Gadget… αντικατάθλιψης: Ερευνητές βρήκαν τον τρόπο για να σκοτώσουν το «τέρας»

Νέα σούπερ συσκευή

Συσκευή για το κεφάλι που εκπέμπει ηλεκτρικούς παλμούς, σύμφωνα με ερευνητές του βρετανικού King’s College London, γιάτρεψε από την κατάθλιψη σχεδόν έξι στους 10 ασθενείς, θέτοντας υποψηφιότητα ως εναλλακτική θεραπεία της κατάθλιψης, από την οποία πάσχουν 280.000.000 άνθρωποι παγκοσμίως.

Η ερευνητική ομάδα δοκίμασε τη συσκευή «Flow tDCS Headset» σε 174 εθελοντές οι οποίοι έπασχαν από κατάθλιψη και, παρόλο που λάμβαναν φαρμακευτική αγωγή για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνέχιζαν να παρουσιάζουν σοβαρά ή ήπια συμπτώματα κατάθλιψης. Η συσκευή εκπέμπει ηλεκτρικούς παλμούς πολύ μικρής έντασης, οι οποίοι ενεργοποιούν το τμήμα του εγκεφάλου στο μέτωπο, το οποίο εμπλέκεται στην εμφάνιση της κατάθλιψης. Η συσκευή, σύμφωνα με την εφημερίδα «The U.S. Sun», συνοδεύεται με εφαρμογή για smartphone με κάμερα, μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να την τοποθετήσει με ακρίβεια στο κεφάλι του.

Μερικοί εθελοντές διέκοψαν τη φαρμακευτική αγωγή και χρησιμοποίησαν τη συσκευή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάθε ημέρα επί 10 εβδομάδες. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ανακούφισε από όλα τα συμπτώματα της κατάθλιψης το 57,5% των εθελοντών, ενώ το 64,2% δήλωσε ότι βελτιώθηκαν τα συμπτώματα. Οι εθελοντές που χρησιμοποίησαν τη συσκευή παράλληλα με τη φαρμακευτική αγωγή με αντικαταθλιπτικά που λάμβαναν ήδη είχαν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, καθώς υποχώρηση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης ανέφερε το 67,1%. Να σημειωθεί ότι οι ερευνητές επεσήμαναν ότι δεν παρατηρήθηκαν παρενέργειες από τη χρήση της συσκευής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Πέθανε η αδελφή του Τόνυ Μαυρίδη

Δυσκόλες ώρες αντιμετωπίζει ο  Τόνυ Μαυρίδης.Ο μουσικός παραγωγός έχασε...

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό