Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024

Δεν μας έφτανε τόσο, θέλει και ένα μισάωρο από το «Καλημέρα, Ελλάδα»...

Επεκτατικός ο ένας, σκληρό καρύδι ο άλλος! Ανένδοτος είναι...

Τζένη Διαγούπη: «Ήμουν μάρτυρας στον γάμο του Φώτη Σεργουλόπουλου»

Η Τζένη Διαγούπη, η πανούργα ηγουμένη Κατσάμπα στη σειρά...

Ο Αύγουστος στον «Άγιο Δημήτριο» που «καίει» τη Ζαχαράκη

Νέα σοκαριστικά στοιχεία για το κρατικό κέντρο αποκατάστασης και...

«The Most Wonderful Time Of The Year» με τον Γιώργο Περρή στο...

Μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, η γιορτινή ατζέντα...

Ακίνητα τα οποία έχουν βαφτεί με αίμα είναι πλέον προς πώληση

Σπίτια σε πολλά μέρη των ΗΠΑ μέσα στα οποία χτίστηκαν το αρρωστημένα ψέματα ανατριχιαστικών οργανώσεων

Μερικές από τις πιο ανατριχιαστικές σέχτες θέριεψαν σε σπίτια στα πιο αναπάντεχα μέρη των ΗΠΑ και, παρόλο που οι σέχτες αποτελούν παρελθόν, η διασύνδεσή τους με τα ακίνητα παραμένει ισχυρή μέχρι τις ημέρες μας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι προς πώληση αυτό τον καιρό, αρκετά άλλα πωλήθηκαν πανάκριβα παλαιότερα, ενώ μερικά ανακαινίστηκαν ριζικά προτού μπει πωλητήριο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «New York Post».

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Το Γουέστ Χιλς στην Καλιφόρνια είναι μια έκταση γης η οποία τη δεκαετία του 1940 έγινε έδρα της σέχτας «Fountain of the World». Ο ιδρυτής της, Κρίσνα Βέντα, υποστήριζε ότι είναι ο Ιησούς Χριστός, αποκτώντας αρκετούς πιστούς ακολούθους. Το 1958 ο Βέντα δολοφονήθηκε στο ακίνητο από ακολούθους του που είχαν… αηδιάσει με την απάτη που είχε στήσει και χρησιμοποίησαν βομβιστή αυτοκτονίας για να τον βγάλουν από τη μέση.

Το ακίνητο, που πωλείται από φέτος τον Φεβρουάριο προς 4.420.000 ευρώ, έχει επίσης αρκετές σπηλιές, στις οποίες κρύφτηκαν τα μέλη της σέχτας «Οικογένεια Μάνσον» μετά τις διαβόητες δολοφονίες το 1969, μεταξύ των οποίων και αυτής της Σάρον Τέιτ, συζύγου του Ρόμαν Πολάνσκι. Αυτό διότι το Γουέστ Χιλς γειτονεύει με το ράντσο Spahn Ranch στο οποίο ο Τσαρλς Μάνσον είχε στήσει τη σέχτα του «Οικογένεια Μάνσον».

Το ακίνητο της σέχτα του «Οικογένεια Μάνσον». Ένθετη: Ο Τσαρλς Μάνσον

Στη γειτονιά Χέιτ-Ασμπέρι του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια βρίσκεται ένα κτίριο με αρχιτεκτονική Βικτοριανής Εποχής, το οποίο πωλείται προς 1.375.000 ευρώ. Σε διαμέρισμά του έμεινε ο Τζιμς Τζόους τη δεκαετία του ’60, οπότε ίδρυσε τη σέχτα με όνομα «Ναός του Λαού». Από το διαμέρισμα στο Χέιτ-Ασμπερι ο πρώην ιερέας της Προτεσταντικής Εκκλησίας στην Ιντιάνα απέκτησε χιλιάδες μέλη τις σέχτας του. Το 1973 μετακόμισε με τους πιο πιστούς ακολούθους του στην Τζόρτζταουν στη Γουιάνα της Νότιας Αμερικής, όπου το 1978 εξανάγκασε πάνω από 900 πιστούς του να αυτοκτονήσουν πίνοντας δηλητήριο, ενώ ο ίδιος βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Ακίνητο της σέχτας με όνομα «Ναός του Λαού». Ένθετη: Τζιμς Τζόους

Σκλάβες του σεξ

Δύο από τα σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τα μέλη της σέχτας «NXIVM» του Κιθ Ρανιέρ, ο οποίος μετέτρεψε σε… σκλάβες του σεξ διάσημες ή μη γυναίκες και καταδικάστηκε σε 120 χρόνια κάθειρξη. Το πρώτο βρίσκεται στη γειτονιά Χάλφμουν της Νέας Υόρκης και ανήκει στην πρωταγωνίστρια της σειράς «Smallville» Αλισον Μακ, η οποία καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση ως συνεργός του Ρανιέρ. Το σπίτι της που χρησιμοποιήθηκε από τη σέχτα πωλήθηκε το 2022 προς 250.000 ευρώ. Πολύ κοντά του βρίσκεται ένα άλλο ακίνητο, στο οποίο ο Ρανιέρ βίασε ένα από τα θύματά του, μέλος της σέχτας. Το ακίνητο αυτό πωλήθηκε το 2018 προς περίπου 60.000 ευρώ και ο νέος ιδιοκτήτης το πούλησε το 2022 προς 136.000 ευρώ.

Σπίτι της «NXIVM» στη Νέα Υόρκη. Ένθετη πάνω: Αλισον Μακ

Σπίτι όπου βιάστηκε μέλος της σέχτας «NXIVM». Ένθετη: Κιθ Ρανιέρ

Στο Γουέικο του Τέξας βρίσκεται το ράντσο Κέντρο του Ορους Κάρμελ, όπου πριν από 31 χρόνια μπήκε αιματηρό τέλος στη δράση του Ντέιβιντ Κορές, που δήλωνε «προφήτης» και ήταν επικεφαλής της θρησκευτικής σέχτας «Κλάδος Δαυιδιανών». Επειτα από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και παράνομη κατοχή όπλων από τα μέλη της σέχτας, στις 28 Φεβρουαρίου 1993 η αστυνομία έκανε έφοδο. Από την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν τέσσερις αστυνομικοί και έξι δαυιδιανοί. Ακολούθησαν 51 ημέρες πολιορκίας από την αστυνομία, η οποία ολοκληρώθηκε όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέσπασε φωτιά στον καταυλισμό, από την οποία πέθαναν 76 μέλη της σέχτας. Σήμερα στη θέση του ράντσου υπάρχει ένα εκκλησάκι, γύρω από το οποίο έχουν φυτευτεί 81 δέντρα στη μνήμη των νεκρών δαυιδιανών. Ο πάστορας της εκκλησίας Τσαρλς Πέις έκοψε το 82ο, που ήταν στη μνήμη του Κορές.

Χαμένο στα βουνά του Ορεγκον βρίσκεται το Muddy Ranch, που είναι γνωστό και ως το ράντσο του Ραζνίς, καθώς εκεί έστησε τη σέχτα του τη δεκαετία του 1980 ο Μπαγκουάν Σρι Ραζνίς. Ο αυτοαποκαλούμενος γκουρού Οσο, που κήρυττε μεν τον διαλογισμό, τον συνδύαζε δε με το ελεύθερο σεξ, έφτασε να έχει 7.000 φανατικούς οπαδούς. Για να στεγάσει τους περισσότερους έχτισε ένα μικρό χωριό στο ράντσο Muddy Ranch, όμως το 1985 αναγκάστηκε να το σκάσει στο εξωτερικό μαζί με πολλούς πιστούς του, μετά την απαγγελία κατηγοριών για διάφορα εγκλήματα. Το 1991 το ράντσο πέρασε στα χέρια της ευαγγελικής χριστιανικής οργάνωσης Young Life, η οποία το χρησιμοποιεί μέχρι τις ημέρες μας ως ησυχαστήριο κατά τη διάρκεια του έτους.

‘Ολοι νεκροί

Στο οικοδομικό συγκρότημα «Rancho Santa Fe» στην Καλιφόρνια βρήκαν καταφύγιο το 1996 τα 39 μέλη της σέχτας «Πύλη του Παραδείσου», με αρχηγό τον Μάρσαλ Απλγουαϊτ. Στις 26 Μαρτίου 1997 βρέθηκαν όλοι νεκροί, καθώς αυτοκτόνησαν με την πεποίθηση ότι θα επιβιβαστούν σε διερχόμενο ιπτάμενο δίσκο εξωγήινων. Ο Απλγουαϊτ τους είχε πείσει ότι στην ουρά του κομήτη Χέιλ-Μποπ κρυβόταν διαστημόπλοιο εξωγήινων, αλλά για να τους πάρουν μαζί τους οι εξωγήινοι θα έπρεπε πρώτα να απαλλαγούν από τα σώματά τους, βάζοντας τέλος στη ζωή τους. Τα επόμενα χρόνια το οικοδομικό συγκρότημα ισοπεδώθηκε, χτίστηκε από την αρχή και πωλήθηκε το 2010 προς 4.200.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

Γκαλά στο Λονδίνο με guests τη Φουρέιρα και την ανανεωμένη Τατιάνα Μπλάτνικ

Το Λονδίνο όπως κάθε Οκτώβριο έχει την τιμητική του,...

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...

«Σβήνει» η Καίτη Γκρέυ

Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφυδάτωση, χαμηλό αιματοκρίτη καθώς και μια...