Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, 2025

«Ταμπού»: Ο Νεκτάριος ετοιμάζει την εκδίκησή του

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ταμπού».Η...

Έξαλλος ο Ανδρέας Μικρούτσικος: «Έχουν βαλθεί να βγάλουν το μάτι του Παπαδάκη»

«Εκπλήσσομαι γιατί πολλές φορές ακούω πράγματα που με αφορούν…...

Απασφάλισε ο Ετεοκλής Παύλου: «Δεν θα απολογηθούμε στον Γιώργο Λιάγκα»

Την δική του αιχμηρή απάντηση έδωσε σήμερα το πρωί...

Πέτρος Φιλιππίδης: Αναβλήθηκε η δίκη του στο Εφετείο

Αναβλήθηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Εφετείο καθώς...

Η απαγωγή του Μανώλη Καραμολέγκου το μακρινό 2014 και η φωτιά που κατέστρεψε την Τρίτη το εργοστάσιο της αρτοβιομηχανίας

Καταραμένος Γενάρης για τον «βασιλιά του ψωμιού»

Ο Γενάρης αποδεικνύεται «καταραμένος» για την οικογένεια Καραμολέγκου, η ιστορία της οποίας θα μπορούσε να αποτελέσει έμπνευση για τη συγγραφή μυθιστορήματος, αφού η τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο της γνωστής αρτοβιομηχανίας ξύπνησε «μαύρες» μνήμες από την απαγωγή του ιδιοκτήτη το μακρινό 2014. Ακριβώς έντεκα χρόνια μετά την περιπέτεια του Μανώλη Καραμολέγκου, η οικογένεια είδε το απόγευμα της Τρίτης τις εγκαταστάσεις της στο Κορωπί να τυλίγονται στις φλόγες. Αμέσως ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και ρίχτηκαν στη μάχη, όμως η πύρινη λαίλαπα προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στα logistics της εταιρίας Απολλώνιον, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί στους χώρους του εργοστασίου, που συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.

Το εργοστάσιο στις φλόγες

«Ευτυχώς, μεγάλη ευλογία, δεν ήταν κανένας άνθρωπος μέσα, βγήκαν όλοι έξω! Εφτασε αμέσως η Πυροσβεστική. Πραγματικά, τους ευχαριστώ και όλους τους ανθρώπους μας, οι οποίοι τρέξανε να σβήσουν τη φωτιά» είπε σε δηλώσεις του ο Μανώλης Καραμολέγκος, ιδιοκτήτης του εργοστασίου, επιβεβαιώνοντας ότι τα logistics του της εταιρίας Απολλώνιον κάηκαν ολοσχερώς. Ακολούθησε και η επίσημη ανακοίνωση από την εταιρία, η οποία έκανε σαφές ότι η λειτουργία του εργοστασίου συνεχίζεται απρόσκοπτα. Μάλιστα, η διοίκηση της εταιρίας επισήμανε ότι έχει ήδη αρχίσει τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών και παράλληλα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια η εταιρία Απολλώνιον να εξασφαλίσει τη σωστή τροφοδοσία των καταστημάτων της, διασφαλίζοντας στο ακέραιο την εξυπηρέτηση των πελατών της.

Ο Μανώλης Καραμολέγκος

«Εκφράζουμε ακόμη μία φορά την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη στο Πυροσβεστικό Σώμα και τους εθελοντές δασοπυροσβέστες για την άμεση και αποτελεσματική επέμβασή τους, καθώς και στους εργαζομένους μας για την ψυχραιμία και τη συνεργασία που επέδειξαν» τονίζεται στην ανακοίνωση. Ο πρώτος μήνας του έτους αποδείχτηκε ακόμη μία φορά δραματικός για τον επιχειρηματία, που ακριβώς έντεκα χρόνια πριν είχε πέσει θύμα απαγωγής και τελικά εξέπληξε το πανελλήνιο, όταν κατάφερε μόνος του να σωθεί χάρη στην οξυδέρκειά του. Ηταν βραδινές ώρες της 15ης Ιανουαρίου, όταν ο Μανώλης Καραμολέγκος ενημέρωνε τους δικούς του ότι φεύγει από το εργοστάσιο ζητώντας τους να τον περιμένουν για το φαγητό. Πράγματι, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και ξεκίνησε για το σπίτι του στην Πεντέλη, ωστόσο, στη διασταύρωση των οδών Κλεισθένους και Οσσης, στον Γέρακα, τον περίμεναν οι απαγωγείς του, οι οποίοι είχαν σκηνοθετήσει ένα τροχαίο ατύχημα.

Στιγμιότυπα από την απαγωγή του επιχειρηματία το 2014

Οταν ο επιχειρηματίας αντίκρισε την εικόνα, κατέβηκε από το αυτοκίνητό του για να βοηθήσει, όμως οι δράστες τού επιτέθηκαν και τον έβαλαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου τους. Οι αστυνομικοί, που κλήθηκαν από κατοίκους της περιοχής, βρήκαν το κλεμμένο μηχανάκι που είχαν χρησιμοποιήσει για το ψεύτικο τροχαίο οι απαγωγείς, σπασμένα γυαλιά και αίματα. Από το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του εργοστασιάρχη διαπιστώθηκε ότι οι απαγωγείς κινούνταν στην περιοχή των Μεσογείων, ενώ την επόμενη ημέρα το πρωί τηλεφώνησαν στον οικονομικό διευθυντή του επιχειρηματία και του ζήτησαν ως λύτρα το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ!

Στιγμιότυπα από την απαγωγή του επιχειρηματία το 2014

Αμέσως άρχισαν οι έρευνες των Αρχών με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών, όμως το απόγευμα της 16ης Ιανουαρίου, σχεδόν 16 ώρες μετά την αρπαγή του πολυμήχανου επιχειρηματία, ο ίδιος έπεισε έναν από τους δράστες που τον φρουρούσαν να τον αφήσει ελεύθερο, ενώ τον διαβεβαίωσε πως θα προσλάβει για δουλειά τη γυναίκα του και θα φροντίσει το παιδί του. Τελικά, ο Μανώλης Καραμολέγκος παρουσιάστηκε στο Α.Τ. Κερατέας μαζί με τον 37χρονο Μολδαβό δράστη, βάζοντας τέλος στην αγωνία της οικογένειάς του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το τελευταίο αντίο στον Πάνο Τουλιάτο

Το τελευταίο αντίο στον Πάνο Τουλιάτο σήμερα στο Γ’...

Το απίθανο κόλπο απατεώνων στη Λαμία

Εναν νέο τρόπο εξαπάτησης έχουν βρει επιτήδειοι για να...

«Ο Τιμωρός»: Ο Μάρκος αντιμετωπίζει στα ίσια τη Δομινίκη

Όσα θα δούμε απόψε στο επεισόδιο της σειράς «Ο Τιμωρός».Η ώρα μεγάλων αποκαλύψεων πλησιάζει,...