Χάκερ σε ΕΥΠ: Η ειδικότητα που ξεχωρίζει στον διαγωνισμό των νέων προσλήψεων

309 άτομα θα μπουν στη «μονάδα» των Ελλήνων πρακτόρων

Προς άγραν Ελλήνων… «007» και χάκερ έχει βγει η ΕΥΠ, η οποία θα προσλάβει τμηματικά 309 άτομα, που θα ριχτούν στη μάχη κατά του εγκλήματος και των κυβερνοεπιθέσεων! Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη προκήρυξη προσλήψεων 110 ατόμων δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και οι αιτήσεις των υποψηφίων αρχίζουν από τις 3 έως τις 30 Απριλίου 2025. Οι θέσεις αφορούν χειριστές κυβερνοχώρου, νομικούς, οικονομολόγους, προγραμματιστές, τεχνικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών και δικτύων, και διαχειριστές ανθρώπινου δυναμικού. Ως το καλοκαίρι θα ακολουθήσει διαγωνισμός για 70 άτομα και από τον Σεπτέμβριο ένας τρίτος διαγωνισμός προσλήψεων 129 επιχειρησιακών στελεχών ως «πράκτορες πεδίου», με εξειδίκευση σε επιχειρήσεις κατασκοπίας και αντικατασκοπίας.

Μάλιστα, τα πρώτα 110 άτομα θα εισαχθούν για θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην Ακαδημία Πληροφοριών και Αντικατασκοπίας, ενώ στη συνέχεια θα στελεχώσουν κομβικές θέσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων θα γίνει με μεικτό σύστημα επιλογής, που συνδυάζει αντικειμενικά κριτήρια (μόρια) και αξιολόγηση ειδικότερων προσόντων μέσω ΑΣΕΠ. Απευθύνεται σε πτυχιούχους διάφορων ειδικοτήτων πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν γεννηθεί έως το 2004 και να μην έχουν κώλυμα διορισμού, να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και να μην έχουν οποιαδήποτε ποινή για κάποια αδικήματα και να μην είναι υπόδικοι.

Οι χειριστές κυβερνοχώρου αποτελούν τον βασικό πυρήνα των επιχειρήσεων της ΕΥΠ. Ρόλος των… cyber operators είναι ο εντοπισμός και η συλλογή δεδομένων στον κυβερνοχώρο, η διασφάλιση των διαβαθμισμένων πληροφοριών – επικοινωνιών και η αξιολόγηση και η πιστοποίηση προϊόντων πληροφορικής – επικοινωνιών και κρυπτογραφικών συστημάτων. Παράλληλα συμβάλλουν σε 24ωρη βάση στην ενίσχυση της ψηφιακής ασφάλειας των υποδομών της Δημόσιας Διοίκησης της χώρας για την αντιμετώπιση πάσης φύσεως περιστατικών κυβερνοασφάλειας.

Ο διαγωνισμός προσλήψεων περιλαμβάνει και 12 θέσεις νομικών, οι οποίοι θα χειρίζονται σύνθετες υποθέσεις και θα παρέχουν συμβουλές που θα μετριάζουν νομικούς και κανονιστικούς κινδύνους, διασφαλίζοντας την εναρμόνιση των δράσεων της ΕΥΠ με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι 13 οικονομολόγοι (finance officers) που αναμένεται να προσληφθούν έχουν ρόλο να διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της ΕΥΠ, μέσω της διασφάλισης της οικονομικής ακεραιότητάς της, και να έχουν υποστηρικτικό ρόλο στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας: Κατέρρευσε η μητέρα της Μυρτώς μόλις έφτασε η σορός στην εκκλησία

«Ράγισαν» καρδιές στο τελευταίο αντίο της 19χρονης Μυρτώς στην...

Κεφαλονιά: Ο σύντροφος της Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή του – Η συνάντησή τους το μοιραίο βράδυ

Ο σύντροφος της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά με την αστυνομία να κάνει έρευνες για τις αιτίες που την οδήγησαν στον θάνατο.

Κεφαλονιά: Η βιντεοκλήση και τα SMS της Μυρτώς με 66χρονο – Η κατάθεσή του τα ανατρέπει όλα

Η κατάθεση ενός 66χρονου άντρα από την Πρέβεζα φέρνει...

Νοσηλεύεται γνωστή ηθοποιός – Η μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η ηθοποιός που έχει διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση κατα πλάκας από το 2021, τα τελευταία χρόνια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της

Κεφαλονιά: Τρανς μυστικά στο δωμάτιο της κοκαΐνης

Στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλλονιά...

«Δευτερόλεπτα πριν πάθει το εγκεφαλικό ο Μυλωνάκης απάντησε σε μήνυμα της Μεσσαροπούλου λέγοντας…»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Δήμος Βερύκιος κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Happy Day» για την Τίνα Μεσσαροπούλου.

«Κλειδί» ο πρώην της Μυρτώς

Να συνθέσουν τα κομμάτια ενός δύσκολου και πολύπλοκου παζλ...

Κεφαλονιά: Οι λυγμοί της μητέρας της Μυρτώς – «Θα πάω να βρω τη Μυρτούλα μου, το ορκίζομαι»

Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά κάτω από περίεργες συνθήκες μίλησε με λυγμούς στην εκπομπή «Το Πρωινό».