Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, 2025

Γιώργος Λιάγκας: «Θα ζήσουμε και χωρίς την Καληφώνη»

«Οπου πάει με καθυβρίζει!» δήλωσε ο Γιώργος Λιάγκας για...

Τα φιλιά της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου με γνωστό σκηνοθέτη

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου δημοσίευσε φωτογραφία να φιλάει στο στόμα τον Ένκε Φεζολλάρι.

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο event στην πλατεία Αριστοτέλους με τον Αντώνη Ρέμο

Μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη στη Θεσσαλονίκη από...

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά – Τα τρυφερά τετ-α-τετ του Ανδρέα Φουστάνου...

Ο Ανδρέας Φουστάνος είναι λάτρης του γυναικείου φύλου και πάντα του αρέσει η σύντροφός του να είναι αρκετά νεότερή του.

50 χρόνια Grecotel: Η σημαία του ελληνικού τουρισμού ψηλά

Εμβληματική επέτειος για τον Όμιλο Grecotel με εντυπωσιακές επιδόσεις το 2025 και ένα πολυετές δυναμικό πρόγραμμα επενδύσεων 

Με επιδόσεις ρεκόρ, ένα εντυπωσιακό επενδυτικό πρόγραμμα ενός δισ. ευρώ σε 6 προορισμούς ανά την Ελλάδα ως το 2030, αλλά και νέο άνοιγμα στο εξωτερικό, η Grecotel εισέρχεται στη δεύτερη 50ετία της πορείας της, επιβεβαιώνοντας την ηγετική της θέση στον ελληνικό τουρισμό. Η χρυσή επέτειος συμπίπτει με μία από τις ισχυρότερες χρονιές στην ιστορία του Ομίλου, με ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα και ενισχυμένες οικονομικές αποδόσεις.

Επιδόσεις ρεκόρ το 2025

Λειτουργώντας σήμερα 40 ξενοδοχεία και resorts με 25.000 κλίνες σε 15 προορισμούς και 200 σημεία εστίασης, ο όμιλος Grecotel το 2025 κατέγραψε ισχυρή οικονομική απόδοση, με τον κύκλο εργασιών να φθάνει τα €413 εκατ. «Οδηγοί» στην άνοδο παραμένουν η Κρήτη και η Κέρκυρα, που παράγουν το 57% του συνολικού κύκλου εργασιών, ενώ Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία συνεχίζουν να αποτελούν τις σημαντικότερες αγορές, συνεισφέροντας το 44% των εσόδων.

Το 2025, η Grecotel υποδέχθηκε 425.300 επισκέπτες από 190 χώρες, εκ των οποίων το 30% είναι επαναλαμβανόμενοι, 343.000 loyalty members,  καταγράφοντας 2.314.000 διανυκτερεύσεις επισκεπτών και 925.500 διανυκτερεύσεις δωματίων, επιδόσεις που την καθιστούν ηγέτη στην ελληνική αγορά. 

Η διαχρονική προσφορά 

Ο Όμιλος απασχολεί 7.500 εργαζομένους, εκ των οποίων το 80% Έλληνες, αποτελώντας τον μεγαλύτερο εργοδότη του ελληνικού τουρισμού, με 49% γυναίκες και ανθρώπινο δυναμικό από 52 εθνικότητες. Κάθε χρόνο, περισσότερα από 550 internships ενισχύουν την ανάπτυξη νέων επαγγελματιών, ενώ το 30% των θέσεων καλύπτεται από τις τοπικές κοινωνίες, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική σύνδεση της Grecotel με την περιφερειακή ανάπτυξη. 

Το γενναίο επενδυτικό πρόγραμμα

Η Grecotel εισέρχεται στη δεύτερη πεντηκονταετία της με ένα νέο, ισχυρό στρατηγικό επενδυτικό πλάνο ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ έως το 2030 για το hospitality business σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η στρατηγική του ομίλου επικεντρώνεται στην επέκταση μεγάλων αναπτύξεων, τη δημιουργία νέων μονάδων σε 6 προορισμούς – Κρήτη, Κέρκυρα, Κω, Πελοπόννησο, Θράκη-, νέα luxury hotel brands και είσοδο στην αγορά της εξοχικής τουριστικής κατοικίας. 

Η ανάπτυξη νέων μονάδων σε Πελοπόννησο, Κρήτη, Κέρκυρα και Κω ενισχύει περαιτέρω την παρουσία του Ομίλου σε κομβικούς προορισμούς, αναβαθμίζοντας το συνολικό τουριστικό προϊόν και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Η ριζική ανακαίνιση του ιστορικού Astir Palace στην Αλεξανδρούπολη, που ανοίγει τις πύλες του τον προσεχή Απρίλιο, δεν αποτελεί μόνο μια σημαντική επιχειρηματική κίνηση, αλλά και μια συνειδητή στρατηγική εθνική επιλογή στήριξης της ακριτικής Θράκης.

Από το πρώτο ξενοδοχείο που θεμελίωσε ο ιδρυτής της Νίκος Δασκαλαντωνάκης στο Ρέθυμνο το 1975, η Grecotel διατηρώντας την έδρα της στη γενέτειρά της, την Κρήτη, εξελίχθηκε στον κορυφαίο ελληνικό όμιλο φιλοξενίας δραστηριοποιούμενο μέσω 80 εταιρειών. Κρατώντας σταθερά ψηλά τη σημαία της ελληνικής φιλοξενίας μπαίνει στη δεύτερη 50ετία της ιστορίας της, αφοσιωμένη στη διαμόρφωση του μέλλοντος και τη διαρκή αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. 

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτός είναι ο νέος σύντροφος της Νατάσας Θεοδωρίδου

Η μεγάλη επιτυχία της «Υπάρχω για σένα» εκφράζει αυτή την περίοδο τη Νατάσα Θεοδωρίδου, αφού ζει έναν νέο αλλά μεγάλο έρωτα -όπως λένε- στο πλευρό του επιχειρηματία Γιάννη Καρμπίδη.

Αίθρα Λυκουρέζου: «Στο γάμο με τον Γκλέτσο έπινα όλη μέρα ουίσκι και κόκα. Σκεφτόμουν τον πρώην μου»

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου ή Αίθρα όπως συστήνεται τελευταία...

Τρελά ερωτευμένο και αχώριστο το νέο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ

Τρελά ερωτευμένο και αχώριστο το νέο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ

Ανακοίνωσε τον χωρισμό της on air – Η αντίδραση της Φαίης Σκορδά

Η τραγουδίστρια καλεσμένη της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τρίτης επιβεβαίωσε τον χωρισμό της με τον...

Μαρί Κωνσταντάτου: Το μήνυμα όλο νόημα μετά την είδηση του διαζυγίου της

Η Μαρί Κωνσταντάτου έκανε ένα ποστ πριν τις γιορτές όλο νόημα. Πρόσφατα έγινε γνωστό πως παίρνει διαζύγιο με τον επιχειρηματία, Γιάννη Κεντ.

Η Έλενα Παπαρίζου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Η Έλενα Παπαρίζου βρίσκεται στο νοσοκομείο. Τι συνέβη στην καταξιωμένη τραγουδίστρια; Ενώ βρισκόταν στις πρόβες του «The Voice of Greece»

Γνωστή κυρία της κοσμικής Αθήνας μετρούσε τις μπουκιές των καλεσμένων της

Η κατάσταση στην κοσμική Αθήνα έχει ξεφύγει εντελώς. Εκτός...



Μποζουκια Αθηνα