Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου, 2026

Χρύσπα: «Χώρισα μετά από 15 χρόνια γάμου, δεν το περίμενα. Έζησα το...

Καλεσμένη της εκπομπής «Το πρωινό» η Χρύσπα αναφέρθηκε στο...

Κέιτ Μίντλετον για καρκίνο: «Υπάρχουν στιγμές φόβου και εξάντλησης»

Η Κέιτ Μίντλετον με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου έστειλε το δικό της μήνυμα σε όσους παλεύουν καθώς το πέρασε και η ίδια και γνωρίζει καλά πώς νιώθει κάποιος που νοσεί.

Εξιτήριο για τη Σία Κοσιώνη – Η φωτογραφία με τον σύζυγό της,...

Η Σία Κοσιώνη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου βρισκόταν με πνευμονιόκοκο. Ο σύζυγος της, Κώστας Μπακογιάννης πόσταρε φωτογραφία τους μέσα από το νοσοκομείο και ανακοίνωσε πως η δημοσιογράφος πάει σπίτι τους.

«Εσύ Παπανώτα τι είσαι που ασχολείσαι με μια “μπούρδα” και γεμίζεις την...

Ο Δημήτρης Παπανώτας προκάλεσε πανικό και πάλι με τα σχόλια που έκανε. Με ποιον τα έβαλε και τι απάντησε η άλλη πλευρά;

Βρέθηκε πάπυρος στον οποίο αναφέρεται πως ο μικρός Ιησούς έφτιαξε σπουργίτια από πηλό και τους έδωσε ζωή

Το παιδικό θαύμα Του σε χαρτί

Την αρχαιότερη αναφορά σε θαύμα του Χριστού στην παιδική ηλικία Του, γραμμένη στα αρχαία ελληνικά, ανακάλυψαν ερευνητές σε πάπυρο της Αιγύπτου, που περιγράφει πώς ο Ιησούς έφτιαξε σπουργίτια από πηλό και στη συνέχεια τούς έδωσε ζωή.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Το απόσπασμα παπύρου που φτιάχτηκε τον 4ο ή τον 5ο αιώνα στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τη MailOnline παρέμενε καταχωνιασμένο για δεκαετίες στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Αμβούργου στη Γερμανία. Την πρώτη φορά που τον είχαν εξετάσει οι αρχαιολόγοι θεώρησαν ότι κατέγραφε δουλειές της καθημερινότητας, καθώς τα γράμματά του στα αρχαία ελληνικά ήταν κακογραμμένα.

Πρόσφατα ειδικοί, με επικεφαλής τον αιγυπτιολόγο Λάχος Μπέρκες του γερμανικού πανεπιστήμιο Χούμπολτ Βερολίνου, παρατήρησαν ότι κάποια από τα γράμματα παρέπεμπαν στη λέξη «Ιησούς». Ψηφιοποίησαν το κομμάτι του παπύρου και το διάβασαν ξανά με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, χάρη στον οποίο σύγκριναν το περιεχόμενο του παπύρου με το περιεχόμενο γνωστών αρχαίων κειμένων. Η ερευνητική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το κείμενο γράφτηκε πιθανώς από μαθητή σχολείου, μοναστηριού ή θρησκευτικής οργάνωσης στην Αίγυπτο, στο πλαίσιο άσκησης για τα θαύματα του Ιησού. Το κείμενο αναφέρει ότι ο μικρός Ιησούς έφτιαξε 12 σπουργίτια από πηλό στην όχθη ποταμού.

Οταν ο Ιωσήφ Του έκανε παρατήρηση διότι εργάστηκε στην αργία του Σαββάτου ρωτώντας Τον γιατί τα έφτιαξε, σύμφωνα με τον πάπυρο, ο Ιησούς έδωσε εντολή στα πήλινα σπουργίτια να πετάξουν και εκείνα ζωντάνεψαν από θαύμα. Ο μαθητής έγραψε στον πάπυρο μια από τις ιστορίες για την παιδική ηλικία του Χριστού οι οποίες ήταν διαδεδομένες εκείνη την εποχή στη χριστιανική Αίγυπτο. Η ιστορία περιέχεται στο Ευαγγέλιο του Θωμά, το οποίο περιγράφει την παιδική ηλικία του Ιησού, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στην Καινή Διαθήκη επειδή γράφτηκε περίπου 200 χρόνια μετά τη Σταύρωση. Εως τώρα η παλαιότερη αναφορά στο Ευαγγέλιο του Θωμά ήταν σε έγγραφο του 11ου αιώνα, αλλά ο πάπυρος της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου του Αμβούργου γράφτηκε έξι με επτά αιώνες νωρίτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Τρελά ερωτευμένος Έλληνας πρωταγωνιστής

Είμαι από τους ανθρώπους που σέβονται πάρα πολύ τις γυναίκες, με τον δικό μου τρόπο, τις αγαπώ πάρα πολύ.

Μαμά για τρίτη φορά Ελληνίδα ηθοποιός

Η όμορφη ηθοποιός με τον σύζυγό της, Νίκο Θεοδωρόπουλο υποδέχτηκαν το τρίτο τους μωρό.

Πρόκειται για την κατά 20 χρόνια νεότερη σύζυγο Έλληνα ηθοποιού

Η κυρία της φωτογραφίας είναι σύζυγος γνωστού ηθοποιού της...

Σόφη Ζανίνου: «Στα 18 μου συνειδητοποίησα ότι αυτό που μας έκανε ο πατέρας μου ήταν βία»

Η Σόφη Ζαννίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Happy Day» αποκάλυψε την ηλικία της και αναφέρθηκε στη σχέση με τον πατέρα της και γνωστό ηθοποιό, Ζαννίνο.

Διαζύγιο – βόμβα μετά από 15 χρόνια γάμου για γνωστό ηθοποιό

Έπειτα από 15 χρόνια έγγαμου βίου η ηθοποιός σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, τονίζοντας ότι ο γάμος τους έχει «οριστικά καταστραφεί».

Δύσκολες ώρες για τη Νίκη Κάρτσωνα – Έχασε τη μητέρα της

Πολύ δύσκολες ώρες για τη Νίκη Κάρτσωνα. Το πρώην μοντέλο και νυν επιχειρηματίας στον χώρο του ενδύματος, που μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και της ιδιαίτερης πατρίδας του Καλαμάτας, έχασε τη μητέρα του Ευγενία

Γιάννης Βούρος: Το χιουμοριστικό βίντεο με τα παιδιά του

Ο Γιάννης Βούρος πέρασε χρόνο με τα παιδιά του και γύρισαν και ένα αστείο βιντεάκι.