Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Οι κάμερες ασφαλείας (;) θα δείξουν τους εμπρηστές στη βιομηχανία Γιαννίτση

Big Βrother στις στάχτες

Καρέ καρέ εξετάζουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας περιμετρικά του εργοστασίου Γιαννίτση, για να εντοπίσουν τους εμπρηστές που έκαψαν τις εγκαταστάσεις της εταιρίας, λίγες ώρες πριν από τον έλεγχο κλιμακίου του ΕΦΕΤ, μετά τα χαλασμένα γεύματα που βρέθηκαν σε επτά δημοτικά σχολεία της Λαμίας.

Οι πυροσβέστες «σαρώνουν» βιντεοληπτικό υλικό από τις κινήσεις ύποπτων προσώπων που κινούνται έξω από το εργοστάσιο, λίγο πριν αυτό τυλιχτεί στις φλόγες και γίνει παρανάλωμα του πυρός. Στόχος είναι να ταυτοποιηθούν οι εμπρηστές που φαίνεται πως έκαψαν την εταιρία, καθώς εστίες βρέθηκαν ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία των εγκαταστάσεων. Μεταξύ άλλων, αναλύουν μέσω ειδικού λογισμικού συγκεκριμένο βίντεο που δείχνει πως ξεκίνησε η πυρκαγιά από σταθμευμένο φορτηγό έξω από τις αποθήκες του εργοστασίου. Παράλληλα, ψάχνουν σε άλλα βίντεο ύποπτες κινήσεις ατόμων και οχημάτων λίγο πριν και λίγο μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Εφόσον αποδειχθεί ο εμπρησμός και εντοπιστούν οι φυσικοί αυτουργοί, τότε θα αναζητηθούν οι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί που ήθελαν να κάψουν το εργοστάσιο Γιαννίτση, εν μέσω των ερευνών του ΕΦΕΤ για τα χαλασμένα σχολικά γεύματα.

giannitsis30054

Την ίδια ώρα, η εταιρία Γιαννίτσης Group εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει πληροφορίες ότι είχε ζητήσει αναπροσαρμογή του ασφαλιστηρίου σε περίπτωση πυρκαγιάς, λίγα 24ωρα πριν από την πυρκαγιά. «Επειδή ακούγονται ασύστολα ψεύδη για δήθεν ύποπτες ενέργειες και κινήσεις της εταιρίας μας σχετικά με αναπροσαρμογή του ασφαλίσματος σε περίπτωση πυρκαγιάς μία μέρα μετά τα γνωστά γεγονότα που έχουν να κάνουν με τη σίτιση των μαθητών, έχουμε να δηλώσουμε ότι κατηγορηματικά διαψεύδουμε το ανωτέρω γεγονός. Η εταιρία μας τήρησε πλήρως τους κανόνες της ασφαλιστικής νομοθεσίας και ουδέποτε επιχείρησε αναπροσαρμογή του ασφαλίσματος σε κάποια ύποπτη περίοδο ή φάση. Ολα τα έγγραφά μας που σχετίζονται με την ασφαλιστική μας σύμβαση και με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν είναι στη διάθεση των ανακριτικών και εισαγγελικών Αρχών, και απευθύνουμε ύστατη έκκληση να πάψουν πλέον η παραπληροφόρηση, η σπίλωση και η κατασυκοφάντησή μας» αναφέρει η ανακοίνωση της Γιαννίτσης Group. Υπενθυμίζεται ότι σε προγενέστερη ανακοίνωση, ένα 24ωρο νωρίτερα, ο όμιλος διεμήνυσε ότι δεν γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες της φωτιάς, την οποία η Πυροσβεστική αποδίδει σε εμπρησμό.

Στο μεταξύ, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνου Γαλάνη, ανακαλείται η θεωρημένη Υπεύθυνη Δήλωση Εναρξης Λειτουργίας Μεταποιητικής Μονάδας Χαμηλής Οχλησης (αποθήκευσης ξηρού και ψυκτικού φορτίου) με την επωνυμία ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε., που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας. Μετά τις αυτοψίες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας διαπιστώθηκε η ολική καταστροφή της επιχείρησης. Με την ίδια απόφαση, ο φορέας της μονάδας υποχρεούται να λάβει μέτρα υπό την επίβλεψη στατικού μηχανικού, καθώς δεν υπάρχει στατική επάρκεια στο κτίριο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...