Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Αμαξοστοιχία Intercity στην Πιερία λίγο έλειψε να πέσει πάνω σε συρμό του προαστιακού που υπέστη βλάβη

Πάλι καλά που είχαν... σήμα στα κινητά οι μηχανοδηγοί και συνομίλησαν, αν και στο σημείο λειτουργεί η περιβόητη τηλεδιοίκηση

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως κινδύνευσαν να συγκρουστούν δύο τρένα στην Πιερία, παρά το γεγονός ότι λειτουργούν η περιβόητη τηλεδιοίκηση και η σηματοδότηση της σιδηροδρομικής γραμμής, εν αντιθέσει με την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς. Η παρ’ λίγον σύγκρουση τρένων σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, όταν η αμαξοστοιχία Intercity με προορισμό την Αθήνα λίγο έλειψε να πέσει πάνω σε συρμό του προαστιακού που είχε σταματήσει στις ράγες λόγω βλάβης, στο ύψος του Κορινού.

Ολα άρχισαν όταν συρμός του προαστιακού που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα υπέστη βλάβη περίπου στις 5 το απόγευμα, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί 1,5 χιλιόμετρο πριν από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κορινού. Η αμαξοστοιχία Intercity 57, που κινούνταν και αυτή στη γραμμή καθόδου με προορισμό την Αθήνα, πλησίασε έχοντας «πράσινους» σηματοδότες προς τον προπορευόμενο χαλασμένο συρμό του προαστιακού. Οι μηχανοδηγοί της Intercity διαπίστωσαν τον κίνδυνο νέου δυστυχήματος μόνο όταν άκουσαν από τον ασύρματο τον συνάδελφό τους του προαστιακού να ενημερώνει πως παραμένει ακινητοποιημένος στον σταθμό του Κορινού, λόγω βλάβης.

Αμέσως οι μηχανοδηγοί των δύο τρένων συνομίλησαν μέσω κινητού τηλεφώνου για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς η περιβόητη τηλεδιοίκηση φαίνεται πως δεν προειδοποίησε τον σταθμάρχη για την επικείμενη σύγκρουση. Μάλιστα, η σηματοδότηση έδειχνε πράσινο και το Intercity κατευθυνόταν προς το τρένο του προαστιακού! Τελικά η αμαξοστοιχία, που κατευθυνόταν προς Αθήνα, φρέναρε πριν συγκρουστεί με τον προπορευόμενο συρμό. Η διοίκηση του ΟΣΕ αναφέρει σε ανακοίνωση ότι θα διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του περιστατικού, σημειώνοντας ότι στο τμήμα αυτό του σιδηροδρομικού δικτύου λειτουργούν η σηματοδότηση και η τηλεδιοίκηση από τον Αύγουστο του 2023, έχοντας λάβει τα πιστοποιητικά ασφαλείας που απαιτούνται από τη σχετική νομοθεσία, ενώ διαθέτει το ανάλογο πιστοποιητικό ασφαλούς λειτουργίας από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ).

«Με δεδομένη την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων που εγγυάται διεθνώς η λειτουργία συστημάτων σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, ο ΟΣΕ, η ΕΡΓΟΣΕ και η κατασκευάστρια εταιρία άμεσα κάνουν όλους τους απαιτούμενους τεχνικούς ελέγχους, όπως επιβάλλουν τα τεχνικά εγχειρίδια των συστημάτων αυτών, με σκοπό την εξακρίβωση των ακριβών αιτίων που αναφέρονται στο ανωτέρω περιστατικό» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος. Η ανακοίνωση του ΟΣΕ προκαλεί εύλογα ερωτήματα γιατί δεν λειτούργησαν αποτρεπτικά τα δύο συστήματα της φωτοσήμανσης και της τηλεδιοίκησης, ενώ έπρεπε να επικοινωνήσουν μέσω κινητού οι μηχανοδηγοί των δύο τρένων για να μη σημειωθεί το μοιραίο…

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΟΣΕ Νίκος Τσικαλάκης υποστηρίζει σε δηλώσεις του ότι «δεν φαίνεται ανθρώπινο λάθος» για την παρ’ ολίγον σύγκρουση των τρένων, ρίχνοντας το… μπαλάκι των ευθυνών σε τεχνικό πρόβλημα και στην κατασκευάστρια εταιρία. «Και ο σταθμάρχης και ο μηχανοδηγός πολύ πριν πλησιάσει το ένα τρένο το άλλο ήταν σε συνεννόηση και από ό,τι φαίνεται δεν είναι ανθρώπινο λάθος. Εχουν μπει μέσα η κατασκευάστρια εταιρία και ο ΟΣΕ, που συντηρούν το δίκτυο, από ό,τι φαίνεται το θέμα είναι τεχνικό. Αλλά θα έχουμε ακριβή συμπεράσματα όταν βγει το πόρισμα, που θα αφορά και τη σηματοδότηση» δήλωσε. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι ο ΟΣΕ ερευνά την υπόθεση. «Εχουν γίνει κινήσεις τεχνικά. Από τη Δευτέρα το απόγευμα έχουν γίνει πολλά δοκιμαστικά. Πλέον ανταποκρίνεται ο σηματοδότης. Λειτουργεί και η τηλεδιοίκηση και η φωτοσήμανση» είπε, σημειώνοντας ότι «θα ερευνηθούν και όλοι οι διάλογοι».

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.




Μποζουκια Αθηνα