Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Από περιζήτητος εργένης και καρδιοκατακτητής του χθες «μεταμορφώθηκε» σε κλασικό «χαζομπαμπά»

Ο γνωστός ηθοποιός βγήκε απογευματινή βόλτα με την κορούλα...

«Η δική μας οικογένεια»: Ο Αντρέας ζηλεύει όταν βλέπει την Καίτη να...

Η Ειρήνη προσπαθεί να φροντίσει τον εαυτό της και...

Οι εξελίξεις της σειράς «Μαύρο Ρόδο»: Ο Θέμης πιάνει τον Παράσχο στα...

Εσωτερικές συγκρούσεις που απαιτούν άμεσες αποφάσεις, κρίσιμες αναμετρήσεις και...

«Dragon’s Den»: Πήρε το «πράσινο φως» για τη νέα σεζόν

Χαράς ευαγγέλια για τον Σάκη Τανιμανίδη και το «Dragon's Den».H...

Φάτε μάτια κρέας

Την άλλη εβδομάδα λόγω κρύου το γεύμα των απόρων στη Βαρβάκειο

rfqw4t4r 6Η φετινή Τσικνοπέμπτη πέρασε… χωρίς τσίκνισμα από τις ψησταριές της Βαρβακείου Αγοράς, καθώς πρώτη φορά ύστερα από 13 χρόνια οι κρεοπώλες αποφάσισαν να μη στήσουν σχάρες για να προσφέρουν δωρεάν μεζέδες στον κόσμο! Σύμφωνα με τον Κλεάνθη Τσιρώνη, ο λόγος δεν ήταν άλλος από το τσουχτερό κρύο. «Φέτος δεν τσικνίσαμε λόγω καιρικών συνθηκών, δεν υπάρχει κανένα άλλο θέμα» είπε ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου και εξήγησε: «Δεν ήθελα να βλέπω αυτήν την εικόνα της εξαθλίωσης, μέσα στο κρύο και στη βροχή να περιμένει στην ουρά ο άλλος για να πάρει έναν μεζέ».

Ουσιαστικά οι κρεοπώλες αποφάσισαν να αναβάλουν την εκδήλωση προκειμένου, όπως έλεγαν χθες, να μην επαναληφθούν οι σκηνές που είχαν διαδραματιστεί την Τσικνοπέμπτη του 2012, όταν εκατοντάδες πολίτες περίμεναν υπομονετικά υπό βροχή για να πάρουν δωρεάν λίγο ψητό κρέας. Ωστόσο ο κ. Τσιρώνης τονίζει ότι έχει προγραμματίσει να προσφέρει δυόμισι τόνους κρέατος και, εφόσον ο καιρός βελτιωθεί, η Τσικνοπέμπτη θα γιορταστεί με μία εβδομάδα καθυστέρηση, την ερχόμενη Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου! «Θα βάλουμε τα κάρβουνα για να το τσικνίσουμε. Και ας φέρει ο δήμος τη Φιλαρμονική, δεν χρειάζεται εξέδρες και τέτοια. Χορεύει ο κόσμος και χωρίς εξέδρες» σημείωσε ο κ. Τσιρώνης.

Χθες το έλλειμμα… τσίκνας στο κέντρο της Αθήνας κάλυψαν πολλά καταστήματα που τήρησαν το έθιμο στήνοντας τις δικές τους ψησταριές. Παράλληλα, το «παρών» έδωσε ο Δήμος Αθηναίων, που διοργάνωσε ολοήμερο αποκριάτικο πάρτι σε Ακρόπολη, Πλάκα, Μοναστηράκι και Θησείο, με μουσικές από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα και το μουσικό σχήμα Λευτέρης Γρηγορίου & Global Νταούλια αλλά και καρναβαλιστές από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Μορφές Εκφρασης.

rfqw4t4r 4Ο Λευκός Πύργος στα «κάρβουνα»!

Σε μια απέραντη… ψησταριά μετατράπηκε χθες όλη η χώρα, με τους Ελληνες να αφήνουν για λίγο στην άκρη έγνοιες και… Eurogroup και να τσικνίζουν με την ψυχή τους! Από τον Εβρο έως την Κρήτη πανσέτες, λουκάνικα, παϊδάκια και μπιφτέκια είχαν την τιμητική τους, με τη συνοδεία κρασιού, τσίπουρου ή μπίρας.

Στη Θεσσαλονίκη οι ψησταριές βγήκαν από νωρίς στον δρόμο, ενώ κάθε γειτονιά της πόλης καλύφθηκε από πυκνούς καπνούς και τη θεϊκή μυρωδιά του κρέατος που ψηνόταν. Στη λεωφόρο Νίκης η νεολαία από το μεσημέρι φόρεσε τις αποκριάτικες στολές της, ενώ πέριξ του Διοικητηρίου τα κάρβουνα άρχισαν να καίνε από το πρωί στα καφενεία και στις ταβέρνες. Στη Βασιλίσσης Ολγας η ρετσίνα έρεε άφθονη, στην Καλαποθάκη οι περαστικοί δοκίμαζαν μανιτάρια στη σχάρα και χαλούμι ψητό, και στην οδό Βενιζέλου γλεντούσαν με δυνατή λαϊκή μουσική.

Ανάλογο ήταν το σκηνικό σε μικρές και μεγάλες πόλεις. Βέβαια σε ορισμένες περιπτώσεις πρόβλημα δημιούργησε ο καιρός, όπως στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου έγινε η αιτία να ακυρωθεί η προγραμματισμένη εκδήλωση του δήμου.

Ο πιο πανηγυρικός εορτασμός της Τσικνοπέμπτης δεν θα μπορούσε παρά να γίνει στην «πρωτεύουσα του καρναβαλιού», την Πάτρα. Εκτός από κάθε λογής ψητά, το «μενού» περιλάμβανε και πολλές εκδηλώσεις. Από το πρωί η πόλη συντονίστηκε στους γιορτινούς καρναβαλικούς ρυθμούς, ενώ στις 12.00 το μεσημέρι άρχισε στην πλατεία Νόρμαν λαϊκό και ρεμπέτικο γλέντι. Το βράδυ πραγματοποιήθηκε ο «Γάμος της Κουλουρούς» και ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με συναυλία-αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εντυπωσιάζει στα 92 της μητέρα καταξιωμένης ηθοποιού

Η σικάτη κυρία της φωτογραφίας είναι 92 ετών ωστόσο...

Παντρεύτηκε ο πρώην σύντροφος της Μελίνας Ασλανίδου – Οι πρώτες φωτογραφίες από το γάμο

Η Μελίνα Ασλανίδου υπήρξε ζευγάρι με τον κομμωτή, Βασίλη...

Χαμογελαστή και με διαπεραστικό βλέμμα από παιδί η Ελληνίδα πρωταγωνίστρια

Το χαμόγελό της και το βλέμμα είναι ίδιο μέχρι...

«Πάντα η μαμά μου, μου έβαζε ωραία ρούχα, κοσμήματα και τσιμπιδάκια στα μαλλιά»

Το όμορφο κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι γνωστή κυρία της...

Δύσκολες ώρες για την Αγγελιδάκη και τη Δαρμουσλή – Κάηκε το εστιατόριο των συζύγων τους

Δύσκολες ώρες περνάει η οικογένεια της  Έλλης Αγγελιδάκη και...

Αυτή είναι η αντίδραση της Όλγας Τρέμη μετά τη συνέντευξη του Ανδρέα Μικρούτσικου

Μετά τη συνέντευξη του Ανδρέα Μικρούτσικου στο περιοδικό ΟΚ...