Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Πανικός και συναγερμός σε τουλάχιστον 35 σχολεία από e-mails που έκαναν λόγο για τοποθέτηση βομβών

Το μήνυμα ήταν γραμμένο στα ελληνικά, παρότι φαινόταν να προέρχεται από αποστολέα από Ρωσία

Στιγμές πανικού και αγωνίας έζησαν χθες το πρωί οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τουλάχιστον 35 σχολείων, έως ότου διαπιστωθεί ότι τα απειλητικά μηνύματα που παρελήφθησαν μέσω e-mail και τα οποία έκαναν λόγο για τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών πιθανότατα εμπνεύστηκε το διαταραγμένο μυαλό κάποιου ασυνείδητου φαρσέρ που ήθελε να σκορπίσει τον τρόμο!

Τα απειλητικά e-mails εστάλησαν σε σχολεία περιοχών της Αττικής, όπως ο Γέρακας, το Γαλάτσι, το Χαϊδάρι, η Ηλιούπολη, το Αιγάλεω και η Νέα Ιωνία, με τις Αρχές να θεωρούν το συμβάν μη σοβαρό. Ωστόσο, έως ότου το εκπαιδευτικό προσωπικό βεβαιωθεί πως ισχύει πράγματι κάτι τέτοιο, επικράτησε αλαλούμ!

Αξιοσημείωτο είναι ότι το κείμενο που διανεμήθηκε στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των σχολείων-στόχων ήταν γραμμένο στα ελληνικά, παρότι φαινόταν να προέρχεται από αποστολέα του εξωτερικού, συγκεκριμένα από τη Ρωσία. Ακόμη, προκαλεί εύλογες απορίες η χρονική σύμπτωση, καθώς εστάλη λίγες μόλις ώρες πριν από τον χθεσινό τελικό του Conference League και, μάλιστα, με όνομα αποστολέα «[email protected]», κάτι που ενδεχομένως σημαίνει ότι το άτομο ή τα άτομα που σκαρφίστηκαν την κακόγουστη φάρσα πιθανός θέλησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι το ενδιαφέρον των Αρχών θα ήταν επικεντρωμένο στον αγώνα και στην τήρηση των μέτρων για την ασφαλή διεξαγωγή του.

«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Θα σας ρίξουμε πάνω τους και θα πνιγείτε μέχρι το φως στα μάτια σας να γίνει σκοτάδι, το οποίο θα αυξηθεί και όλοι θα νιώσετε αυτό το βάρος στον εαυτό σας και θα βυθιστείτε στο σκοτάδι. Ας θάψουμε το κράτος κάτω από ένα βουνό από πτώματα. Θα μετατρέψουμε τις πόλεις σας σε ερείπια του Μαράουι. Θα σε ανατινάξουμε, όπως έκαναν τα αδέρφια μας στο Παρίσι» αναφερόταν στην αρχή του τρομο-κειμένου, ενώ σε άλλο σημείο του τονιζόταν: «Ο θάνατος σας περιμένει μαζί μας. Κάθε Καφίρ (σ.σ.: όρος που χρησιμοποιείται για όποιον έχει αποκηρύξει το Ισλάμ) θα λογοδοτήσει στους μουσουλμάνους για την παρενόχλησή τους». Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη μαζική αποστολή απειλητικών e-mails, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι ξεκίνησαν έλεγχοι στα σχολεία που έλαβαν πανομοιότυπα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο. Σημειώνεται ότι παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστεί ο αποστολέας των e-mails.

«Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο. Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα (σ.σ.: χθες) δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση, ώστε σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος, ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα» τονιζόταν στη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., που κατέληγε με την εξής φράση:

«Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, και προς τον σκοπό αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη».

«Καποιοι γονείς έπαιρναν τα παιδιά τους»

Τον τρόμο που ένιωσε μόλις άνοιξε το απειλητικό e-mail στα εισερχόμενα του σχολικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιέγραψε η διευθύντρια δημοτικού σχολείου στα δυτικά προάστια: «Διάβασα το e-mail στις 8 το πρωί. Κατευθείαν πήρα τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας. Τους ενημέρωσα, μου είπαν ότι θα πρέπει να ειδοποιήσω την Αστυνομία. Οντως πήρα την Αστυνομία, κατέγραψαν το γεγονός, αλλά μου είπαν ότι πρέπει να απευθυνθώ στην τοπική Ασφάλεια. Αυτό έκανα και εκεί με ενημέρωσαν ότι υπάρχουν κι άλλα παρόμοια e-mails σε άλλα σχολεία και ότι δεν μπορούν τόσο άμεσα» ανέφερε, προσθέτοντας:

«Μεταφέραμε τα παιδιά αμέσως μετά την προσευχή σε ένα σημείο στο προαύλιο, στο μπάσκετ, που θεωρούσαμε ότι έχει λιγότερη επικινδυνότητα. Εν τω μεταξύ, υπήρχαν γονείς έξω από το σχολείο και είδαν τι γινόταν και ρώτησαν τι συμβαίνει. Επιλέξαμε να τους το πούμε, γιατί δεν ξέραμε κατά πόσο είναι αλήθεια ή ψέματα για την ασφάλεια των παιδιών. Τους ενημερώσαμε. Αρχισαν κάποιοι να λένε ότι θέλουν να τα πάρουν. Δώσαμε υπεύθυνες δηλώσεις και όποιος ήθελε να πάρει το παιδί του το έπαιρνε».

Σύμφωνα με όσα είπε η διευθύντρια, στο σχολείο έσπευσαν άνδρες της Ασφάλειας, που πραγματοποίησαν περιμετρικό εξωτερικό έλεγχο χωρίς σκυλιά. «Επειδή είχα κάνει επαφές και με τον δήμο για να δούμε τι μέτρα θα έχουμε λόγω της έκτακτης αυτής ανάγκης που παρουσιάστηκε, έγιναν πολλά τηλεφωνήματα, ήρθε ο δήμαρχος ύστερα από μία μιάμιση ώρα και ο ίδιος είχε επικοινωνήσει και με την Αντιτρομοκρατική» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...