Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Η έκθεση της πυροσβεστικής για τη φωτιά στο εργοστάσιο Γιαννίτσης στη Λαμία

Eμπρησμός!

Σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά που προκλήθηκε πριν από σχεδόν 10 ημέρες στο εργοστάσιο στο οποίο παρασκευάζονταν τα σχολικά γεύματα, τα οποία προκάλεσαν τη μαζική τροφική δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών δημοτικών σχολείων της Λαμίας. Σύμφωνα με το Lamia Report, στην έκθεση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων

Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, η οποία έρχεται να διαλύσει κάθε υποψία περί… διαβολικής σύμπτωσης, αναφέρεται ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου στο εργοστάσιο Γιαννίτσης μπήκε από πρόθεση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, η Εισαγγελία έχει ήδη ενημερωθεί για όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση προσώπων, αλλά και την αναζήτηση άλλων στοιχείων. Η φωτιά είχε ξεσπάσει στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, μόλις δύο 24ωρα μετά τις καταγγελίες γονιών μαθητών σε βάρος της εταιρίας για τη μαζική δηλητηρίαση των παιδιών τους και μία ημέρα πριν από τον έλεγχο που θα διενεργούσε κλιμάκιο του ΕΦΕΤ.

emprismos28054

Η πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες λίγο μετά τις 9 τη νύχτα, ενώ τη στιγμή της εκδήλωσής της δεν ήταν μέσα στο εργοστάσιο κάποιος εργαζόμενος, με την Πυροσβεστική να ενημερώνεται ύστερα από τηλεφώνημα. Αμέσως έσπευσαν για την κατάσβεση 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, ειδικό βραχιονοφόρο και υδροφόρες από τον Δήμο Λαμιέων, ενώ επιστρατεύτηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και τη Θεσσαλία. Τελικά, χάρη στην άμεση και μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η ζημιά περιορίστηκε στους αποθηκευτικούς χώρους και στα γραφεία της εταιρίας.

Για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία απέστειλε παραγγελία στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας για διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς, καθώς από την πρώτη στιγμή εξεταζόταν σοβαρά το ενδεχόμενο πίσω από τη φωτιά να κρύβεται ανθρώπινο χέρι. «Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19/05/2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρίας “Γιαννίτσης” στη Βιομηχανική Περιοχή της Λαμίας, σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών. Και να μας ενημερώσετε σχετικά» ανέφερε η εισαγγελική παραγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι δεκάδες γονείς έχουν προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ έχουν υποβληθεί πάνω από 30 μηνύσεις, με εκπροσώπους της εταιρίας να επιμένουν ότι «δεν προκύπτει από πουθενά ότι αυτά τα περιστατικά έχουν σχέση με εμάς».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...