Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής...

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Εξιτήριο και επιστροφή στις πρόβες για την Παπαρίζου

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται πλέον η γνωστή τραγουδίστρια, η...

«Κλικ» της Ανδριολάτου με τον Παπακαλιάτη στην Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του...

Μαζί και «ερωτευμένοι» στη Βουδαπέστη ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και...

Υστερα από 12 χρόνια, ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέστρεψε στο σανίδι

Υστερα από 12 χρόνια, ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέστρεψε στο...

Έκλεισε η εταιρία που είχε πιστοποιήσει ως κατάλληλα τα σάπια και επικίνδυνα παιχνίδια του μοιραίου λούνα παρκ

«Λουκέτο» μετά τα... κόλλυβα

«Λουκέτο» μπήκε στην εταιρία που είχε πιστοποιήσει ως κατάλληλα τα σάπια και επικίνδυνα παιχνίδια του μοιραίου λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος Γιάννης, ενώ έχει εκδώσει δεκάδες παρόμοιες άδειες σε λούνα παρκ στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα. Η Διεύθυνση Βιομηχανικών Υποδομών και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Ανάπτυξης εξέδωσε απόφαση για το κλείσιμο της εταιρίας, που ήταν αναγνωρισμένος φορέας αξιολόγησης παιχνιδιών λούνα παρκ, με έδρα στη Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη εταιρία είχε χορηγήσει τις προβλεπόμενες άδειες για την πιστοποίηση του μοιραίου λούνα παρκ, καθώς και πολλών άλλων λούνα παρκ.

Η απόφαση ελήφθη την περασμένη Τρίτη από τους υπευθύνους της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, που διενήργησαν τη δική τους έρευνα μετά το δυστύχημα στις 19 Αυγούστου στο Πευκοχώρι. Οπως διαπιστώθηκε, η συγκεκριμένη εταιρία έδινε ψευδείς πιστοποιήσεις στο λούνα παρκ, το οποίο δεν θα έπρεπε να λειτουργεί εξαιτίας της κακής κατάστασης των μηχανημάτων του, που ήταν σάπια και επικίνδυνα. Επιπλέον, προέκυψε ότι ο πατέρας του ιδιοκτήτη της εταιρίας είχε υπογράψει τον περασμένο Μάιο πέντε υπεύθυνες δηλώσεις που πιστοποιούσαν την καταλληλότητα των παιχνιδιών.

Μετά την πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε και τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποδείχθηκε η τραγική κατάσταση των μηχανημάτων του μοιραίου λούνα παρκ. Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω των ερευνών της Εισαγγελίας για τις συνθήκες και τα αίτια της τραγωδίας που οδήγησαν στον θάνατο τον 19χρονο μπροστά στα μάτια των αδερφών και της μητέρας του. Ολο αυτό το διάστημα ο πατέρας του Γιάννη έχει φτάσει έως την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, διεκδικώντας τη σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης. Μάλιστα, έπειτα από αίτημά του και εισαγγελική εντολή τού δόθηκαν στοιχεία από τον αρμόδιο Δήμο Κασσάνδρας, που αποδεικνύουν πως κατά τη διάρκεια του 2024 η ιδιοκτήτρια εταιρία του λούνα παρκ δεν είχε προσκομίσει τα προβλεπόμενα έγγραφα για την αδειοδότησή του.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι η εισαγγελική και η πειθαρχική έρευνα για τις ευθύνες της δημάρχου Κασσάνδρας Αναστασίας Χαλκιά και του αρμόδιου υπαλλήλου για την αδειοδότηση του λούνα παρκ. Η δήμαρχος και ο υπάλληλος καλούνται να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν έκλεισαν το λούνα παρκ, το οποίο λειτουργούσε σχεδόν δύο μήνες μέσα στο καλοκαίρι χωρίς καμία άδεια, αν και είχαν ενημερωθεί με σχετικό έγγραφο της Αστυνομίας. Σήμερα η δήμαρχος επρόκειτο να καταθέσει στον πταισματοδίκη στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, με διερευνώμενο αδίκημα αυτό της παράβασης καθήκοντος. Ωστόσο, η κυρία Χαλκιά, που είχε ήδη λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την κατάθεσή της, ζήτησε και έλαβε ακόμη μία.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.



Μποζουκια Αθηνα