Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Σόφη Ζαννίνου: «Έχω ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την κόρη μου και με...

Η Σόφη Ζαννίνου παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό...

Μαρία Σολωμού: «Υπήρχε πολύ βρίσιμο, ήταν προσβλητικό»

Η Μαρία Σολωμού φέτος πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α....

«Grand Hotel»: Η Κυβέλη είναι έξαλλη με τον Ρήγα

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Grand...

Δεν μας έφτανε τόσο, θέλει και ένα μισάωρο από το «Καλημέρα, Ελλάδα»...

Επεκτατικός ο ένας, σκληρό καρύδι ο άλλος! Ανένδοτος είναι...

Vintage συμβουλές ομορφιάς

Τα διαχρονικά «μυστικά της γιαγιάς»

Οσο και αν εξελισσόμαστε στον τομέα της ομορφιάς, όσο και αν έχουμε επιδοθεί όλοι στο κυνήγι της ομορφιάς και της τελειότητας, χρησιμοποιώντας κάθε νέο προϊόν ή κάθε επεμβατική και μη μέθοδο, «οι συμβουλές, τα μυστικά και τα γιατροσόφια της γιαγιάς» δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα!

  • Απο τη Σουζη Στεφανιδη

Ρόλεϊ

Οι εικόνες προετοιμασίας των γυναικών στα παλιά χρόνια είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: τα ρόλεϊ στα μαλλιά. Αυτό το κόλπο, που τώρα μας φαίνεται περιττό, σε έναν κόσμο που τα σίδερα, οι πρέσες και τα ψαλίδια μαλλιών υπάρχουν παντού, αποδεικνύεται σωτήριο για την τρίχα μας. Ειδικά τώρα που το καλοκαίρι ο ήλιος και η θάλασσα ταλαιπωρούν ακόμα πιο πολύ τα μαλλιά μας, τα ρόλεϊ είναι σωτηρία, μια που δεν επιβαρύνουν την υγεία των μαλλιών.

Skincare από τη φύση!

Το ροδόνερο τα παλιά χρόνια δεν έλειπε από κανένα σπίτι και χρησιμοποιούνταν ως τονωτική λοσιόν για την επιδερμίδα. Σήμερα έχουμε επαναφέρει στη ρουτίνα μας το toner, έχοντας αντιληφθεί τη δύναμη της περιποιητικής του δράσης. Δεν είναι τυχαίο πως πάρα πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος πλέον περιέχουν ροδόνερο. Φυσικά, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ατόφιο σε ένα cotton pad μετά το ντεμακιγιάζ, για τόνωση της επιδερμίδας μας. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με το γάλα, που στην παλιά εποχή αποτελούσε το μυστικό για απαλή επιδερμίδα, ενώ στην εποχή μας υπάρχει σε άφθονα προϊόντα φροντίδας για το σώμα. Το αγγούρι, επίσης, είναι η πιο απλή και αποτελεσματική λύση για τα πρησμένα μάτια και, από την άλλη, η ζάχαρη συνεχίζει να είναι μαγικό συστατικό για την απολέπιση του σώματος και των χειλιών.

Κρέμες νυχτός

«Οσο εμείς κοιμόμαστε, οι κρέμες ξυπνούν» έλεγαν οι γιαγιάδες, και πόσο δίκιο είχαν… Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να διαλέξουμε ανάμεσα σε πάρα πολλά προϊόντα για όλες τις ώρες της ημέρας! Αν πρέπει να καταλήξουμε σε ένα όμως προϊόν, καλό είναι να ακολουθήσουμε τις συμβουλές των γιαγιάδων μας και να διαλέξουμε μια κρέμα που δουλεύει όσο εμείς ξεκουραζόμαστε. Μην ξεχνάμε ότι για τις παλιές γενιές αυτό το μυστικό εφαρμοζόταν μόνο με ύπνο ανάσκελα, καθώς αυτός ήταν ο τρόπος για να διατηρηθεί η επιδερμίδα «ατσαλάκωτη» και να μην τραυματίζεται από τις άχαρες κινήσεις ενδιαμέσως του ύπνου.

mallia1964

Αρωμα

Πέρα από το κλασικό ψέκασμα πίσω από τα αυτιά και στα σημεία των σφυγμών, εφαρμόζουμε όπως παλιά το άρωμά μας στις παλάμες μας, για να κάνουμε αξέχαστες χειραψίες, αλλά και στη βούρτσα μας, για να αφήνουμε σε κάθε κίνησή μας το αρωματισμένο αποτύπωμά μας. Σχετικά με τα μαλλιά, η αγορά πλέον προτείνει αρώματα ειδικά σχεδιασμένα για την τρίχα και υπέροχα hair mists, για να δώσουν μια σύγχρονη διάσταση στην ανάγκη μας να μυρίζουμε όμορφα, όταν κάποιος μας προσεγγίζει.

Λούσιμο με κρύο νερό

Η χρήση του κρύου νερού δεν βοηθά μόνο στην καλή υγεία του σώματος, αλλά και στο να αποφεύγουμε και τη φθορά της τρίχας, κι αυτό το ήξεραν καλά οι παλιές. Ειδικά σε μια εποχή που οι βαφές και γενικά οι χημικές επεξεργασίες είναι απαραίτητες για την εικόνα των μαλλιών.

Κόκκινα χείλη για πάντα

Τον προηγούμενο αιώνα είδαμε τα κόκκινα χείλη να αποτελούν τη μοναδική και πιο δημοφιλή επιλογή όλων των γυναικών, σε όλες τις δεκαετίες. Ακόμα και όταν άρχισαν να μπαίνουν στην παλέτα των επιλογών και άλλες αποχρώσεις, το κόκκινο δεν έχασε ποτέ την αίγλη του, με αποτέλεσμα πλέον να θεωρείται τόσο vintage όσο και σύγχρονο. Δεν είναι τυχαίο που βλέπουμε ακόμη τις γιαγιάδες μας να βάφουν κόκκινα τα χείλη τους. Αυτή η επιλογή χρώματος πρέπει να είναι και δική μας, καθώς όχι μόνο πάει σε όλες τις γυναίκες, αλλά έχει αποδειχθεί και μέσα στα χρόνια μια κλασική και έξτρα θηλυκή επιλογή που αρέσει σε όλους – άνδρες και γυναίκες, μικρούς και μεγάλους.

Βαζελίνη στα βλέφαρα

Η λάμψη είναι ένα ζητούμενο για όλες τις γυναίκες. Αναζητούμε συνεχώς τρόπους για να την εφαρμόσουμε με τον σωστό τρόπο στο μακιγιάζ μας. Οι γιαγιάδες μας έψαχναν το ίδιο. Λάμψη! Ομως, τότε δεν υπήρχαν τα δεκάδες προϊόντα λάμψης όπως σήμερα. Τι έκαναν λοιπόν; Είχαν ανακαλύψει τη λάμψη που έδινε η βαζελίνη και την εφάρμοζαν στο κινητό βλέφαρο, κάνοντας τα μάτια τους πολύ πιο ελκυστικά. Η βαζελίνη, επίσης, ήταν και συνεχίζει να είναι ένα από τα πιο σούπερ προϊόντα skincare. Εφάρμοσε λίγη ποσότητα στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της νύχτας και, όταν ξυπνήσεις, θα δεις την πιο λαμπερή επιδερμίδα ever.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...

Γκαλά στο Λονδίνο με guests τη Φουρέιρα και την ανανεωμένη Τατιάνα Μπλάτνικ

Το Λονδίνο όπως κάθε Οκτώβριο έχει την τιμητική του,...

«Σβήνει» η Καίτη Γκρέυ

Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφυδάτωση, χαμηλό αιματοκρίτη καθώς και μια...

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...