Κυριακή, 23 Μαρτίου, 2025

Ο παλμός της Eurovision κάθε Σάββατο στην ΕΡΤ

Αντίστροφη μέτρηση για τη Eurovision και ειδική εκπομπή για...

Σούπερ σκάνδαλο με τον Σουηδό τραγουδιστή που κέρδισε τη Eurovision το 2015...

Για κέρατο και ξυλοδαρμούς κατηγορεί τον Σουηδό τραγουδιστή που...

Ο… Ιούδας του Στεφανάκου και ο Ουκρανός πολέμαρχος!

Κέρδος μέχρις εσχάτων! Η μάνικα στάζει χρυσό αλλά και...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Κυριακή 23 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Κατά ένα συμπτωματικό τρόπο η μέρα θα σας...

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για δύο σκευάσματα

Υγειονομικές βόμβες φάρμακα για τη στύση και τη σιλουέτα

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων στους καταναλωτές, σχετικά με δύο σκευάσματα. Πρόκειται για ένα προϊόν κατά της στυτικής δυσλειτουργίας και για συμπληρώματα διατροφής που διαφημίζονται για την απώλεια βάρους.

«Ο ΕΟΦ κατόπιν ενημέρωσης των γερμανικών Αρχών προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος AB SLIM SLIM – Cellulose capsule. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε από την αρμόδια Αρχή της Γερμανίας, το προϊόν βρέθηκε να περιέχει τη φαρμακευτική δραστική ουσία σιβουτραμίνη, χωρίς αυτή να αναγράφεται στην επισήμανση» αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση για το συμπλήρωμα διατροφής και συνεχίζει:

«Η σιβουτραμίνη είναι μια δραστική ουσία που αποσύρθηκε από το 2010 από την αγορά για λόγους ασφαλείας, καθώς η κατανάλωσή της συνδέθηκε με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως η αύξηση της αρτηριακής πίεσης ή/και του καρδιακού ρυθμού και με την αύξηση του κινδύνου για άτομα με ιστορικό στεφανιαίας νόσου, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, αρρυθμία ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους, να μην το χρησιμοποιήσουν».

Παράλληλα ο ΕΟΦ προχώρησε και σε δεύτερη ανακοίνωση σχετικά με το σκεύασμα για τη στυτική δυσλειτουργία. «Κατόπιν ενημέρωσης από τις γερμανικές Αρχές, ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος KAMAGRA 100 mg ORAL JELLY. Το συγκεκριμένο προϊόν προωθείται στο διαδίκτυο και είναι πιθανόν να διακινείται και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, όμως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες, ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση του ανωτέρω σκευάσματος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν» επισήμανε σχετικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Kαλογήρου στον δρόμο του Παϊσιου

Αγνώριστοι (για τις ανάγκες των ρόλων τους) σταρ της...

Σκύλος αξίας 5.250.000 ευρώ

Τα μαλλιά της κεφαλής του πλήρωσε Ινδός για να...

Το ζευγάρι Ελλήνων που… παράτησε τη Σαντορίνη και συστήνει στους Νεοζηλανδούς το ελληνικό σουβλάκι

Το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο θριαμβεύει στη μακρινή Νέα Ζηλανδία,...

Κόλαση η ζωή των κατοίκων γύρω από το Γ’ Νεκροταφείο, με τους τάφους να έχουν φτάσει στις εισόδους των σπιτιών

Μια εκκωφαντική «κραυγή» αγωνίας υψώνεται από τις γειτονιές γύρω...

Ανύπαντρες έβαλαν νυφικό για καλό σκοπό

Η showbiz ντύθηκε νυφούλα λέγοντας «Yes, I do». Οπως...