Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Αναζητώντας την αλήθεια στο… Μπάρι

Οι οικογένειες των αγνοούμενων Ελλήνων ψάχνουν να εντοπίσουν τους συγγενείς τους (ζωντανούς ή νεκρούς)

Την κατάσταση στα χέρια τους παίρνουν οι οικογένειες των Ελλήνων επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic» για την τύχη των οποίων δεν υπάρχει καμία πληροφορία από την περασμένη Κυριακή. Οι συγγενείς των αγνοουμένων βρίσκονται από χθες το απόγευμα στην Ιταλία προκειμένου να αναζητήσουν οι ίδιοι πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους, καθώς οι ιταλικές Αρχές αποδεικνύονται τραγικά ανεπαρκείς στην παροχή αξιόπιστων στοιχείων. Οι συγγενείς των αγνοουμένων έφτασαν αεροπορικώς στο Μπάρι χθες στις 7.00 το απόγευμα τοπική ώρα προκειμένου να ψάξουν στα νοσοκομεία και οπουδήποτε αλλού μπορεί να μάθουν κάτι για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.

Μαζί τους έχουν φωτογραφίες των συγγενών τους, τις οποίες θα δείξουν σε άλλους διασωθέντες επιβάτες, σε διασώστες και γιατρούς, ελπίζοντας ότι κάποιος θα θυμηθεί οτιδήποτε σχετικό. Η αναζήτηση θα γίνει σε συνεργασία με τις ελληνικές προξενικές Αρχές και την πλοιοκτήτρια εταιρία και με τη βοήθεια διερμηνέα και γιατρού, κυρίως στα νοσοκομεία της Ιταλίας, όπου διακομίστηκαν επιβάτες του μοιραίου πλοίου.
4erq345tert 3Ανάμεσα στους συγγενείς των αγνοουμένων είναι και ο γιος του οδηγού φορτηγού Νίκου Σαγιρίδη, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στις λίστες των αγνοουμένων επιβατών του «Norman Atlantic». «Ελπίζουμε να τον βρούμε ζωντανό, έστω και βαριά τραυματισμένο» δηλώνει στο ΑΠΕ ο γιος του 60χρονου οδηγού Κώστας Σαγιρίδης που μίλησε τελευταία φορά με τον πατέρα του τα ξημερώματα της Κυριακής.

«Παρακολουθούσαμε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς μήπως και τον εντοπίσουμε, μάταια όμως. Επικοινωνήσαμε με τις οικογένειες των λοιπών αγνοουμένων και κάναμε κάποιες ενέργειες από κοινού προς την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη και στον Ερυθρό Σταυρό. Το μόνο που μας έχει απομείνει, είναι να ψάξουμε σε όλα τα νοσοκομεία» επισημαίνει ο κ. Σαγιρίδης. Μεταξύ των αφιχθέντων συγγενών βρίσκονται και εκείνοι του Ελληνα επιβάτη, τον οποίο οι Ιταλοί πιστεύουν ότι έχουν ταυτοποιήσει μεταξύ των νεκρών. Οι συγγενείς του αγνοουμένου θα κληθούν να αναγνωρίσουν τη σορό, ώστε να ξεκαθαρίσει αν πρόκειται ή όχι για τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Πάντως η ανεπίσημη «ταυτοποίηση» του νεκρού από πλευράς ιταλικών Αρχών ελάχιστη αξία έχει, αν λάβει κανείς υπόψη του τη μακάβρια γκάφα τους σχετικά με τον Γιώργο Δούλη. Την περασμένη Κυριακή ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε δηλωθεί επίσημα ως νεκρός, χωρίς να έχει αναγνωριστεί από την οικογένειά του, αλλά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς οι Ιταλοί παραδέχτηκαν επίσημα ότι έκαναν λάθος και ότι το όνομά του δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των θυμάτων, αλλά των αγνοουμένων!

Κατόπιν τούτου, τα τελευταία επίσημα στοιχεία του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος αναφέρουν ότι οι νεκροί από τη ναυτική τραγωδία ανέρχονται σε δέκα, μεταξύ των οποίων δύο Ελληνες, ενώ οι αγνοούμενοι είναι 19, από τους οποίους Ελληνες είναι οι δέκα.

Τέλος, το κουφάρι του «Norman Atlantic» βρίσκεται από χθες το μεσημέρι δεμένο στο λιμάνι του Μπρίντιζι. Οι Αρχές θα ερευνήσουν το εσωτερικό του προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι και να συγκεντρώσουν στοιχεία για την υπό εξέλιξη δικαστική έρευνα.

«Ευθύνες έχει και η εταιρία ΑΝΕΚ»
4erq345tert 1
«ΚΑΙ η εταιρία ΑΝΕΚ έχει τις ευθύνες της. Οι Ελληνες συμπλήρωσαν τις λίστες. Οποιος ακολούθησε τις δικές μας οδηγίες, σώθηκε» υποστήριξε καταθέτοντας στους ανακριτές ο καπετάνιος του «Norman Atlantic» Αρτζίλιο Τζιακομάτσι (φωτό), εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ εις βάρος της ελληνικής εταιρίας για υπερφόρτωση του πλοίου. «Υπάρχουν ναυτικά λάθη, αλλά και εμπορικά…» είπε αναφερόμενος και πάλι στην ΑΝΕΚ, επισημαίνοντας πως σε ό,τι αφορά τη διαφορά στον αριθμό των αγνοουμένων, ενδέχεται να είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο περισσότερα άτομα και οχήματα από αυτά που γράφτηκαν στα έγγραφα επιβίβασης. Μίλησε επίσης για τις ώρες αγωνίας που πέρασαν εκείνος και το πλήρωμα όσο περίμεναν βοήθεια και υποστήριξε ότι από την Ελλάδα δεν έφτασαν απαντήσεις στο κάλεσμά του για βοήθεια. Κατέθεσε, τέλος, ότι η φωτιά έφτασε στην καμπίνα του και καταστράφηκαν αρκετά έγγραφα του πλοίου.

Εν τω μεταξύ, ο ιταλικός Τύπος δημοσίευσε τα στοιχεία των τεσσάρων ατόμων, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου του γραφείου της ΑΝΕΚ στην Ιταλία (δεν αναφέρεται όνομα), του υπαλλήλου της εταιρείας Παύλου Φαντάκη, του 45χρονου υπευθύνου καταστρώματος Λουίτζι Γιόβινε και του 56χρονου μηχανικού Φραντσέσκο Ρομάνο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...