Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Σόφη Ζαννίνου: «Έχω ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την κόρη μου και με...

Η Σόφη Ζαννίνου παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό...

Μαρία Σολωμού: «Υπήρχε πολύ βρίσιμο, ήταν προσβλητικό»

Η Μαρία Σολωμού φέτος πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α....

«Grand Hotel»: Η Κυβέλη είναι έξαλλη με τον Ρήγα

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Grand...

Δεν μας έφτανε τόσο, θέλει και ένα μισάωρο από το «Καλημέρα, Ελλάδα»...

Επεκτατικός ο ένας, σκληρό καρύδι ο άλλος! Ανένδοτος είναι...

Ξεσάλωσε και φέτος η ΛΟΑΤΚΙ παρέα στους δρόμους της Αθήνας!

Gay «πρόβα» πριν από το EuroPride!

Γεμάτη χρώματα, τραγούδια, μηνύματα για την ισότητα και εικόνες ημίγυμνων αντρών και γυναικών που σόκαραν αρκετούς περαστικούς ήταν η ημέρα του Athens Pride 2024, με χιλιάδες κόσμου να συρρέουν το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας ώστε να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, που λειτούργησαν ως «προάγγελος» του EuroPride, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου.

Από νωρίς το πρωί «χαρωπές» παρέες, ζευγάρια και συλλογικότητες βρέθηκαν στην πρωτεύουσα, με σκοπό να πάρουν μέρος στις δράσεις που είχαν προγραμματιστεί για το φεστιβάλ πριν από την καθιερωμένη πορεία. Στο φετινό Athens Pride κυριάρχησε το σύνθημα «Ενας νόμος δεν αρκεί», ζητώντας και τα… ρέστα από την κυβέρνηση παρά την κυβίστισή της στο νοσοσχέδιο των gay γάμων!

pride17641

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Athens Pride, οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι οι νομικές αλλαγές δεν αρκούν για την πλήρη αποδοχή της κοινότητας και την ισότητα, ενώ επεσήμαναν τα εμπόδια στην κοινωνική ένταξη που τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν συστηματικά στην οικογένεια, στον εργασιακό χώρο, στον δημόσιο χώρο, στην υγεία, στην εκπαίδευση και σε όλες τις πτυχές του καθημερινού τους βίου.

pride17643

Πολίτες κάθε ηλικίας έδωσαν το «παρών» στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στην παρέλαση υπερηφάνειας, γιορτάζοντας την αγάπη, τη συμπερίληψη και την αποδοχή. Οι εκδηλώσεις άρχισαν λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, ενώ γύρω στις 19.00 ακολούθησε η πολύχρωμη πορεία, με αφετηρία τη Βουλή. Οι συμμετέχοντες διένυσαν μία μικρή απόσταση, με μουσικές, συνθήματα και τραγούδια, και κατέληξαν λίγο πριν από τις 21.00 στο ίδιο σημείο. Μάλιστα, απόλαυσαν τη συναυλία που είχε προγραμματιστεί στην πλατεία Συντάγματος, όπου πλήθος κόσμου έδωσε δυναμικό «παρών» υπέρ ορατότητας των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

pride17644

Από τις εκδηλώσεις δεν έλειψαν και άνθρωποι που πήραν μαζί τους τα κατοικίδιά τους, αλλά κι εκείνοι που θέλησαν να διαδηλώσουν υπέρ των ελευθεριών των ανθρώπων, ανεξάρτητα από τις ερωτικές τους προτιμήσεις. Στην Πλατεία Συντάγματος βρέθηκε κι ένας ιερέας που διαμαρτυρόταν κατά του Pride, σηκώνοντας μάλιστα έναν σταυρό και την Καινή Διαθήκη, ωστόσο απομακρύνθηκε, χωρίς να προκληθούν εντάσεις και επεισόδια. Το πάρτι του Σαββάτου ήταν μία μικρή «γεύση» από όσα θα ακολουθήσουν στη Θεσσαλονίκη. Οι εκδηλώσεις των ΛΟΑΤΚΙ για ίσα δικαιώματα θα κορυφωθούν την τελευταία εβδομάδα του μήνα, με το EuroPride. Μάλιστα, εκτιμάται πως τουλάχιστον 40.000 gay από όλη την Ευρώπη θα βρεθούν με τις εκδηλώσεις να παρουσιάζονται από τους ΚαπουτζίδηΣεργουλόπουλο.

pride17642

Και… μπλοκ του Μαξίμου

H… συνήθεια που έγινε… λατρεία! Βροντερό «παρών» στο δημόσιο πάρτι των ΛΟΑΤΚΙ στο κέντρο της Αθήνας έδωσαν οι πιο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Πατέλης και Σκέρτσος. Οι ΛΟΑΤΚΙ, που βρήκαν «λίγη» τη νομοθέτηση υπέρ τους από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρήλασαν έχοντας στο πλευρό τους όχι τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που τον συμβούλεψαν να κρατήσει χαμηλούς τόνους μετά το εκλογικό βατερλό, αλλά τους ανθρώπους του.

Εκεί ήταν ο οικονομικός σύμβουλός του Αλεξ Πατέλης (που έχει παντρευτεί στο εξωτερικό τον Μιχάλη της καρδιάς του), ο Ακης Σκέρτσος και η Δόμνα Μιχαηλίδου, άπαντες καμαρωτοί σε πρώτο πλάνο. Οι ΛΟΑΤΚΙ, που παρήλασαν με φούστες, μακιγιάζ και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, είχαν ως σύνθημα το «Ενας νόμος δεν αρκεί»… Δεν τους έφτασε, δηλαδή, η νομοθέτηση που έκανε η κυβέρνηση για πάρτη τους και για τον λόγο αυτό καταποντίστηκε στις πρόσφατες εκλογές, και θέλουν κι άλλο.

pride17647

Αυτή τους την ανάγκη πήγαν προφανώς να ακούσουν από κοντά οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη! Κι όλα αυτά παρότι ο λαός τούς έστειλε το δικό του μήνυμα… Εκείνοι, αγνοώντας τα πάντα, χαμογέλασαν, φωτογραφήθηκαν και πέρασαν υπέροχα στην παρέλαση της… υπερηφάνειας! Στην πορεία, επίσης, ήταν παρόντες ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Πέτη Πέρκα, που ως open minded δεν θα μπορούσαν να λείπουν…

Τζαμπα περιμεναν το… αρμα με τη (Σκαϊ) Νικολινα

Τζάμπα περίμεναν οι συμμετέχοντες του Athens Pride να δουν… άρμα του Σκάι στην παρέλαση, μετά τη νίκη της Νικολίνας (που κάποτε ήταν Νίκος) στον έβδομο κύκλο του «My Style Rocks»! Οι ελπίδες τους αποδείχθηκαν φρούδες, αλλά όσοι πήραν μέρος στην παρέλαση πανηγύριζαν και για τον θρίαμβο της τρανσέξουαλ Νικολίνας Νικολούζου στο ριάλιτι του καναλιού, που κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο της «βασίλισσας του στιλ» και το έπαθλο των 30.000 ευρώ, αφήνοντας με την πίκρα των φιναλίστ τις Δήμητρα Ζαφειρακοπούλου, Ζέτα Θεοδωροπούλου, Βασιλική «Μπι» Τρανούλη και Casablanca.

Η… στέψη έγινε από τη νικήτρια του περσινού «My Style Rocks», Μορτασία, με την Καραβάτου να πέφτει συγκινημένη στην αγκαλιά της φετινής νικήτριας! Μιας νικήτριας που έσπευσε να πει στον αέρα: «Είναι μεγάλη νίκη. Οχι μόνο για μένα, αλλά για όλα αυτά που πρεσβεύω. Είναι τόσο μεγάλη νίκη για τα queer άτομα, για τα άτομα που δεν πίστευαν πάντα στον εαυτό τους, για όλα τα άτομα που έχουν κάτι μέσα τους και θέλουν αυτό να το δει αυτό κάποιος και να το πιστέψει». Δικαιωμένη λοιπόν η Νικολίνα, που μέσα από το ριάλιτι είχε αποκαλύψει πως είχε κάνει φυλομετάβαση!

pride1764

«Στα 11 μου εξήγησα στην οικογένειά μου τα συναισθήματά μου και ότι νιώθω κορίτσι. Η αδερφή μου είχε την πιο αστεία αντίδραση. Η μαμά μου και ο μπαμπάς μου με αγκάλιασαν. Ηταν δύσκολο να βρούμε ειδικούς να με βοηθήσουν – νομίζω ήμουν η πρώτη περίπτωση στην Ελλάδα, και αυτό με έκανε να νιώθω σαν πειραματόζωο. Επειδή ξεκίνησα τη φυλομετάβαση στην εφηβεία, ανακάλυπτα και τον εαυτό μου. Το κοινωνικό περιβάλλον -θα μιλήσω για την οικογένειά μου πέρα από τους γονείς μου- είχε παρόμοια αντιμετώπιση με εκείνη των γονιών μου. Πιο πολύ δέχθηκα πόλεμο από καθηγητές μου στο γυμνάσιο, παρά από τους συμμαθητές μου» είχε πει μεταξύ άλλων!

Πλακατ μισους κατα της Λατινοπουλου

Μπορεί το Σάββατο να ήταν γεμάτο κέφι, χορούς και εντυπωσιακές εικόνες, όμως δεν έλειψαν και τα ευτράπελα που «αμαύρωσαν» το κλίμα αγάπης και χαράς που είχε στηθεί από νωρίς στο κέντρο της Αθήνας και απέδειξαν πως υπάρχει η μερίδα εκείνη των ανθρώπων που δεν έχουν αγνές προθέσεις. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο Athens Pride 2024 υπήρξαν και ορισμένοι που εκμεταλλεύτηκαν την ημέρα με σκοπό να προσδώσουν μία πολιτική χροιά στις εκδηλώσεις και να «πολεμήσουν» την πρόεδρο της Φωνής Λογικής που έχει εκφράσει ανοιχτά τις θέσεις της απέναντι στους ομοφυλοφίλους.

pride17645

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου βρέθηκε στο στόχαστρο ορισμένων συμμετεχόντων στην παρέλαση, οι οποίοι, όπως φάνηκε, δεν βγήκαν στους δρόμους μόνο για να ζητήσουν ίσα δικαιώματα για όλους, αλλά και για να βγάλουν… χολή με προσβλητικά πλακάτ και υβριστικά συνθήματα προς το πρόσωπό της. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, με πρωταγωνιστή έναν νεαρό που σηκώνει γεμάτος χαμόγελο ένα πλακάτ κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Athens Pride. «Stop pinkwashing genocide» ήταν η φράση που υπήρχε στην κορυφή, ενώ ακριβώς από κάτω ο… δημιουργός είχε γράψει: «Λατινοπούλου, έλα στο γάμο μου μωρή ομοφοβικιά».

pride17646

Μάλιστα, ο άνθρωπος που το έγραψε ήταν τόσο εριστικός, ώστε από δίπλα ζωγράφισε και μία… καρδιά, σε μια προσπάθεια να πείσει το κοινό για τις «αγνές» του προθέσεις. Θα είχε άδικο κάποιος αν μιλούσε για «γυναικοφοβία»; Η Αφροδίτη Λατινοπούλου πάντως δεν θέλησε να σχολιάσει τα πικρόχολα σχόλια, καθώς τις τελευταίες μέρες το βλέμμα της είναι στραμμένο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην έδρα που εξασφάλισε μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...

Γκαλά στο Λονδίνο με guests τη Φουρέιρα και την ανανεωμένη Τατιάνα Μπλάτνικ

Το Λονδίνο όπως κάθε Οκτώβριο έχει την τιμητική του,...

«Σβήνει» η Καίτη Γκρέυ

Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφυδάτωση, χαμηλό αιματοκρίτη καθώς και μια...

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...