Εναν νέο τρόπο εξαπάτησης έχουν βρει επιτήδειοι για να αποσπούν χρήματα από επαγγελματίες της εστίασης. Ενας εξ αυτών τηλεφώνησε σε τουλάχιστον δύο εστιατόρια, παριστάνοντας τον δήμαρχο Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου, και έκανε μεγάλη παραγγελία σε σουβλάκια, υποστηρίζοντας ότι προορίζονται για εκδήλωση κοπής πίτας.
Μαζί με τα σουβλάκια, όμως, ζήτησε και δύο κάρτες PaySafe των 100 ευρώ, παίρνοντας τηλεφωνικά τους κωδικούς τους. Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων επικοινώνησαν με τον δήμαρχο Λαμιέων ενώ βρισκόταν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και εκείνος τους ξεκαθάρισε έκπληκτος ότι δεν είχε καμία σχέση με τον άγνωστο που είχε τηλεφωνήσει λίγη ώρα νωρίτερα.
Αμέσως, οι επιχειρηματίες διέδωσαν την απάτη για να προειδοποιήσουν άλλους επαγγελματίες, ώστε να αποφύγουν πιθανή εξαπάτηση. «Προσοχή προς όλα τα μαγαζιά εστίασης στη Φθιώτιδα, ο αριθμός 69****** αποκαλείται δήμαρχος της Λαμίας, κάνοντας παραγγελία για το δημαρχείο και ζητάει κάρτες PaySafe μεγάλης αξίας. Μην την πατήσει κανένας, είναι απατεώνας. Παρακαλώ, κοινοποιήστε» έγραψε χρήστης σε ανάρτησή του στο Instagram, θέλοντας να προειδοποιήσει για τη δράση των απατεώνων.
Παρόμοιο περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Παλαιό Φάληρο, όπου επιτήδειος τηλεφώνησε σε ψητοπωλείο και έδωσε μια τεράστια παραγγελία με 30 χοιρινά καλαμάκια, άλλα τόσα κοτόπουλου και δέκα σαλάτες (!), παριστάνοντας τον δήμαρχο. Ωστόσο, η ιδιοκτήτρια μυρίστηκε την απάτη και άφησε τον απατεώνα… νηστικό!