Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Το κυνήγι του… κρυμμένου ποσού

Το παιχνίδι που έχουν στήσει τρεις φίλοι μέσω του ΤikTok!

Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία τριών φίλων ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, η οποία μας ταξίδεψε στα χρόνια της αθωότητας, όταν ως παιδιά παίζαμε με τους συνομηλίκους μας το δημοφιλές παιχνίδι περιπέτειας «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», στο οποίο ένα έπαθλο κρυβόταν και οι συμμετέχοντες καλούνταν να το βρουν. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για το… χρηματικό ποσό των 10 ή των 20 ευρώ, διόλου αμελητέο για την εποχή της ακρίβειας στην οποία ζούμε!

  • Απο τον Ιάσονα Δημήτριο Τσέτσο

Ο λόγος για την ομάδα «Easy Money Athens», η οποία κρύβει μετρητά σε διάφορα σημεία της Αθήνας ή της περιφέρειας, ποστάρει την τοποθεσία με ένα μικρό βίντεο στο Instagram και το TikTok, και τα χρήματα τα κερδίζει ο πιο γρήγορος follower! Μια πρωτοποριακή κίνηση για τα δεδομένα της χώρας μας, που, όπως παρατηρούμε, αυξάνεται ραγδαία σε δημοφιλία! Ποιοι είναι, όμως, αυτοί οι άνθρωποι με τους χιλιάδες ακολούθους στα social media, που «αναστατώνουν» την καθημερινότητά μας στην γκρίζα μεγαλούπολη;

thisavros10641

Σήμερα η στήλη μας στην «Espresso» σας παρουσιάζει κάτι το διαφορετικό, μια «αθέατη» -με την καλή έννοια- άποψη της πόλης, κάτι που την κάνει περισσότερο ζωντανή, όμορφη και ενδιαφέρουσα! Αλλωστε, με το ιδιαίτερο αυτό παιχνίδι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, κάτοικοι της πόλης ή επισκέπτες, καλούνται να μεταβούν σε μέρη της Αθήνας και να εξερευνήσουν σημεία που μέχρι χθες δεν γνώριζαν! Πλέον, με τους «Easy Money Athens» η ρωγμή σε έναν τοίχο, τα ξύλα σε ένα παγκάκι, η κουφάλα ενός δέντρου, ένα βγαλμένο πλακάκι ή μία τυχαία πέτρα μπορεί να κρύβουν ένα χαρτονόμισμα, που θα φτιάξει τη μέρα του ανθρώπου που θα το βρει!

Από το εξωτερικό

Παρακολουθώντας όλους αυτούς τους μήνες τη δραστηριότητα της ομάδας στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης αποφασίσαμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους, ώστε να μάθουμε ποιοι είναι και τι θέλουν να καταφέρουν. Τα αποτελέσματα, όπως θα διαβάσετε, είναι ενδιαφέροντα. Οπως μας πληροφορούν οι ίδιοι: «Η ιδέα ξεκίνησε από έναν φίλο στο εξωτερικό. Ενθουσιαστήκαμε με αυτό το παιχνίδι και λέμε “γιατί να μην το κάνουμε και στην Ελλάδα;” Σκοπός είναι να επαναφέρουμε στη ζωή των Ελλήνων την παιδικότητα και το γέλιο. Να κάνουμε τους Ελληνες να συμμετέχουν σε αυτό το παιχνίδι! Να δουν το βίντεό μας, να γελάσουν και, εάν αναγνωρίσουν το μέρος όπου κρύψαμε τα χρήματα και είναι κοντά την ώρα που ανεβάζουμε το βίντεο, να βρουν την κρυψώνα πρώτοι και να πάρουν το έπαθλο!

thisavros10643

Είναι ένα παιχνίδι “κρυφτού”. Βρίσκουμε ένα σημείο, κρύβουμε τα χρήματα και ανεβάζουμε το ποστ. Και ο πιο γρήγορος που θα αναγνωρίσει το μέρος και θα τρέξει εκεί είναι και ο νικητής! Ολοι οι τυχεροί που έχουν επικοινωνήσει μαζί μας αφού βρήκαν το έπαθλο είναι αποθηκευμένοι στα highlight stories στο Instagram με τα ονόματά τους». Ρωτώντας τους εάν υπάρχει ανταπόκριση από τους συμμετέχοντες στο παιχνίδι και εάν λαμβάνουν θετικό feedback, τα μέλη της ομάδας μας πληροφορούν ότι «η ανταπόκριση και η αγάπη από τον κόσμο είναι πολύ μεγάλες. Εχουν αγαπήσει αυτό το παιχνίδι! Από μηνύματα που έχουμε λάβει, καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος μάς ακολουθεί για το παιχνίδι, το να βρουν σε ποιο μέρος έχουμε κρύψει τα χρήματα, γενικά το “σασπένς” του κρυφτού. Θα μπορούσα να πω ότι 98% των μηνυμάτων είναι θετικά, και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε. Υπάρχουν κιόλας πολλά μηνύματα από followers που μας προτείνουν καινούργιες ιδέες ή και πιθανές νέες κρυψώνες!»

Τα επόμενα βήματα

Ομως για ποιο λόγο η ομάδα τους αφήνει μόνο χρήματα και όχι κάτι άλλο, π.χ. κάποιο αντικείμενο αξίας; Στο ερώτημα αυτό οι «Easy Money Athens» μας απαντούν ότι θα γίνει κι αυτό, καθώς «στο κοντινό μέλλον, μέσα από μια συνεργασία με μια εταιρία, θα κρύψουμε και αντικείμενα!» ενημερώνοντάς μας επίσης ότι κάθε φορά μαζί με τα χρήματα αφήνουν ένα σημείωμα στο οποίο αναγράφουν το ποιοι είναι, αλλά και ενημερώνουν τον τυχερό που θα βρει τα χρήματα να επικοινωνήσει μαζί τους, ενώ ένας ακόμα λόγος που αφήνουν αυτό το σημείωμα είναι «μήπως τα χρήματα βρεθούν από κάποιον τυχαίο, που δεν έχει δει το βίντεο και απλά είδε τυχαία τα χρήματα», έτσι ώστε να μάθει ποιοι είναι και να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους.

thisavros10642

Παρατηρώντας, βέβαια, ότι αφήνουν χρήματα και εκτός Αθηνών, δεν μπορούσαμε παρά να τους ρωτήσουμε εάν προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν και κάποιο guest σε πόλη του εξωτερικού, με τα μέλη της ομάδας να μας απαντούν: «Η βάση μας είναι στην Αθήνα και προσπαθούμε όποτε μας δίνεται η δυνατότητα να πηγαίνουμε και σε μέρη εκτός Αθηνών. Για παράδειγμα, έχουμε ανεβάσει βίντεο από τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, την Κόρινθο κ.λπ. Τώρα, όσον αφορά το εξωτερικό, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μας», ενώ ρωτώντας τους ποιο είναι το επόμενο βήμα τους ως ομάδα, οι «Easy Money Athens» μας ενημερώνουν ότι σκοπεύουν να αυξήσουν τα χρηματικά ποσά που κρύβουν.

«Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από συνεργασίες. Ηδη μία πολύ μεγάλη εταιρία έχει έρθει κοντά μας, έχει αγκαλιάσει όλη την ιδέα και αυτό που κάνουμε, και έτσι το χρηματικό ποσό που κρύβουμε έχει αυξηθεί ήδη στα 50 ευρώ σε κάποια βίντεο» αναφέρουν, καταλήγοντας: «Ευελπιστούμε και σε άλλες συνεργασίες, έτσι ώστε όλο αυτό να μεγαλώσει και οι followers μας να απολαμβάνουν μεγαλύτερα έπαθλα!»

thisavros10644

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...