Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Σοϊλέδης στα μέλια με την Κυπαρίσση! Στην Αθήνα σόλο η...

Ζευγαρωμένος στη Μύκονο ο Αρης Σοϊλέδης, μόνη στην Αθήνα...

Τα παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παίζουν μπάλα με Θωμά Μαύρο,...

Παιδικά χαμόγελα γέμισαν τον πολυχώρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελου...

Καμπανάκι από ΕΟΦ για σκεύασμα για τη στυτική δυσλειτουργία που διακινείται μέσω...

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων σχετικά με...

Ο Ατζούν «χρυσώνει» τον Τσιμιτσέλη

Ο Τούρκος τηλεοπτικός παραγωγός Ατζούν Ιλιτζαλί έκλεισε τον Γιάννη...

«Καμιά μέρα θα τον βρείτε σε κανένα χαντάκι»! Διάλογοι-φωτιά της σπείρας με υπάλληλους του Δήμου Αθηναίων 

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που οδήγησαν κατευθείαν στο «πιάτο» των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. τα μέλη της οργάνωσης που είχαν συστήσει ιδιώτες και υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, με σκοπό την εκβίαση επιχειρηματιών.

Τα φερόμενα ως αρχηγικά μέλη, μια 43χρονη και ένας 64χρονος, προσέγγιζαν καταστηματάρχες, κυρίως στην περιοχή της Αθήνας, και τους ζητούσαν χρήματα με αντάλλαγμα να τους σβήνουν παραβάσεις ή να κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτές.
Οπως προκύπτει από τις συνομιλίες-φωτιά που κατέγραψε ο «κοριός» της Αστυνομίας, κάποιοι από τους επιχειρηματίες που είχαν πέσει θύματα του κυκλώματος εξέφραζαν παράπονα για τα τεράστια ποσά που κατέβαλλαν στους διεφθαρμένους δημοτικούς υπαλλήλους και την ποιότητα των «υπηρεσιών» που τους παρείχαν αυτοί.

Χαρακτηριστικά είναι όσα ακούγεται να λέει επιχειρηματίας θύμα της σπείρας στη 43χρονη, την οποία αποκαλεί Νάνσυ:

Επιχειρηματίας: Νάνσυ μου, θεωρώ το να δίνουμε 12.000 και πέρυσι 16.000 ευρώ και να έχουμε αυτήν την αντιμετώπιση δεν είναι ό,τι καλύτερο. Θα σε παρακαλούσα πάρα πολύ μέσα στην εβδομάδα να κάνουμε ένα πολύ σοβαρό ραντεβού. Σίγουρα, πάντως, δεν είναι αντιμετώπιση για κάποιον που πέρυσι έδωσε 16.000 ευρώ για αυτό το κόλπο. Η προστασία ποια είναι, δηλαδή, να μας κλείσουν δύο μέρες και να τραβήξουμε εμείς σφραγίδα; Αυτή είναι η προστασία και να δίνουμε αυτά τα χρήματα;

Σε άλλον διάλογο ακούγονται τα δύο αρχηγικά μέλη να συνομιλούν για ένα κατάστημα.

Μέλος 1: Στο Φ. έχε τον νου σου. Στο Φ. εεε.
Μέλος 2: Στο Φ. τι να κάνω; Τώρα είναι πού θα πάνε;
Μέλος 1: Δεν θα πάνε τώρα. Εχει πολλές καταγγελίες. Θα του την πέσουν και δεν θα το ξέρουμε.
Μέλος 2: Μμμ.
Μέλος 1: Απλά, πες του, μην είσαι και συ τόσο κραυγαλέος, ρε φίλε. Με κάποιον τρόπο, αλλά πού να πάει κι αυτός ο άνθρωπος.
Μέλος 2: Τι να του πω εκεί πέρα;
Μέλος 1: Ε, τι να σου πω, ρε Νάνσυ μου. Αυτά που μου λένε σου τα λέω, για να τους ενημερώνουμε να μη λένε ότι δεν τους ενημερώνουμε. Είναι μερικά πράγματα, τώρα αυτός δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό και παίρνει πάνω του. Γιατί τώρα πλέον αυτοί κοιτάνε τις ηλεκτρονικές καταγγελίες, που δεν υπάρχει έλεγχος στην κατάσταση. Απλά μόνο ότι ακούγονται μερικά πράγματα, ετοιμάζονται για να κάνουν ντου, χωρίς να ενημερώνουν, κατάλαβες γιατί, εεε υπάρχει διαρροή, υποτίθεται. Μέσα, λοιπόν, από αυτή τη διαδικασία ξέρουμε ότι κάτι θα γίνει. Δεν ξέρουμε πότε θα γίνει. Βέβαια, στα κλιμάκια που βγαίνουν έξω ενημερώνουν όσοι μπορούν να ενημερώσουν πού είναι πιο κοντά τους, ότι, αν τυχόν πάτε εκεί, θα είστε με αγάπη πολλή. Εχετε τον νου σας. Κατάλαβες; Δηλαδή, αν πέσεις σε δικό μας ζευγάρι, είναι αλλιώς τα πράγματα.
Μέλος 2: (Ακατάληπτο περιεχόμενο).
Μέλος 1: Αμα πέσεις σε κανέναν μαλάκα άλλονε, Κ. και πώς το λένε Φ. και τα λοιπά θα τον…
Μέλος 2: Ο Φ. πηγαίνει συνήθως στο Φ.
Μέλος 1: Ναι. Ωραία. Αν πέσει εκεί, μην μπλέξουμε. Κατάλαβες τι λέω τώρα; Αυτό τον Φ., το έχω πει. Τους έχω πει. Κοιτάχτε, γιατί καμία μέρα θα τον βρείτε σε κανένα χαντάκι. Είναι πολύ εριστικός και κάνει πολλές αρκουδιές. Εχετε τον νου σας. Δεν μπορεί να γίνει βασιλικότερος του βασιλέως αυτός. Τελείωσε. Δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον αντιδήμαρχο ή τον δήμαρχο. Τι είναι αυτός; Θα πάει να φτιάξει όλη την Αθήνα; Στο πλαίσιο που του ορίζει η τέτοια του θα κινείται. Τους το ’χω πει εγώ, γιατί τον έχω βάλει σημάδι για άλλο θέμα αυτόν να ξέρεις.

dimotiki

Στο κόλπο και υπάλληλοι σε Πολεοδομία και Υγειονομικό

Στη σπείρα των εκβιαστών ιδιοκτητών καταστημάτων εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, υπάλληλοι υγειονομικών υπηρεσιών, αλλά και της Πολεοδομίας. Στον παρακάτω διάλογο ακούγεται η 43χρονη «αρχηγός» να μιλά με μια υπάλληλο του υγειονομικού:

Αρχηγός: Πήγες σε αυτά που μου έλεγες;
Υγειονομικός: Πήγαμε σε ένα από τα δύο την Παρασκευή.
Αρχηγός: Μπορείς να μιλήσεις ή όχι;
Υγειονομικός: Στο αρτοποιείο πήγαμε.
Αρχηγός: Α, στο αρτοποιείο.
Υγειονομικός: Απλά γράφουμε τα τσεκλίστ τα ηλίθια και είμαστε σε φάση τέτοια.
Αρχηγός: Και; Τι είπε αυτός;
Υγειονομικός: Τίποτα, δικαιολογούσε, αλλά αυτό είναι αρτοποιείο. Δεν του τα ‘χει πει καλά ο Λ. Εκεί κάνει κανονικά ψωμάκια.

Στη συνέχεια, η υγειονομικός ρωτάει μια άγνωστη γυναίκα, την οποία αποκαλεί Ειρήνη, αν τρόμαξε ο ιδιοκτήτης του αρτοποιείου που επισκέφτηκαν, για να παρέμβει αμέσως μετά η 43χρονη φερόμενη ως αρχηγός και να τις ρωτήσει πότε θα επισκεφτούν ένα άλλο κατάστημα:

Υγειονομικός: Τρόμαξε καθόλου ή…;
Ειρήνη: Εεε λιγάκι (ακατάληπτο περιεχόμενο).
Υγειονομικός: Ναι; Λιγάκι, γιατί εγώ δεν διαπίστωσα.
Αρχηγός: Ετσι.
Υγειονομικός: Είχαμε και τέτοια κούραση που δεν μπορούσα να δω μπροστά μου. (Ακούγεται γέλιο).
Αρχηγός: Μάλιστα, γαμώ τις επιτυχίες αυτή.
Υγειονομικός: Περπάτημα.
Αρχηγός: Στο άλλο πότε θα πάτε; Που σου ‘πα να πας και από πάνω αν είναι;
Υγειονομικός: Στο άλλο θα πάμε, πρώτα ο Θεός, την Πέμπτη.

Τέλος, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους μια συνομιλία της 43χρονης Νάνσυς με υπάλληλο της Πολεοδομίας, στην οποία ακούγεται να τον παροτρύνει να στείλει μια υπόθεση στο αρχείο, «για να πάρεις λεφτά», όπως του λέει:
Πολεοδόμος: Ελα. Στο κλασέρ.
Αρχηγός: Αυτό σημαίνει αρχείο μάλλον λες.
Πολεοδόμος: Οχι σημαίνει αρχείο, μήπως κάποιος το έχει βγάλει, αρχείο πάντα γράφουμε εμείς και στα κλασέρ. Μήπως κάποιος το έχει βγάλει για να το χρησιμοποιήσει. Ρώτησα τον Μ., δεν έχει ανακατευτεί. Ρώτησα τον Τ., δεν έχει ανακατευτεί. Αρα;
Αρχηγός: Καλά πάει αυτό.
Πολεοδόμος: Δεν μπορώ να το εντοπίσω σαν έγγραφο. Δεν έχει γίνει ποτέ να ψάχνεις κάτι και να μην το βρεις, απλά είναι θέμα χρόνου.
Αρχηγός: Κοίτα, μακάρι να πάει αρχείο, γιατί και εγώ αρχείο θέλω να το στείλεις, απλά να κάνουμε παιχνίδι να πάρεις λεφτά, θέλω.
Πολεοδόμος: Ωραία, άμα είναι έτσι, επιμένω και το ψάχνω.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστήριο με Μίνα Αρναούτη και Αδωνι Γεωργιάδη

Ενας γρίφος για δυνατούς λύτες εκτυλίσσεται επί της Αριστοτέλους...

Ζευγάρι με επιχειρηματία η Μελίνα Νικολαΐδη;

Ερωτευμένη πάλι φημολογείται πως είναι η Μελίνα Νικολαΐδη, η...