Οι διάλογοι των «ανιψιών» του αρχιχούλιγκαν «θείου» που πότιζαν δρόμους με αίμα

Ως αργά χθες οι απολογίες τους ενώπιον της 2ης ανακρίτριας

Ως αργά χθες απολογούνταν στη 2η ανακρίτρια ανηλίκων οι πρώτοι οκτώ -από τους συνολικά 13- οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι κατηγορούνται για σωρεία αδικημάτων, μεταξύ των οποίων εγκληματική οργάνωση, ληστεία, αρπαγή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, με την επιβαρυντική περίσταση ότι οι πράξεις είχαν αθλητικό υπόβαθρο. Οι συλληφθέντες ήταν χωρισμένοι σε δύο εγκληματικές οργανώσεις με τα ονόματα «Νέος Κόσμος» και «Μπραχάμι». Αρχηγικό ρόλο φέρεται ότι είχε ένας 38χρονος από την Αλβανία, τον οποίο οι «άγουροι» χούλιγκαν αποκαλούσαν «boss» ή «θείο».

Η αντίστροφη μέτρηση για τις συλλήψεις τους άρχισε στις 18 Αυγούστου 2024, στη Νέα Σμύρνη, όπου είχαν επιτεθεί σε έναν φίλαθλο του Πανιωνίου και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Η «αγέλη» των «θερμοκέφαλων» οπαδών είχε εντοπίσει αρχικά κάποιους οπαδούς των «κυανέρυθρων» να κάνουν γκράφιτι και, στη συνέχεια, είχαν σακατέψει στο ξύλο τον έναν εξ αυτών, χωρίς αφορμή και αιτία, χρησιμοποιώντας ξύλινο ρόπαλο και πτυσσόμενο κλομπ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της επίθεσης φώναζαν: «Μόνο ΑΕΚ, ρε π@@@@@@ς, μόνο ΑΕΚ, ρε μ@@@@α»!

Σαν να μην έφτανε ο ξυλοδαρμός, οι δράστες διέλυσαν και τη μοτοσικλέτα του θύματος, το οποίο υπέστη ρήξη σπλήνας και χρειάστηκε να χειρουργηθεί προκειμένου να μη χάσει τη ζωή του. Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος που διημείφθη ανάμεσα σε δύο από τους κατηγορουμένους στις 28 Ιανουαρίου, μετά την κατάθεση του ενός για το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη:

Κατηγορούμενος 1: Σε βρήκαν; Σε κατηγορούν;

Κατηγορούμενος 2: Ολους, όχι μόνο εμένα, όλους ονομαστικά μας έχουν φωτογραφίες, μου έδειξαν εμένα. Και λέει: «Είστε όλοι οι Νεοκοσμίτες με ενάμισι πόδι στη φυλακή».

Κατηγορούμενος 1: Κι εσύ δηλαδή;

Κατηγορούμενος 2: Ολοι. Τώρα θα έχουμε δικαστήριο όλοι, 20-25. Και οι μισοί μπορεί να μπουν φυλακή.

Οπως προκύπτει από άλλη συνομιλία του ίδιου οπαδού, ο οποίος κατέθεσε για τον άγριο ξυλοδαρμό, επικοινώνησε με τους υπόλοιπους εμπλεκομένους προκειμένου να τους ενημερώσει ότι η Αστυνομία τους έχει ταυτοποιήσει:

Κατηγορούμενος: Ναι, ρε μ@@@@α, μας έχει πάρει όλους η μπάλα.

Αγνωστος άνδρας: Και μένα πώς με πήρε, ρε μ@@@@α;

Κατηγορούμενος: Αυτό μου φαίνεται πολύ περίεργο. Μου λέει: «Τον Μ…, τον Χ… τον ξέρεις; Μήπως ήταν και αυτός στο σκηνικό με τη σπλήνα;» Γιατί από τη σπλήνα μάς έχουν βρει όλους, ρε, μου έδειξε μια φωτογραφία που είμαι πάνω στο μηχανάκι. Μου λέει: «Να, είσαι εσύ εδώ». Μας ξέρει όλους, ρε…

Μεταξύ άλλων, οι κατηγορούμενοι οπαδοί της ΑΕΚ φέρεται ότι επιτέθηκαν σε έναν οπαδό του Παναθηναϊκού, στις 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενώ συμμετείχαν και στη συμπλοκή με οπαδούς του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, στις 15 Οκτωβρίου 2024. Μάλιστα, στην παρακάτω συνομιλία που έπιασε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. υπερηφανεύονται για όσα έγιναν εκείνη την ημέρα:

Κατηγορούμενος 1: Τους έσπασαν στο ξύλο ξανά οι δικοί μας;

Κατηγορούμενος 2: Ναι, ρε μ@@@@α. Ο άλλος του έκαναν πρώτες βοήθειες, μα του είχε γυρίσει η γλώσσα, ρε μ@@@@α, νομίζω είχε πέσει κάτω, τάχα του σήκωναν τα πόδια μπας και τον συνεφέρουν.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι και αυτή της αρπαγής. Οπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο φερόμενος ως αρχηγός έθεσε σε καθεστώς ομηρίας οπαδό του Παναθηναϊκού και τον ξυλοκόπησε. Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι του έσπασε τρία τέσσερα δόντια και του ζήτησε πληροφορίες για συγκεκριμένα άτομα που του είχαν επιτεθεί στο παρελθόν. Σε μία από τις συνομιλίες του καταγράφεται να λέει: «Μου την πέσανε στο σπίτι οι βάζελοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρωτας από αέρος για τον υιό Τράγκα

Με τα ιερά δεσμά του γάμου πρόκειται να επισφραγίσουν τον έρωτά τους και η Κατερίνα Τασιούλα, ένα πανέμορφο ζευγάρι που εδώ και τρία χρόνια πορεύεται μαζί στη ζωή.

Βαρύ πένθος για την Εύα Αντωνοπούλου

Η Εύα Αντωνοπούλου μοιράστηκε το πρωί του Σαββάτου με...

Τρελά ερωτευμένος ο γιος των Ευαγγελάτου – Θεοδωρακοπούλου! Οι φωτο αγκαλιά με την αγαπημένη του

Ο Λάμπης Ευαγγελάτος απολαμβάνει στιγμές ευτυχίας. Ο γιος της...

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη όπως δεν την έχετε ξαναδεί! Η σέξι φωτογράφησή της

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη πόζαρε όπως δεν την έχετε...

Θανάσης Ζεκεντές: O δήμαρχος Λοκρών που τιμά την Αλίκη εκπέμπει SOS για το αύριο της ελληνικής υπαίθρου

«Η ελληνική ύπαιθρος αντιμετωπίζει ζωτικά και υπαρξιακά προβλήματα. Εχουν...

«Θα βγει έξω και θα ξανασκοτώσει»

Ανατροπή στη δίκη των Σπετσών! Τα ισόβια στον δράστη...

Έλενα Παπαρίζου: Τι συμβαίνει με την υγεία της τραγουδίστριας;

Η Έλενα Παπαρίζου αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας που την ανάγκασε να διακόψει τις εμφανίσεις της με τον Τάκη Ζαχαράτο στο NOX.