάδια που είχε στο πρόσωπό του το παιδί. «Εγώ αυτές τις αμυχές στο πρόσωπο εκείνες τις ώρες (σ.σ.: όταν βρέθηκε στο δωμάτιο της Μαλένας μαζί με γιατρούς) δεν τις είδα. Θα ήταν δύσκολο να υπήρχαν και να μην τις είχα παρατηρήσει» τόνισε.

pispirigkou210541
Η Ρούλα Πισπιρίγκου

Στο ίδιο «μοτίβο» ήταν, όμως, και η κατάθεση που έδωσε λίγο αργότερα η παιδίατρος Σμαράγδα Παπαχριστίδου, η οποία επίσης περιέγραψε στο δικαστήριο το σοκ που υπέστη όταν έμαθε πως το παιδί κατέληξε. «Ηταν τόσο έντονη η έκπληξή μου όταν μου είπαν πως η μικρή Δασκαλάκη κατέληξε, που νόμιζα ότι έγινε κάποιο λάθος και μου έλεγε για άλλο παιδί. Είχαμε μεγάλους προβληματισμούς, ήταν αιφνίδιο, δεν είχαμε δει ξανά κάτι τέτοιο» σημείωσε η παιδίατρος, εισφέροντας, μάλιστα, στο ακροατήριο και μια συζήτηση που είχε με την κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα, με θέμα την ενημέρωσή της για μια εξέταση μυελογραφίας στην οποία έπρεπε να υποβληθεί η κόρη της.

«Ενημερώσαμε τη μητέρα για το μυελόγραμμα και δεν μας έκανε καμία ερώτηση. Εμοιαζε σαν να γνωρίζει και όταν τη ρώτησα “μήπως σας κουράζω με αυτά που σας λέω;”, μου απάντησε “έχουμε περάσει κάτι αντίστοιχο και γι’ αυτό τα ξέρω…” Δηλαδή καρκίνο. Μου ζήτησε, μάλιστα, να μην πω τίποτα για αυτό στον μπαμπά της Μαλένας» κατέθεσε η γιατρός, η οποία ρωτήθηκε από την έδρα και για το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που είχε γίνει στο κοριτσάκι και η οποία απέδιδε τον θάνατό της σε ηπατική ανεπάρκεια. «Δεν νοείται ηπατική ανεπάρκεια μέσα σε έξι ώρες χωρίς ίκτερο. Την ηπατική ανεπάρκεια την καταλαβαίνει ακόμα και ο ίδιος ο γονιός. Μας λέει “το παιδί μου είναι κίτρινο, έχει νωθρότητα, αιμορραγία”» απάντησε χαρακτηριστικά η γιατρός. Η δίκη συνεχίζεται σήμερα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...