Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου, 2026

Ο Δημήτρης Παπανώτας «ξαναχτύπησε»: «Ήταν από τις μπούρδες που χρειάζεται πού και...

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε πρόσφατα ο Δημήτρης Παπανώτας μετά τα σχόλια που έκανε για τη σχέση των Βουλγαράκη – Ιωαννίδη.

Γιώργος Λιάγκας: «Είμαι σε σκέψη, λέτε να αφήσω το πρωινό και να...

Ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» αναφέρθηκε στον Νίκο Μουτσινά και τη νέα εκπομπή που θα παρουσιάσει ενώ αποκάλυψε πως σκέφτεται να κάνει και εκείνος ένα βραδινό σόου.

Ντέμης Νικολαΐδης: Αναστολή στον πλειστηριασμό του αγροτεμαχίου «φιλέτου» στην Αλεξανδρούπολη

Για τον θρύλο των γηπέδων, που έζησε στιγμές απόλυτης αποθέωσης και τα χειροκροτήματα χιλιάδων φιλάθλων, η ζωή μακριά από τα γήπεδα αποδείχθηκε πιο σκληρή από κάθε αντίπαλο που αντιμετώπισε.

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Πριν από ένα χρόνο διαγνώστηκα με ένα αυτοάνοσο»

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους καλεσμένη της εκπομπής «Happy Day» το πρωί της Πέμπτης αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Κουνούπια... στούκας

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι ειδικοί σχετικά με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Η ανησυχία είναι διάχυτη στην επιστημονική κοινότητα, καθώς εν μέσω της τουριστικής σεζόν οι επιπλοκές και οι θάνατοι από τη νόσο αυξάνονται δραματικά.

Οπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη λοίμωξη, ενώ τα κρούσματα διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Συνολικά ως την τελευταία ημέρα του Ιουλίου νόσησαν 33 άτομα, εκ των οποίων μόνο ένα δεν χρειάστηκε νοσηλεία. Ο πρώτος ασθενής δηλώθηκε στις 10 Ιουλίου, αλλά τα συμπτώματά του είχαν αρχίσει στις 21 Ιουνίου. Παράλληλα, οι έξι από τους ασθενείς, ηλικίας 74-92 ετών, δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τα 33 εγχώρια κρούσματα που προκάλεσε ο ιός του Δυτικού Νείλου, τα 29 ήταν βαριά, καθώς οι ασθενείς είχαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκέφαλος, νωτιαίος μυελός). Οι εκδηλώσεις αυτές ήταν εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση, με τον νεότερο ασθενή που εμφάνισε συμπτώματα να είναι 36 ετών και τον γηραιότερο 92 ετών. Μέχρι στιγμής ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει προκαλέσει τα περισσότερα κρούσματα στη Θεσσαλία, ενώ ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία.

Κρούσματα

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλία, καταγράφηκαν πέντε κρούσματα στον Δήμο Λαρισαίων, εκ των οποίων τα τέσσερα με συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, και ακόμη δύο στον Δήμο Κιλελέρ. Στον Δήμο Αγιάς εντοπίστηκαν δύο κρούσματα, το ένα με εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ ακόμη μία περίπτωση καταγράφηκε στον Δήμο Ελασσόνας, χωρίς παρενέργειες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ακόμα τρία κρούσματα του ιού εντοπίστηκαν στον Δήμο Καρδίτσας, όλα με εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, ένα στον Δήμο Παλαμά και ένα στον Δήμο Σοφάδων.

Παρόμοια εικόνα επικρατεί και στην Κεντρική Μακεδονία, με ένα κρούσμα να καταγράφεται στον Δήμο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, με εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, κι ακόμη ένα με παρεμφερή συμπτώματα στον Δήμο Βόλβης Θεσσαλονίκης. Στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής εντοπίστηκαν τρία κρούσματα, εκ των οποίων τα δύο με εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ στον Δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής υπήρξε ένα κρούσμα, που επίσης εμφάνισε συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Την ίδια ώρα, ένας άνθρωπος προσβλήθηκε από τον ιό του Δυτικού Νείλου στον Δήμο Σερρών, εμφανίζοντας συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως και δύο άτομα από τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά Σερρών και ένα από τον Δήμο Σκύδρας Πέλλας.

Αντίστοιχα περιστατικά καταγράφηκαν και στην υπόλοιπη χώρα, με δύο άτομα να προσβάλλονται από τον ιό στον Δήμο Λευκάδας με εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως κι ένα άτομο από τον Δήμο Αιγιαλείας Αχαΐας. Αντίστοιχα, δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας με εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα κι ένα με παρόμοια συμπτώματα στον Δήμο Ηγουμενίτσας Θεσπρωτίας. Τα εναπομείναντα δύο κρούσματα που προκάλεσε ο ιός του Δυτικού Νείλου βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Τρελά ερωτευμένος Έλληνας πρωταγωνιστής

Είμαι από τους ανθρώπους που σέβονται πάρα πολύ τις γυναίκες, με τον δικό μου τρόπο, τις αγαπώ πάρα πολύ.

Μαμά για τρίτη φορά Ελληνίδα ηθοποιός

Η όμορφη ηθοποιός με τον σύζυγό της, Νίκο Θεοδωρόπουλο υποδέχτηκαν το τρίτο τους μωρό.

Πρόκειται για την κατά 20 χρόνια νεότερη σύζυγο Έλληνα ηθοποιού

Η κυρία της φωτογραφίας είναι σύζυγος γνωστού ηθοποιού της...

Σόφη Ζανίνου: «Στα 18 μου συνειδητοποίησα ότι αυτό που μας έκανε ο πατέρας μου ήταν βία»

Η Σόφη Ζαννίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Happy Day» αποκάλυψε την ηλικία της και αναφέρθηκε στη σχέση με τον πατέρα της και γνωστό ηθοποιό, Ζαννίνο.

Διαζύγιο – βόμβα μετά από 15 χρόνια γάμου για γνωστό ηθοποιό

Έπειτα από 15 χρόνια έγγαμου βίου η ηθοποιός σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, τονίζοντας ότι ο γάμος τους έχει «οριστικά καταστραφεί».

Δύσκολες ώρες για τη Νίκη Κάρτσωνα – Έχασε τη μητέρα της

Πολύ δύσκολες ώρες για τη Νίκη Κάρτσωνα. Το πρώην μοντέλο και νυν επιχειρηματίας στον χώρο του ενδύματος, που μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και της ιδιαίτερης πατρίδας του Καλαμάτας, έχασε τη μητέρα του Ευγενία

Γιάννης Βούρος: Το χιουμοριστικό βίντεο με τα παιδιά του

Ο Γιάννης Βούρος πέρασε χρόνο με τα παιδιά του και γύρισαν και ένα αστείο βιντεάκι.