Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

9+1 αφροδισιακά tips για απογείωση!

Μυστικά για μενού που θα «ξυπνήσει» το πάθος τη βραδιά του αγίου Βαλεντίνου

Ρομαντική ατμόσφαιρα, λουλούδια, αρωματικά κεριά και απαλή μουσική. Ιδανικό περιβάλλον για τη βραδιά του αγίου Βαλεντίνου. Μόνο που αυτά δεν αρκούν, καθώς ο έρωτας περνά από το στομάχι. Αυτή η ημέρα θέλει κάτι διαφορετικό. Προτού όμως επιλέξετε το φαγητό που θα μαγειρέψετε, καλό είναι να γνωρίζετε ποιες τροφές θα βοηθήσουν για τα… περαιτέρω. Εμείς προτείνουμε εννέα αφροδισιακές τροφές κι ένα ποτό που εγγυώνται ότι αυτό το σαββατόβραδο θα είναι γεμάτο πάθος.

Στρείδια:
Διαχρονικό αφροδισιακό. Τα στρείδια, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε ψευδάργυρο, αυξάνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης. Ο αισθησιασμός ξεκινά και μόνο από την κίνηση που κάνουμε για να γευτούμε το στρείδι. Κι αν ανοίγοντας βρούμε μαργαριτάρι, ακόμη καλύτερα.

Σύκο:
Από την αρχαιότητα θεωρούταν διεγερτικό και συνδεόταν με τη γονιμότητα, ενώ το ανοιχτό σύκο συμβόλιζε τα γεννητικά όργανα της γυναίκας. Λάτρης τους ήταν η Κλεοπάτρα, που κάτι ήξερε όταν τα πρόσφερε στον Μάρκο Αντώνιο. Τα σύκα αυξάνουν τη ζωτικότητα και την αντοχή στους άνδρες. Αν δεν βρείτε φρέσκα, αγοράστε ξερά και συνοδέψτε τα με ένα αλμυρό πρώτο πιάτο, όπως πατέ χήνας.

Αγκινάρα:
Αυξάνει τη λίμπιντο, αρκεί να απολαύσετε τα φύλλα της ωμά. Καθώς τα τρυφερά φύλλα θα γλιστρούν ανάμεσα στα δόντια, μπορούν να προκαλέσουν υψηλές νότες γαστρονομικού ερωτισμού. Η αγκινάρα περιέχει βιταμίνες Α, C και πολλές του συμπλέγματος Β. Ιδανικά, μπορείτε να βουτάτε τα φύλλα σε σάλτσα τυριού με καρύδια.

Τρούφα:
Θείο άρωμα που θυμίζει ανθρώπινες φερορμόνες έχουν οι τρούφες, μία επιλογή πολυτέλειας για ρομαντικό δείπνο. Το πανάκριβο αυτό μανιτάρι περιέχει την ορμόνη ανδροστενδιόνη, η οποία βρίσκεται και στον ιδρώτα των ανδρών. Προσθέστε τρούφα σε διάφορα πιάτα, με κορυφαία επιλογή των σεφ να «ξαπλώνει» πάνω σε μπιφτέκι φρεσκοκομμένου κιμά, ελαφρά ψημένο.

Αβοκάντο:
Ηταν το βούτυρο των Αζτέκων και στη γλώσσα τους η λέξη ahuacat σημαίνει όρχις. Το αβοκάντο αυξάνει τη λίμπιντο και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6, η οποία βοηθά την παραγωγή ορμονών. Μπορεί να συνοδέψει διάφορα πιάτα, αλλά είναι ιδανικό να συμπεριληφθεί σε φρέσκια σαλάτα.

Κρόκος (σαφράν):
Μπορεί να είναι από τα πιο ακριβά μπαχαρικά, αλλά αξίζει μια θέση στο πιάτο σας, ιδίως την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου. Εκτός από νότα πολυτέλειας, ο κρόκος θα συμβάλει στον ερωτισμό με τις διεγερτικές ιδιότητές του. Προσθέστε τον σε ριζότο ή ζυμαρικά και πασπαλίστε μ’ αυτόν γεμιστά μανιτάρια.

Κόκκινες καυτερές πιπεριές:
Φωτιά στο πάθος θα προσθέσουν οι πιπεριές. Η χημική ένωση καψαϊκίνη που περιέχουν επιταχύνει τον καρδιακό παλμό και διεγείρει την απελευθέρωση των ενδορφινών, που είναι ισχυρά διεγερτικά. Σάλτσα τσίλι από κόκκινες πιπεριές μπορεί να γαρνίρει πατάτες που θα συνοδεύουν αστακό.

Μέλι: 
Το υγρό χρυσάφι έχει καλή φήμη αφροδισιακού, χάρη στις βιταμίνες Β και του βορίου, που συντείνουν στην αύξηση των επιπέδων της τεστοστερόνης και των οιστρογόνων. Επίσης, το μέλι συμβολίζει τη γονιμότητα και τη σύλληψη. Συνδυάζεται πολύ ωραία με γλυκό τυρί, όπως είναι το ανθότυρο.

Σοκολάτα:
Το κακάο είναι φυσικό αφροδισιακό, προκαλεί υπερευαισθησία στο δέρμα και διεγείρει την απελευθέρωση των ενδορφινών. Μπορείτε να φτιάξετε μους σοκολάτας ή σοκολατόπιτα. Προτιμήστε μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο. Κι αν δεν τα καταφέρνετε στη ζαχαροπλαστική, αγοράστε σοκολατάκια.

Φράουλες με σαμπάνια:
Οι φράουλες έχουν αφροδισιακή δράση χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους. Επίσης περιέχουν βιταμίνη Ε που αυξάνει τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα. Μερικοί άνδρες διεγείρονται ακόμη και με την οσμή της φράουλας. Ιδανικές για το δείπνο του αγίου Βαλεντίνου, μαζί με το δέκατο «μυστικό», που δεν είναι άλλο από ένα ποτήρι σαμπάνια. Μην πιείτε όμως περισσότερο… υπάρχει κίνδυνος να τα καταστρέψετε όλα.

Κάτια Γιαπαλάκη 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...