Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου, 2026

Το «Κάτι ψήνεται» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα

Οι κατσαρόλες κοχλάζουν, τα τηγάνια τσιτσιρίζουν, οι φούρνοι μοσχομυρίζουν, τα κάρβουνα πιάνουν φωτιά! Σίγουρα, «Κάτι ψήνεται».  Εσύ ψήνεσαι να το ζήσεις;

«Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι»: Όταν τα όνειρα θα αρχίσουν να γίνονται...

Η αγαπημένη σειρά του Alpha «Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι» επιστρέφει με νέα συγκλονιστικά επεισόδια την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στις 23:00 και η αντίστροφη μέτρηση για τις ραγδαίες αλλαγές που έρχονται στις ζωές των 5 κοριτσιών, έχει ήδη ξεκινήσει.

Συνταρακτικές οι εξελίξεις στο «Grand Hotel»: Ο Ρήγας βρίσκεται στα χέρια του...

Πολλές οι εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς «Grand...

Έρευνα «βόμβα» για τις παιδικές χαρές

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν ερευνητές από την Πολωνία προειδοποιώντας ότι τα παιδιά εκτίθεται σε τοξικές ουσίες, αρκετές από τις οποίες καρκινογόνες, κάθε φορά που παίζουν σε πολλές παιδικές χαρές, εξαιτίας του λαστιχένιου τάπητα που καλύπτει σημαντικό μέρος τους.

Έρευνα «βόμβα» για τις παιδικές χαρές

Η έρευνα εντόπισε τις επικίνδυνες ουσίες του λαστιχένιου τάπητα στα χέρια, στα γόνατα και τα ρούχα παιδιών που είχαν επισκεφτεί παιδικές χαρές

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν ερευνητές από την Πολωνία προειδοποιώντας ότι τα παιδιά εκτίθεται σε τοξικές ουσίες, αρκετές από τις οποίες καρκινογόνες, κάθε φορά που παίζουν σε πολλές παιδικές χαρές, εξαιτίας του λαστιχένιου τάπητα που καλύπτει σημαντικό μέρος τους.


Στην έρευνα που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «Environmental and Biogeochemical Processes» οι ερευνητές του Maria Curie-Skłodowska University μελέτησαν το μαλακό υλικό που τοποθετείται κάτω και γύρω από τα παιχνίδια σε αρκετές παιδικές χαρές για να προστατεύει τα παιδιά από τους τραυματισμούς. Οπως αναφέρουν, το υλικό είναι φτιαγμένο από μικρά κομμάτια από παλιά λάστιχα αυτοκινήτων, ως μια μορφή ανακύκλωσής τους.


Οι ερευνητές ανέλυσαν αρχικά τη χημική σύσταση του μαλακού τάπητα και διαπίστωσαν ότι περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις από επικίνδυνες χημικές ουσίες, μεταξύ των οποίων καρκινογόνα χημικά και βαρέα μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος. Στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι όταν ο λαστιχένιος τάπητας εκτίθεται στον ήλιο ή στο νερό της βροχής απελευθερώνει τις τοξικές ουσίες τόσο στην επιφάνειά του όσο και στον χώρο γύρω του, μολύνοντάς τον.
Η έρευνα εντόπισε τις επικίνδυνες ουσίες του λαστιχένιου τάπητα στα χέρια, στα γόνατα και τα ρούχα παιδιών που είχαν επισκεφτεί παιδικές χαρές. Μάλιστα, όσο πιο μικρά ήταν τα κομμάτια λάστιχου από τα οποία αποτελούνταν ο τάπητας, τόσο πιο πολλά χημικά απελευθέρωνε και υπήρχαν αυξημένες πιθανότητες να τα καταπιεί κατά λάθος το παιδί.


Η ερευνητική ομάδα επιβεβαίωσε την επικινδυνότητα του τάπητα καθώς, όταν εξέθεσαν βακτήρια στο υλικό που διαρρέει από τον τάπητα, τα περισσότερα πέθαναν, ενώ όσα επέζησαν δεν μπορούσαν να αναπαραχθούν. Οταν, δε, φύτεψαν φυτά στο χώμα δίπλα στον λαστιχένιο τάπητα, αυτά αναπτύχθηκαν λιγότερο απ’ ό,τι συνήθως.  
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άφησε για λίγο τα παιδιά της και πήγε να διασκεδάσει στον Ρέμο με σέξι εμφάνιση

Άφησε για λίγο τις οικογενειακές υποχρεώσεις καθώς έχει τρία παιδιά από τον γάμο της.

Κωνσταντίνα Μπεκιάρη: Σε αυτό το σπίτι ζει με τον γιο της η πρώην σύζυγος του Μπισμπίκη

Η Κωνσταντίνα Μπεκιάρη είναι η πρώην σύζυγος του Βασίλη...

Ο γιος πετυχημένης Ελληνίδας τραγουδίστριας σε ρόλο μοντέλου

Αν θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο της μόδας ή απλά έκανε φωτογράφηση επειδή του αρέσει αυτό δεν το γνωρίζουμε.

Γολγοθάς δίχως τέλος για την Ιωάννα Παλιοσπύρου

Ο δύσκολος δρόμος της αποκατάστασης για την Ιωάννα Παλιοσπύρου συνεχίζεται, με κάθε νέο ταξίδι στο Λονδίνο να αποτελεί ακόμα μία σωματική και ψυχική δοκιμασία.

Συνελήφθη ηθοποιός για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών – Ράκος η σύζυγός του και πρωταγωνίστρια

Ο ηθοποιός μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου με χειροπέδες και χαμογέλασε καθώς χαιρετούσε τον δικηγόρο του με την επί 12 χρόνια σύζυγό του, η οποία καθόταν μπροστά περιτριγυρισμένη από φίλους και συγγενείς.

Η «Espresso» βρήκε την αληθινή «Όλγα» του «Ριφιφί»

Δεν ήταν μόνο η ληστεία, το «ριφιφί του αιώνα» όπως χαρακτηρίστηκε. Στη σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια κρύβεται και μια δεύτερη αληθινή ιστορία που σοκάρει - μια υπόθεση που η «Espresso» φέρνει σήμερα εκ νέου στο φως μέσα από τα μάτια της Γεωργίας

«Καλημέρα Ελλάδα» χωρίς την Άννα Λιβαθυνού – Ο Παναγιώτης Στάθης την ευχαρίστησε on air

Ο Παναγιώτης Στάθης το πρωί της Πέμπτης καλημέρισε τους τηλεθεατές της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» ενημέρωσε πως η Άννα Λιβαθυνού δεν θα είναι στην εκπομπή πλέον. Την ευχαρίστησε και συνέχισε τη ροή της εκπομπής.