Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Μετά το χαμό της μητέρας μου, ο ερχομός της κόρης...

Οι τηλεοπτικές κάμερες συνάντησαν τον Γιώργο Αγγελόπουλο στην πρόβα...

«Ο Γιατρός»: Βλέποντας την Κέλλυ και τον Γρηγόρη να έχουν έρθει κοντά,...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο Γιατρός».Βλέποντας την Κέλλυ...

Νίνα Λοτσάρη: «Τρώω ό,τι θέλω απλά τρώω λίγο»

Η Νίνα Λοτσάρη παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής...

Θοδωρής Μαραντίνης: «Γιατί στο γάμο έχεις συνεπιμέλεια και ξαφνικά με το που...

Ο Θοδωρής Μαραντίνης παραχώρησε μια συνέντευξη σε διαδικτυακή εκπομπή...

«Επιδημία» άφαντων τουριστών! – Θρίλερ εξαφανίσεων σε Αμοργό και Σάμο!

Μετά τον Αμερικανό που άνοιξε, η γη και τον κατάπιε και ένας Ολλανδός έχει σηκώσει στο πόδι ένα ολόκληρο νησί!

Την ώρα που οι μνήμες είναι ακόμη νωπές από τον φρικτό θάνατο που βρήκε ο πασίγνωστος Βρετανός παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, η αγωνία κορυφώνεται για τους δύο τουρίστες τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί σε Σάμο και Αμοργό. Οι έρευνες παραμένουν άκαρπες για τον εντοπισμό του 74χρονου Ολλανδού και του 59χρονου Αμερικανού που πήγαν για πεζοπορία, όμως δεν επέστρεψαν ποτέ.

agnooumenoi14643
Στιγμιότυπο από τις έρευνες για τον εντοπισμό του Ερικ Κάλιμπετ στην Αμοργό

Στην Αμοργό τα τελευταία 24ωρα επικρατεί σύγχυση, με τους κατοίκους να αναζητούν τον συνταξιούχο αστυνομικό Ερικ Κάλιμπετ, που λάτρευε το νησί και το επισκεπτόταν συχνά. Το στίγμα που έχουν δώσει οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας από τις δύο συσκευές που είχε μαζί του περιλαμβάνει μια μεγάλη περιοχή, μέσα στην οποία βρίσκονται χαράδρες και δύσβατα σημεία.

agnooumenoi14641
Στιγμιότυπο από τις έρευνες για τον εντοπισμό του Ερικ Κάλιμπετ στην Αμοργό

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο άτομο που είδε τον άνδρα μέσα στο μονοπάτι που πήρε από Αιγιάλη προς Κατάπολα ήταν μια γυναίκα. «Ο άνθρωπος πέρασε από το μαγαζί, ήπιε ένα αναψυκτικό και πήρε και ένα μπουκάλι νερό. Εγώ, επειδή είχε ζέστη, του είπα να καλέσω ταξί, αλλά μου είπε ότι θα πάει στη Χώρα, μου έδειχνε κάτι στενά, κάτι μονοπάτια που ήθελε να πάει. Εγώ τον είδα 09.30-10.00» περιέγραψε η Σοφία Λιβιάκη, ιδιοκτήτρια της ταβέρνας στην οποία σταμάτησε προτού χαθεί εντελώς, και συνέχισε: «Τον είδα μια χαρά, δεν έδειξε ανήμπορος. Από εδώ το μονοπάτι για να πας στη Χώρα είναι 2 ώρες. Ο δρόμος έχει μονοπάτια, σημάδια που έχουν βάλει όσοι τρέχουν. Εχει απόκρημνα σημεία». Μία φωτογραφία της πινακίδας με πληροφορίες του μονοπατιού που επρόκειτο να ακολουθήσει ήταν το τελευταίο μήνυμα που έστειλε στην αδελφή του στις 9.20 το πρωί της Τρίτης. Εκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν.

Η αγωνία της συντρόφου του

Η σύντροφός του, σε μία προσπάθεια να φτάσει στα ίχνη του, δημοσιοποίησε τη φωτογραφία του στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. «Θα έχετε δει στις ειδήσεις ότι ψάχνουμε για τον σύντροφό μου, που έφυγε για πεζοπορία. Πήγαινε από την Αιγιάλη στα Κατάπολα. Τον είδαν στη Χώρα. Αγνοείται ακόμη. Μπορεί να δείτε ελικόπτερα σε λίγες ώρες και ομάδες με διασώστες στη στεριά. Αν τον έχετε δει, σας παρακαλώ στείλτε μου μήνυμα. Σας ευχαριστώ» έγραψε στην ανάρτησή της.

agnooumenoi1464
Ο Αμερικανός Ερικ Κάλιμπετ

Αναφορά στις έρευνες έκανε και η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Αμοργού Πόπη Δεσποτίδη, επισημαίνοντας πως ο συνταξιούχος αστυνομικός ήταν λάτρης του νησιού και γνώριζε καλά τη διαδρομή. «Μπορεί να έχει χαθεί, να επηρεάστηκε από τη ζέστη. Ελπίζουμε να βρεθεί και να είναι ζωντανός» τόνισε.

agnooumenoi14642

Αφαντος παραμένει και ο 74χρονος Ολλανδός τουρίστας, που είχε βρεθεί στη Σάμο για διακοπές και αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής. Ο ηλικιωμένος είχε πάει για πεζοπορία στις περιοχές Λιμνιώνας και Κλήμα, αλλά δεν επέστρεψε, με συνέπεια να στηθεί επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Οι έρευνες εντοπισμού ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης –βάσει πρωτοκόλλου-, όπως ενημέρωσε ο επικεφαλής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σάμου Δημήτρης Καλαντζής, όμως, παρά την τεράστια κινητοποίηση, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του τουρίστα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...

Ο αστυνομικός πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη παντρεύτηκε τον… κλώνο της

Ο «ωραίος σωματοφύλακας» και πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη...

Η Δούκισσα και η trans εγγονή της!

Γεννήθηκε αγόρι, επέλεξε να είναι κορίτσι και ωραία καλλιτέχνιδα....

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...