Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Η δημόσια συγγνώμη της Τσιμτσιλή στον Στάνκογλου: «Δε φανταζόμασταν πως θα πάρει...

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή μέσα από την εκπομπή «Happy Day»...

«Ο παράδεισος των κυριών»: Η Στέλλα δημιουργεί έντονο προβληματισμό στη Ματούλα

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Περιμένει τρίτο παιδάκι και το ανακοίνωσε στο instagram

Τρισευτυχισμένη είναι η γνωστή κυρία της σόουμπιζ καθώς θα...

Ο Γιάννης Στάνκογλου είχε κάνει ποδαρικό στην εκπομπή της Χρηστίδου πριν από...

Η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Γιάννης Στάνκογλου είναι το...

Στο θέατρο του… παραδείσου «μετακόμισε» η Λίνα Λαμπράκη

Η σπουδαία ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

8a77d66d5Για τη γειτονιά των αγγέλων «ταξίδεψε» η πρωταγωνίστρια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Λίνα Λαμπράκη. Η σπουδαία ηθοποιός, που ερμήνευσε μεταξύ άλλων την Ηλέκτρα του Σοφοκλή (1975) με το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη (έργο-σταθμός στην καριέρα της), «έφυγε» σε ηλικία 78 ετών το βράδυ του Σαββάτου. Η μεγάλη πρωταγωνίστρια είχε γεννηθεί στην Κομοτηνή και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Λυκούργου Σταυράκου στην Αθήνα.

Από το 1971 μέχρι σήμερα ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Διατέλεσε μέλος της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής ΣΕΗ στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (1978-1980), μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (1981-1983) και υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (1989-1990). Είχε συνταξιοδοτηθεί, αλλά δίδασκε μέχρι πρόσφατα στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ, ενώ συνεργαζόταν με θεατρικά σχήματα της πόλης.

Ο διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Σωτήρης Χατζάκης σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θρηνεί την απώλεια της Λίνας Λαμπράκη. Κορυφαία ηθοποιός, εμβληματική φυσιογνωμία του ΚΘΒΕ, δασκάλα της σχολής και αγαπημένη φίλη, η Λίνα μάς αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στις καρδιές μας και στις τάξεις του ΚΘΒΕ. Τη θυμάμαι στην τελευταία της εμφάνιση ως Εκάβης, στην ορχήστρα της Επιδαύρου, με ανοιχτά τα υπέροχα χέρια της να αιωρείται, ιέρεια στο μυστήριο του Θεάτρου. Καλό ταξίδι».

Το δικό του «αντίο» είπε μέσα από το Διαδίκτυο και ο σκηνοθέτης Χρήστος Δήμας που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: «Εφυγε η Λίνα Λαμπράκη… Μεγάλη κυρία του θεάτρου που όσοι περάσαν ποτέ από την οικογένεια του ΚΘΒΕ ξέρουν πόσο σημαντική υπήρξε ως Ηθοποιός και ως Δασκάλα… Είχαμε πάει και είδαμε παρέα το “Τέσσερα” τότε, το 2000…. Μου είχε πει: “Θα ήθελα να ήσουν γιος μου”. Της είχα υποσχεθεί μια ταινία, δεν πρόλαβα… Καλό της ταξίδι».

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Cine Δέσποινα: Επιστολές… αγάπης και φωτογραφίες των σταρ της εποχής με την «κυρα-Γιώργαινα»

Εχοντας περάσει έξι ημέρες από την ταφή της Δέσποινας...

«Μετακομίζει» σε νέο κανάλι ο «Έρωτας φυγάς;»

Τελικά, ρίχνει οριστικά και αμετάκλητα αυλαία στις αρχές Φεβρουαρίου...

Καταγγελία της Μαρίας Αλεξάνδρου για ομαδικό βιασμό από τρεις Αλβανούς έναν μήνα

Θύμα ομαδικού βιασμού και της «μαφίας των λουκουμάδων», στην...

Βαλέρια Κουρούπη: Δείτε με ποιον νεαρό ηθοποιό είναι ζευγάρι

Η Βαλέρια Κουρούπη μετά τον χωρισμό της από τον...

Γιάννης Στάνκογλου – Σίσσυ Χρηστίδου: Το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ

Ο Γιάννης Στάνκογλου «χαμογελάει και πάλι» στην προσωπική ζωή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣΕρευνήστε τις εξαρτήσεις που γίνονται ανασταλτικές και κάντε κάτι...

Αποκάλυψη Λιάγκα για Στάνκογλου: «Τη σχέση αυτή τη ξέρουμε εδώ και καιρό»

Ο Γιώργος Λιάγκας μετά την αποκάλυψη της Σταματίνας Τσιμτσιλή...

Ο Γιάννης Στάνκογλου ερωτευμένος μετά το διαζύγιό του με κυρία των media

Ο Γιάννης Στάνγκογλου πρόσφατα αποκάλυψε πως πήρε διαζύγιο ωστόσο...