Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Συγκίνηση στα μνημόσυνα του Γιάννη και του Νίκου Φλωρινιώτη

Με τον πόνο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους και φαντάσματα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Δευτέρα 17 Ιουνίου

ΚΡΙΟΣ: Οι διεκδικήσεις σας αρχίζουν να πιάνουν τόπο, αλλά,...

Η Μαγγίρα ετοιμάζει τα… μπογαλάκια της

Η Μπέττυ Μαγγίρα είναι ελεύθερη και ωραία! Και γράφουμε...

Στο μικροσκόπιο το σημειωματάριο της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας

«Αμαρτωλό» τεφτέρι

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει το… τεφτέρι που χρησιμοποιούσε η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, η οποία συνελήφθη ως ο εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης που πραγματοποιούσε εκβιασμούς σε βάρος επιχειρηματιών και απλών φορολογουμένων αποσπώντας τους τεράστια ποσά!

Το εν λόγω σημειωματάριο, το οποίο έχει προκαλέσει τρέμουλο και αγωνία στους συλληφθέντες, κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργήθηκε στο γραφείο της διευθύντριας και σε αυτό κατονομάζονται όλοι οι εμπλεκόμενοι, ενώ δίπλα αναγράφονται διάφορα ποσά, από 250 έως 11.000 ευρώ, μαζί με ημερομηνίες από τις 4 Νοεμβρίου του 2020 έως τον Μάιο του 2024.

doy24054
Μέλη του κυκλώματος ενώ οδηγούνται στον ανακριτή

Η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας Εύη Τίλη, η οποία είχε τοποθετηθεί στη θέση της με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, είχε βραβευτεί τον περασμένο Φεβρουάριο από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Τμήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Μάλιστα, σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου στο facebook τονιζόταν ότι η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας βραβεύτηκε «για το σημαντικό έργο που επιτελείται στην εν λόγω υπηρεσία»!

Eίδαν το φως

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις που είδαν το φως, το Τμήμα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι ο υπουργός δεν γνώριζε τα πρόσωπα που κλήθηκε να βραβεύσει: «Σήμερα αισθανόμαστε δυσάρεστα για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που προκλήθηκε, επειδή του ζητήσαμε (σ.σ.: ενν. Βασίλη Σπανάκη) στη διάρκεια της εκδήλωσης να είναι δίπλα μας και να φωτογραφίζεται με τους βραβευόμενους. Επαναλαμβάνουμε κατηγορηματικά ότι η επιλογή των προσώπων που βραβεύτηκαν ήταν αυτονόητα ευθύνη του Επιμελητηρίου, και όχι των υπόλοιπων παριστάμενων ατόμων που τιμήθηκαν».

Τουλάχιστον 17 επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας είχαν πέσει θύματα της εγκληματικής οργάνωσης που έστησαν εφοριακοί της πόλης, ανάμεσά τους και ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Χαλκίδας, τρία ακόμα στελέχη της τοπικής Εφορίας, δύο ιδιώτες, μία διεκπεραιώτρια και ένας λογιστής. Η δράση του κυκλώματος εφοριακών, που εκτιμάται ότι αποκόμισε τουλάχιστον 95.600 ευρώ από εκβιασμούς σε βάρος επιχειρηματιών και απλών φορολογουμένων, ήταν διαρκής, τουλάχιστον από τις Αρχές Νοεμβρίου του 2023. Οι ενέργειες-διευκολύνσεις στις οποίες προέβαινε ως «υπηρεσία» η εγκληματική οργάνωση, απαιτώντας το ανάλογο αντίτιμο, λάμβαναν χώρα κατ’ εντολή, γνώση και έγκριση της προϊσταμένης, ενώ τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση παραλάμβανε είτε η προϊσταμένη είτε κάποιο σημαίνον μέλος της οργάνωσης. Για τον μέγιστο εντοπισμό υποθέσεων με φορολογικές εκκρεμότητες και την απαίτηση χρηματικού ποσού η προϊσταμένη επικοινωνούσε τακτικά και με τη διεκπεραιώτρια, που παρείχε πληθώρα πληροφοριών σχετικά με εταιρίες.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε, επίσης, η δράση μίας υποομάδας, αποτελούμενης από δύο μέλη, λογιστή και διεκπεραιώτρια, που είχαν άμεση επικοινωνία με την προϊσταμένη. Η τελευταία, μάλιστα, επικοινωνούσε με τα μέλη της υποομάδας αποκλειστικά με επιχειρησιακή τηλεφωνική σύνδεση (ghost phone) με στοιχεία ανύπαρκτου αλλοδαπού, προκειμένου να εξαλείψει κάθε πιθανότητα εντοπισμού της από τις διωκτικές Αρχές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «άγνωστη» κόρη του Λυκουρέζου

Η Μαρίνα Κοριολάνο Λυκουρέζου, πρωτότοκη κόρη του ποινικολόγου Αλέξανδρου...

Σκάι βόμβα με Αναστασοπούλου

Στον αέρα η Μαρία Αναστασοπούλου και η Μπέττυ Μαγγίρα...

Η Μινόνγκ in love με τον «Νικόλα»

Σε ρυθμούς VIP αφίξεων η Μύκονος, αφού στο νησί...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Η κρυφή ζωή εκτελεστή με κυρία της καλής κοινωνίας

Στον Καναδά, στη... φιλική για φυγόποινους και καταζητούμενους χώρα,...

Τρανς «καίει» VIP πελατες – Κρύος ιδρώτας με την καυτή ατζέντα της Νάνσυς!

Κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά στα δεκαπέντε της. Τέσσερα...

Τραγουδιστής ποπ συγκροτήματος με άρρωστα βίτσια

Στο σκαμνί κάθισε τραγουδιστής γνωστού ποπ συγκροτήματος, ο οποίος...

Βαλίτσες για Τουρκία ετοιμάζει η Καραβάτου

Τις βαλίτσες της και στην Τουρκία! Στην Κωνσταντινούπολη θα...