Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Μετά το χαμό της μητέρας μου, ο ερχομός της κόρης...

Οι τηλεοπτικές κάμερες συνάντησαν τον Γιώργο Αγγελόπουλο στην πρόβα...

«Ο Γιατρός»: Βλέποντας την Κέλλυ και τον Γρηγόρη να έχουν έρθει κοντά,...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο Γιατρός».Βλέποντας την Κέλλυ...

Νίνα Λοτσάρη: «Τρώω ό,τι θέλω απλά τρώω λίγο»

Η Νίνα Λοτσάρη παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής...

Θοδωρής Μαραντίνης: «Γιατί στο γάμο έχεις συνεπιμέλεια και ξαφνικά με το που...

Ο Θοδωρής Μαραντίνης παραχώρησε μια συνέντευξη σε διαδικτυακή εκπομπή...

«Ρόκι» ποινικολόγος: Θρίλερ τη νύχτα με σκάλες, ξυλοδαρμένη σύζυγο και κουμπί πανικού

Ούτε σε ταινία τρομου οσα έγιναν

«Πρωταγωνιστής» σε υπόθεση άγριας ενδοοικογενειακής βίας, και μάλιστα ιδιαίτερα σοβαρής, είναι πλέον ο 52χρονος γνωστός δικηγόρος των Αθηνών, ο οποίος περνάει σήμερα το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για κακουργηματική κατηγορία που τον θέλει να έχει ξυλοκοπήσει άγρια την 37χρονη σύζυγό του, επίσης γνωστή δικηγόρο της πρωτεύουσας.

Χθες, μάλιστα, ο γνωστός ποινικολόγος πέρασε την πύλη των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όχι βεβαίως ως συνήγορος και υπερασπιστής κάποιου κατηγορουμένου, αλλά ως υπόλογος ο ίδιος απέναντι στη Δικαιοσύνη, και μάλιστα για ένα βαρύ και με ιδιαίτερη απαξία αδίκημα: αυτό της ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της γυναίκας του, μητέρας του παιδιού του και βασικής συνεργάτιδας στο δικηγορικό του γραφείο, την οποία φέρεται ότι χτύπησε άγρια τα ξημερώματα Κυριακής.

viasmos10054

Ο 52χρονος, συνοδευόμενος από αστυνομικούς, οδηγήθηκε αρχικά στο κτίριο της Εισαγγελίας, και εκεί άκουσε τον εισαγγελέα να του απαγγέλλει την κατηγορία για ενδοοικογενειακή βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, αδίκημα που είναι σε βαθμό κακουργήματος. Στη συνέχεια πήρε τον δρόμο για το γραφείο της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, αλλά, όπως είχε το δικαίωμα, ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι σήμερα το πρωί για να απολογηθεί. Κατόπιν έφυγε από τα δικαστήρια και παρέμεινε κρατούμενος στη ΓΑΔΑ μέχρι τη σημερινή απολογία του στην ανακρίτρια.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την περίπτωσή του είναι αυτή που προβλέπει για κάθε κοινό θνητό, καθώς η δίωξη που άσκησαν στον ποινικολόγο οι εισαγγελικές Αρχές είναι σε βαθμό κακουργήματος. Δηλαδή, το καθεστώς της ειδικής δωσιδικίας που ισχύει για τους δικηγόρους στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί, καθώς αφορά μόνο κατηγορίες που είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

viasmos26093

Ολα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ο δικηγόρος μετέφερε τη σύζυγό του άγρια χτυπημένη στην Ευρωκλινική Αθηνών στους Αμπελόκηπους. Η γυναίκα έφερε εμφανή τραύματα στο πρόσωπο και το σώμα της, και παρά το γεγονός ότι συνοδευόταν από τον σύζυγό της χτύπησε αμέσως «καμπανάκι» στους γιατρούς για το ενδεχόμενο να έχει υποστεί ενδοοικογενειακή βία. Γιατρός της κλινικής ανέλαβε άμεσα να εξετάσει τη δικηγόρο και τη ρώτησε τι προκάλεσε τα τραύματα που έβλεπε στο σώμα της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα εκείνη τη στιγμή απάντησε στον γιατρό πως τη χτύπησε ο σύζυγός της. Μετά την παραδοχή της αυτή, ο γιατρός ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και λίγο αργότερα αστυνομικοί έσπευσαν στην κλινική. Ακολούθως, το ζευγάρι οδηγήθηκε στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας του Τμήματος Ομονοίας, και εκεί σχηματίστηκε δικογραφία.

Με εισαγγελική εντολή διατάχθηκε η σύλληψη του δικηγόρου, ο οποίος λίγο πριν οδηγηθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για τα περαιτέρω είχε δώσει, όπως όλοι οι συλληφθέντες για εγκλήματα της ποινικής νομοθεσίας, αποτυπώματα και φωτογραφίες στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

viasmos19103

Στο αστυνομικό τμήμα

Η υπόθεση, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, άρχισε να περιπλέκεται όταν θύμα και θύτης έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί η δικηγόρος φέρεται ότι άλλαξε «γραμμή» και τα «γύρισε». Η γυναίκα άρχισε να λέει στους αστυνομικούς ότι τα τραύματά της προκλήθηκαν επειδή έπεσε από σκάλες και όχι γιατί τη χτύπησε ο σύζυγός της. Την ίδια εξήγηση για τους μώλωπες και τα τραύματα στο κορμί της συζύγου του έδωσε στους αστυνομικούς και ο ποινικολόγος. Υπήρχε όμως η κατάθεση του γιατρού, ο οποίος επέμενε πως τα χτυπήματα που είδε στο σώμα της γυναίκας είναι προϊόν ξυλοδαρμού και έγιναν από ανθρώπινο χέρι. Η δικογραφία που σχηματίστηκε παραδόθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος, όπως φάνηκε από τη «βαριά» δίωξη που άσκησε στον ποινικολόγο, δεν πείσθηκε από τον ισχυρισμό της δικηγόρου για πτώση της από σκάλα.

Μάλιστα, η 37χρονη δικηγόρος, παρόλο που στην κατάθεσή της αναφέρει ότι ο τραυματισμός της οφείλεται σε «πτώση από σκάλα», εντούτοις δέχτηκε να εγκαταστήσει το «κουμπί πανικού» (panic button), μια εφαρμογή που δίνεται σε γυναίκες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Και αυτό είναι που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση…

Πλέον, ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας και σήμερα ο ποινικολόγος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και δύο πιστόλια, για τα οποία έχει άδεια, καλείται να αντικρούσει κατά την απολογία του ένα προς ένα τα στοιχεία και τις ενδείξεις που τον συνδέουν με τον ξυλοδαρμό της συζύγου του. Πάντως, μέχρι στιγμής στη δικογραφία δεν υπάρχει έκθεση ιατροδικαστή, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να ζητήσει και νέα προθεσμία από την ανακρίτρια. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στις 16 Οκτωβρίου του 2017 η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου είχε υποβάλει σε βάρος του μήνυση για ενδοοικογενειακή βία στο Αστυνομικό Τμήμα Βριλησσίων.

viasmos21054

Το παρελθόν

Το ζευγάρι των δικηγόρων είναι ευρέως γνωστό, καθώς δεν είναι λίγες οι υποθέσεις με μεγάλη δημοσιότητα τις οποίες έχει χειριστεί. Μια δημοσιότητα που όμως απολάμβανε κυρίως ο κατηγορούμενος σήμερα σύζυγος της δικηγόρου. Αυτός είναι που «μετρά» εκατοντάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές, και δη σε μεσημεριανές.

Παρά, ωστόσο, τις μεγάλες επιτυχίες στα δικαστήρια και την υπερπροβολή του δικηγόρου από τα ΜΜΕ, πρόσωπα που γνωρίζουν τον ποινικολόγο άφηναν να εννοηθεί πως πίσω από το λαμπερό περίβλημά του κρύβεται νοσηρότητα, εξαιτίας καταστροφικών εξαρτήσεών του. Αλκοόλ, ακόμη και χαρτοπαιξία δηλητηρίαζαν -όπως λένε- την επαγγελματική πορεία του και τον γάμο του.

Πλέον όμως της «βαριάς» ποινικής δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο δικηγόρος έχει να αντιμετωπίσει και πειθαρχική έρευνα. Την εντολή για τη διενέργεια πειθαρχικού έλεγχου έδωσε, χθες, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...

Ο αστυνομικός πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη παντρεύτηκε τον… κλώνο της

Ο «ωραίος σωματοφύλακας» και πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη...

«Σβήνει» η Καίτη Γκρέυ

Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφυδάτωση, χαμηλό αιματοκρίτη καθώς και μια...