Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον...

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι...

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Κυριακή 21 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μεταξύ απόρριψης και υποτέλειας προτιμήστε τις ειλικρινείς συζητήσεις...

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Κατέρρευσε (!) η Βέφα Αλεξιάδου

Το τελευταίο αντίο στη δεύτερη κόρη της Αντζυ, με την παρουσία συγγενών και λιγοστών φίλων

Κατέρρευσε στην κηδεία της κόρης της Αγγελικής η Βέφα Αλεξιάδου. Υποβασταζόμενη από συγγενείς, σέρνοντας τα πόδια της, πνιγμένη στο πένθος, εξαντλημένη από το κλάμα και τον καημό και με το πρόσωπό της σκεπασμένο με ένα κατάμαυρο μαντίλι, η 82χρονη χαροκαμένη μάνα έφτασε στην εκκλησία του κοιμητηρίου της Νέας Ερυθραίας για το τελευταίο αντίο στην Αγγελική της.

e24rtq34tef 5Ο Γιάννης Ντόντορος, ο σύζυγος της Αντζυς, κάτωχρος από το κλάμα ήταν ο πρώτος που έφτασε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Εισήλθε στον χώρο από πλαϊνή πόρτα, έχοντας κοντά του στενούς συγγενείς.

Φορώντας μαύρα γυαλιά ηλίου και φανερά καταβεβλημένος, μπήκε στην εκκλησία βουβός, κλείνοντας πίσω του τη βαριά σιδερένια πόρτα. Η σορός της γυναίκας του ήταν ήδη εκεί. Κατόπιν έφτασε σε κακή κατάσταση και κουκουλωμένη η Βέφα Αλεξιάδου, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο Βαγγέλης Κιτσάκης, ο σύζυγος της εκλιπούσας Αλεξίας Αλεξιάδου. Η Χαρά και η Γενοβέφα, που δεν αποχαιρέτησαν τη μαμά τους, δεν βρέθηκαν ούτε στο στερνό αντίο της θείας τους.

Τα στεφάνια ήταν ελάχιστα. Καμία παρουσιάστρια της τηλεόρασης δεν στάθηκε κι αυτή τη φορά κοντά στην αγαπημένη μαγείρισσα. Μόνο ο ηθοποιός Τάκης Χρυσικάκος ήταν εκεί, όπως και ο τραγουδιστής Τάκης Μπινιάρης.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη παρουσία μόλις τριάντα ανθρώπων. Με αποκορύφωμα τον σπαρακτικό αποχαιρετιστήριο λόγο της θείας της Αντζυς, που μίλησε για το γλυκό κορίτσι με το λαμπερό χαμόγελο το οποίο «έφυγε» ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Κι εκεί κανείς δεν άντεξε. Σπαραγμός. Το χιόνι έπεφτε πυκνό στα βόρεια προάστια και το είχε στρώσει για τα καλά. Οπως την ημέρα που ο Γιάννης Ντόντορος και η Αντζυ Αλεξιάδου, πριν από 20 σχεδόν χρόνια, παντρεύτηκαν με τις νιφάδες να χορεύουν στον αέρα γύρω τους!

e24rtq34tef 3Και οι γλυκές, ευτυχισμένες αναμνήσεις στριφογύριζαν στο μυαλό της Βέφας Αλεξιάδου. «Εξω χιονίζει! Και είναι τόσο όμορφα! Παχύ, πυκνό το χιόνι μέσα σε λίγα λεπτά έντυσε την πλάση όλη στα λευκά! Αλλαξε το τοπίο, άσπρισε η μέρα κι έδιωξε το σκοτάδι απ’ την καρδιά! Παρέα με δύο καλές φίλες απολαύσαμε το πρωινό καφεδάκι παρακολουθώντας τον τρελό χορό των νιφάδων του χιονιού. Σας ευχαριστώ, φίλες μου, για τα παρήγορα μηνύματά σας και την τόση αγάπη σας. Ομως, αν πράγματι θέλετε να μου δίνετε χαρά, μιλήστε μου για διάφορα άσχετα με το πένθος μου θέματα. Με στεναχώρησε το γεγονός ότι τα media έδωσαν πάλι τόσο μεγάλη δημοσιότητα στον πόνο μου! Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις όμορφες ευχές σας στη Χαρούλα μου. Να έχετε ένα όμορφο βράδυ, φίλες και φίλοι μου» έγραψε η γνωστή μαγείρισσα στη σελίδα της στο διαδίκτυο λίγες ώρες προτού αποχαιρετήσει για πάντα την Αντζυ της.

Ομως όταν ήρθε η ώρα της σκληρής αναμέτρησης, της συνάντησης της μάνας με την κόρη στο φέρετρο, περίπου τέσσερις μήνες μετά το «αντίο» στην Αλεξία, μέσα της ο πόνος θέριεψε. Και ο θυμός.

«Διώξτε όλους τους δημοσιογράφους, τους φωτογράφους και τις κάμερες από την εκκλησία. Μη δω κανέναν στο προαύλιο. Να τους συλλάβετε όλους. Θα γίνουν μηνύσεις» ήταν το αυστηρό μήνυμα της κυρίας Βέφας, το οποίο μετέφερε στους δημοσιογράφους πρώτα ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών και κατόπιν ένας ψηλός γεροδεμένος νεαρός, ο οποίος ζήτησε με πιο επιτακτικό τρόπο εκ μέρους της οικογένειας -όπως είπε- να απομακρυνθούν όλοι. Και έτσι έγινε.

Ο τάφος της Αντζυς είναι σχεδόν δίπλα σε εκείνον της αδελφούλας της, της Αλεξίας, τον οποίο αν και είχε καλύψει το χιόνι, το καντηλάκι του έλαμπε. Οταν η πομπή σταμάτησε μπροστά της, εκεί εκτυλίχθηκαν στιγμές που ράγισαν καρδιές. «Παιδί μου, κορίτσια μου….» ψέλλιζε η Βέφα Αλεξιάδου. Τα αναφιλητά της, οι αγκαλιές συμπαράστασης, τα λόγια παρηγοριάς της δεν μπορούσαν να απαλύνουν τον πόνο της μάνας.
e24rtq34tef 4Δήμητρα Δάρδα
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μασιάς 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...