Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου, 2026

Χρύσπα: «Χώρισα μετά από 15 χρόνια γάμου, δεν το περίμενα. Έζησα το...

Καλεσμένη της εκπομπής «Το πρωινό» η Χρύσπα αναφέρθηκε στο...

Κέιτ Μίντλετον για καρκίνο: «Υπάρχουν στιγμές φόβου και εξάντλησης»

Η Κέιτ Μίντλετον με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου έστειλε το δικό της μήνυμα σε όσους παλεύουν καθώς το πέρασε και η ίδια και γνωρίζει καλά πώς νιώθει κάποιος που νοσεί.

Εξιτήριο για τη Σία Κοσιώνη – Η φωτογραφία με τον σύζυγό της,...

Η Σία Κοσιώνη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου βρισκόταν με πνευμονιόκοκο. Ο σύζυγος της, Κώστας Μπακογιάννης πόσταρε φωτογραφία τους μέσα από το νοσοκομείο και ανακοίνωσε πως η δημοσιογράφος πάει σπίτι τους.

«Εσύ Παπανώτα τι είσαι που ασχολείσαι με μια “μπούρδα” και γεμίζεις την...

Ο Δημήτρης Παπανώτας προκάλεσε πανικό και πάλι με τα σχόλια που έκανε. Με ποιον τα έβαλε και τι απάντησε η άλλη πλευρά;

Καμπανάκι ειδικών για τις συνέπειες των υψηλών θερμοκρασιών στον οργανισμό

Σαράντα βαθμοί, λιώνει το κορμί

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται η χώρα την τελευταία εβδομάδα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς Κελσίου, τη στιγμή που οι ειδικοί χτυπούν καμπανάκι κινδύνου σχετικά με τις συνέπειες των υψηλών θερμοκρασιών στον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη, η έντονη ζέστη επιμένει και τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να δούμε θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 43 βαθμούς.

«Επιμένουν και τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για κορύφωση της έντονης ζέστης στα μέσα της νέας εβδομάδας, με τα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας μας να προσεγγίζουν τους 42 με 43 βαθμούς, ανατολικότερα και νοτιότερα τους 38 με 40 βαθμούς, με τα κεντρικά τμήματα του Αιγαίου μας να απολαμβάνουν τη δροσιά του φυσικού κλιματιστικού που λέγεται μελτέμι» αναφέρει ο έμπειρος μετεωρολόγος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς επισήμανε πως το επόμενο διήμερο θα κυλήσει χωρίς ακραίες θερμοκρασίες, παρότι η παρατεταμένη ζέστη δημιουργεί συνθήκες καύσωνα. «Χωρίς ακραίες τιμές το επόμενο διήμερο αλλά σε πορτοκαλί επίπεδα θερμοκρασιών οι περισσότερες περιοχές, με βάση το ευρωπαϊκό σύστημα προειδοποιήσεων MeteoΑlarm. Εξαίρεση στον κανόνα, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και οι Κυκλάδες, με κίτρινο χρωματικό κώδικα προειδοποιήσεων. Το σωτήριο μελτέμι κάνει καλά τη δουλειά του» σημείωσε ο μετεωρολόγος και κατέληξε: «Μετά την Τετάρτη το πορτοκαλί θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα».

Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί συντείνουν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που επιμένουν εγκυμονούν κινδύνους ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες. «Ο παρατεταμένος καύσωνας μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, με αύξηση των καρδιαγγειακών επεισοδίων» αναφέρει ο Γεράσιμος Σιάσος, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Καρδιολογίας στη Γ’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία», προτείνοντας στους πολίτες να αποφεύγουν τον ήλιο σε ώρες υψηλής ακτινοβολίας, να καταναλώνουν άφθονα υγρά ημερησίως και να επικοινωνούν με τον γιατρό τους στην περίπτωση που χρειαστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Τρελά ερωτευμένος Έλληνας πρωταγωνιστής

Είμαι από τους ανθρώπους που σέβονται πάρα πολύ τις γυναίκες, με τον δικό μου τρόπο, τις αγαπώ πάρα πολύ.

Μαμά για τρίτη φορά Ελληνίδα ηθοποιός

Η όμορφη ηθοποιός με τον σύζυγό της, Νίκο Θεοδωρόπουλο υποδέχτηκαν το τρίτο τους μωρό.

Πρόκειται για την κατά 20 χρόνια νεότερη σύζυγο Έλληνα ηθοποιού

Η κυρία της φωτογραφίας είναι σύζυγος γνωστού ηθοποιού της...

Σόφη Ζανίνου: «Στα 18 μου συνειδητοποίησα ότι αυτό που μας έκανε ο πατέρας μου ήταν βία»

Η Σόφη Ζαννίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Happy Day» αποκάλυψε την ηλικία της και αναφέρθηκε στη σχέση με τον πατέρα της και γνωστό ηθοποιό, Ζαννίνο.

Διαζύγιο – βόμβα μετά από 15 χρόνια γάμου για γνωστό ηθοποιό

Έπειτα από 15 χρόνια έγγαμου βίου η ηθοποιός σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, τονίζοντας ότι ο γάμος τους έχει «οριστικά καταστραφεί».

Δύσκολες ώρες για τη Νίκη Κάρτσωνα – Έχασε τη μητέρα της

Πολύ δύσκολες ώρες για τη Νίκη Κάρτσωνα. Το πρώην μοντέλο και νυν επιχειρηματίας στον χώρο του ενδύματος, που μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και της ιδιαίτερης πατρίδας του Καλαμάτας, έχασε τη μητέρα του Ευγενία

Γιάννης Βούρος: Το χιουμοριστικό βίντεο με τα παιδιά του

Ο Γιάννης Βούρος πέρασε χρόνο με τα παιδιά του και γύρισαν και ένα αστείο βιντεάκι.