Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Αγρια Ζωή με το καλημέρα!

Η κυρία Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε εξεταστικές αμέσως μετά την εκλογή της ως προέδρου της Βουλής

Χείμαρρος ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην πρώτη ομιλία της μετά την πανηγυρική εκλογή της με ρεκόρ ψήφων (235 υπέρ και 61 λευκά) ως προέδρου της Βουλής. Στέλνοντας μηνύματα με νόημα τόσο στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και στην ίδια την κυβέρνηση, η κυρία Κωνσταντοπούλου ουσιαστικά προανήγγειλε τη δημιουργία εξεταστικών επιτροπών, κάτι που προφανώς «φόβισε» τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ αλλά και το Ποτάμι! Και είναι χαρακτηριστικό πως και τα τρία παραπάνω κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις ψέγοντάς την ότι λειτουργεί ως κομματάρχης και όχι ως πρόεδρος της νέας Βουλής.

«Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως πλυντήριο σκανδάλων και ως νεκροταφείο ποινικών δικογραφιών. Η ανάσυρση και διερεύνηση των υποθέσεων που ενώ έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη αραχνιάζουν για μήνες ή και χρόνια στα συρτάρια, χωρίς καν να εξετάζονται, αποτελεί στοιχειώδες και θεμελιώδες δημοκρατικό καθήκον, αλλά και προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής» είπε η 38χρονη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νεότερη ηλικιακά πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου, προϊδεάζοντας για το τι μέλλει γενέσθαι.

Παράλληλα έκανε λόγο για αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας, ενώ από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να μη λειτουργεί με το γράμμα του νόμου.

«Στη Βουλή αυτής της Συνόδου δεν πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα εκφυλισμού της νομοθετικής λειτουργίας, όπως η κατάχρηση της διαδικασίας του κατεπείγοντος και των τροπολογιών. Αποτελεί δέσμευσή μου από τη θέση της προέδρου της Βουλής ότι δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες τροπολογίες, ούτε άσχετες με το αντικείμενο των νομοσχεδίων διατάξεις» σημείωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Μάλιστα υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για τις γερμανικές αποζημιώσεις και έκανε ειδική αναφορά στη σχετική επιτροπή. Οπως είπε, η επιτροπή διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων (της οποίας ήταν μέλος) θα αναβαθμιστεί, καθώς είναι «εθνικό καθήκον η επιστροφή του εθνικού, ιστορικού και οικονομικού χρέους απέναντι στην πατρίδα». Τέλος, σε ελαφρώς διαφορετική γραμμή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, έκανε λόγο για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Υπογράμμισε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την προώθηση των ελληνικών διεκδικήσεων για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους τους ελληνικού χρέους και για ρήτρες ανάπτυξης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...